Niazgah نیازگاه

اولین بار تحقیق روی ۴ رقم جدید پسته در حال انجام می باشد

اولین بار تحقیق روی ۴ رقم جدید پسته در حال انجام می باشد

به گزارش نیازگاه ایرنا- رئیس پژوهشکده پسته ایران وابسته به وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: برای اولین بار در ایران تحقیقات روی 4 رقم جدید پسته در حال انجام می باشد.


به گزارش نیازگاه به نقل از خبرگزاری ایرنا علی اسماعیل زاده عصر یکشنبه در اختتامیه جشنواره پسته در محل تالار خیام دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان اضافه کرد: این رقم ها به اسامی "بادامی امیر" و "پوست پیازی" شناسایی و دو رقم دیگر در دست بررسی و تحقیق هستند.
وی تعداد رقم های شناسایی شده پسته در مجموعه ذخایر ژنتیکی ایران را ۱۶۱ مورد برشمرد و اظهار داشت: در دنیا ایران صاحب نام پسته است
این مسئول اضافه کرد: بر روی ۴ رقم جدید پسته تحقیقات را سال قبل شروع کردیم که رقم نخست به نام بادامی امیر، زودگل، زودرس و دارای میوه درشت است.
اسماعیل زاده بیان کرد: رقم دوّم هم به نام پوست پیازی در فصل بهار می توان آنرا بعنوان پسته نورس از درخت چید و به بازار عرضه نمود.


وی افزود: ۲ رقم بعدی جدید پسته هم در دست بررسی می باشد.
عوامل توسعه کشت پسته در ایران
رییس پژوهشکده پسته ایران یکی از عوامل توسعه کشت پسته در این کشور را از بیش از ۱۰۰ سال اخیر صادرات آن معرفی نمود و اظهار داشت: ارز حاصل از صادرات محصول کشاورزی پسته بیش از ۲ میلیارد دلار است.
وی اضافه کرد: بیش از ۵۲۰ هزار هکتار از اراضی ۲۸ استان در کشور زیر کشت محصول پسته رفته است که از این لحاظ، ایران مقام اوّل را در دنیا دارد.
این مسئول اظهار داشت: از این ۵۲۰ هزار هکتار باغ، ۱۰۰ هزار هکتار بتدریج درحال رسیدن به سن باروری هستند.


دستاوردهای حوزه پسته
وی افزود: برای جلوگیری از آفتاب سوختگی محصول در زمان تابستان که هوا بسیار گرم است و گاهی اوقات خسارت هنگفتی گریبانگیر باغداران می شود طرح سایبان سازی در بخش هایی از باغات در دست تحقیق و مطالعه است تا بتوان با بهره گیری از این تکنیک جلو گرمازدگی محصول پسته را بگیریم.
اسماعیل زاده همین طور استفاده از اسیدسولفوریک در باغات را یکی دیگر از تحقیقات در زمینه پسته بیان کرد و اضافه کرد: تحقیق آن اختتام یافته و در باغاتی که سطح قلیایی خاک سبب خسارت به درختان می شود و این اسیدسولفوریک دراین زمینه موثر است.
۴ فرمول فرآوری از پسته
وی اشاره کرد: طی تحقیقات چند ساله به چهار فرمول فرآوری از محصول پسته دست پیدا کردیم که می توان با تولید انبوه این محصولات ارزش افزوده را کسب نمود.
اسماعیل زاده این فرمول ها را برای تولید کره پسته، شیر پسته، حلوای پسته و شکلات پسته معرفی نمود که در بازار مصرف داخل و خارج می تواند ارائه شود و از آنجاکه این محصول ارزش غذایی بالایی دارد و کلسترول بدن را تنظیم می کند می تواند برای سالمندان و کودکان بسیار مفید باشد.
نتایج تحقیقات بر روی پسیل پسته
وی اظهار نمود: پسیل پسته یکی از آفات مهم برای این محصول است که در از بین بردن محصول و برگ درختان اثرگذار می باشد پس برای مبارزه با این آفت تحقیقات گسترده ای را انجام دادیم.
رییس پژوهشکده پسته ایران بیان کرد: استفاده از گوگرد و صابون در شست وشوی برگ ها هنگام طغیان این آفت بصورت آفت کش موثر است.
وی اضافه کرد: ۷۸ پروژه تحقیقاتی در دست بررسی در این پژوهشکده وجود دارد و تا کنون ۱۵ کتاب در زمینه پسته به چاپ رسیده است.
به گزارش نیازگاه به نقل از خبرگزاری ایرنا، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان هم در این مراسم اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ اثر در حوزه پسته به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده که بعد از داوری تعدادی مورد تجلیل قرار می گیرند.


حسن حسینی افزود: در ارتباط با پسته که یک قرن از عمر آن در ایران می گذرد مستند " ره صد ساله " نیز با کمک اتاق تجاری در دست تولید است و از تجربیات بزرگان، کشاورزان، تاجران و تولیدکنندگان این محصول در این مستند مطرح می شود.
وی اشاره کرد: خیلی از گردشگران مشتاق دیدن رویداد مهم برداشت این محصول هستند که می توان این امر را بعنوان اثر ناملموس به ثبت رساند و از این ناحیه فرهنگ گردشگری را تقویت کرد.
رفسنجان قطب بزرگ پسته ایران و جهان دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار باغ پسته است که حدود ۴۰ هزار خانوار در این شهرستان از این صنعت ارتزاق می کنند.


منبع:

1400/10/19
22:18:09
5.0 / 5
444
تگهای خبر: بازار , تولید , صادرات , عرضه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی