Niazgah نیازگاه

خوشه امید در مزارع گندم فارس جوانه زد

خوشه امید در مزارع گندم فارس جوانه زد

به گزارش نیازگاه ایرنا- استان فارس با سطح زیرکشت ۳۸۹ هزار هکتار و تولید یک میلیون و ۳۰۶ هزار تن گندم در سال زراعی جاری همچون استان های کشور است که در تأمین این محصول راهبردی و حیاتی نقش موثری ایفا می کند.


کارشناسان معتقد هستند که اقدام اخیر دولت در زمینه افزایش قیمت خرید محصول گندم از کشاورزان حامل پیام مثبت برای پشتیبانی از تولید این محصول بوده است.
به قول رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس، در سال زراعی کنونی (از ابتدای مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریورماه ۱۴۰۰)، سطح برداشت گندم آبی و دیم در این استان ۳۸۹ هزار هکتار با تولید یک میلیون و ۳۰۶ هزار تن گندم است.
حسین پژمان در این زمینه گفته است: از مقادیر مذکور ۲۶۹ هزار هکتار با تولید یک میلیون و ۲۱۰ هزار تن به کشت آبی و ۱۲۰ هزار هکتار با تولید ۹۶ هزار تن به کشت دیم گندم در استان فارس اختصاص دارد.
این مقام مسئول گفت: به سبب بروز خشکسالی و کاهش شدید بارش های سال قبل حداقل ۱۵ درصد کاهش تولید نسبت به سال قبل خواهیم داشت و میزان گندم تحویلی در چارچوب خرید تضمینی حدود ۸۵۰ هزار تن برآورد می شود.
گام های دولت برای مانع زدایی از تولید گندم در فارس
علاوه بر افزایش قیمت خرید گندم بعنوان اقدامی عمومی برای کشاورزان سراسر کشور، دولت در استان فارس طی سال زراعی جاری گام های بلندی را برای حمایت و پشتیبانی از تولید این محصول انجام داده و با شناسایی مبحث خشکسالی و کم آبی بعنوان خطر تهدید کننده تولید، نسبت به تأمین آب مورد نیاز کشاورزان از ذخایر آبی موجود اقدام نموده است.
این اقدام ها در حالی صورت گرفت که میزان بارش های بهاری در استان فارس نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است اما به قول کارشناسان و مسؤلان امر، رهاسازی مقادیر آب از سد درودزن سبب شد که نهال امید در مزارع گندم استان فارس نخشکد.
رهاسازی ۳۳۶ میلیون متر مکعب آب از سد درود زن جهت آبیاری مزارع شهرستان های زرقان، خرامه و مرودشت که نقش مهمی در تولید گندم استان فارس دارند، در این راستا بود.
بنا بر اعلام مسؤلان جهاد کشاورزی استان فارس، تأمین و توزیع ۵۰ هزار تن بذر گندم اصلاح شده، تأمین و توزیع ۲۱۰ هزار تن کود شیمیایی بخصوص کود اوره و برقراری کشاورز کارت و پرداخت حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید نهاده ها به منظور تسهیل تولید هم در این استان صورت گرفته است.
تأمین و پرداخت ۲۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید ۳۵۰۰ دستگاه تراکتور، کمباین و دنباله بندها و تأمین تسهیلات سرمایه در گردش برای تأمین نقدینگی کشاورزان و فراهم کردن انواع سموم آفت کش به جهت مدیریت آفات، بیماری ها و علف های هرز هم نقش مهمی در تحقق اهداف برنامه ملی تولید گندم در استان فارس داشته است.
رهاسازی آب، گامی برای مانع زدایی از تولید
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار فارس بر این باور است که در شرایط سخت تحریمی امروز و باتوجه به کاهش درآمد ارزی دولت، برای واردات کالا مبلغ قابل توجهی ارز از کشور خارج می شود که اگر سیاستی غیر از سیاست پشتیبانی از تولید داخل را با هدف کاهش اتکا به واردات در پیش بگیریم، نمی توانیم ارز مورد نیاز کشور را تأمین نماییم.
ظفر افشون در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: در چنین شرایطی، دولت با تمام وجود به پشتیبانی از تولیدات داخل بخصوص تولیداتی که جنبه راهبردی و ضروری دارد همچون گندم نگاه ویژه دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: ازاین رو باتوجه به جغرافیای کشور و استان فارس، تمام تاکید ما بر تأمین کالای راهبردی گندم در داخل کشور است و در استان فارس هم باتوجه به قابلیت ها و ظرفیت هایی که دراین زمینه وجود دارد و کیفیت بالای گندم تولیدی آن، برنامه ریزی های جامعی برای پشتیبانی از کشاورزان و افزایش تولید در دستور کار قرار گرفته است.
افشون اضافه کرد: یکی از معضلات و موانع پیش روی کشاورزان بخصوص در بعضی شهرستان ها بحث خشکسالی بود که کوشیدیم با رهاسازی آب سد این کاستی را تا حد قابل توجهی جبران نماییم.

کیفیت بالای گندم فارس
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس همینطور با اشاره به مصوبه اخیر دولت و شورای عالی اقتصاد در خصوص افزایش و اصلاح قیمت خرید گندم از کشاورزان اظهار داشت: این افزایش قیمت یک کار کارشناسی دقیق و هوشمندانه از طرف دولت بود.
افشون اضافه کرد: افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از هر کیلوگرم چهار هزار تومان به پنج هزار تومان، علاوه بر ایجاد انگیزه و رضایت در کشاورزان، دست دلالان را کوتاه کرد.
وی افزود: در مقاطع برداشت گندم، تعداد زیادی از دلالان در فارس تحت عنوان کارخانه صنعتی مبادرت به خرید گندم تولیدی کشاورزان می کردند که با توجه به این که گندم یک کالای راهبردی است و کیفیت گندم فارس هم بالاست، گندم خریداری شده با گندم سایر استان های کشور برای افزایش کیفیت نان آن استان ها ترکیب می شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اضافه کرد: ترجیح ما بر این بود که به جای دلالان، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، گندم را از کشاورزان خریداری کند و جهت استفاده در طول سال انبار شود.
وی افزود: دلالان از قیمت هر کیلو چهار هزار تومان گندم بعنوان نقطه ضعف برای ترغیب کشاورزان به فروش گندم به آنها استفاده می کردند که افزایش قیمت گندم به پنج هزار تومان مانع این سو استفاده دلالان خواهد شد.
پاسخ مناسب دولت به حقیقت های بازار
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید روستایی فارس هم معتقد است: تجدید نظر در قیمت خرید تضمینی محصول گندم از کشاورزان، باعث دلگرمی برای تولید کنندگان است و از مصادیق پشتیبانی از تولید و عمل به شعار سال شمرده می شود.
بهنام عسکری در این زمینه به ایرنا اظهار داشت: باتوجه به نظم نوین بازارها حاصل از تغییر قیمت نهاده ها، هزینه های نیروی انسانی و خدمات ماشینی، افزایش بهای خرید گندم پیام تعادل در بازارها را دارد.
وی اشاره کرد: در شرایط جدید بازارها و بخصوص بازار محصولات غذایی، افزایش قیمت خرید گندم، حتی با عنوان پاداش، پاسخی مثبت و عملگرایانه به واقعیات بازار و البته قابل تقدیر است.
استقبال کشاورزان از افزایش قیمت خرید گندم
نماینده اداره کل غله استان فارس در شهرستان لارستان هم اظهار داشت: مصوبه اخیر دولت و شورای عالی اقتصاد در خصوص افزایش و اصلاح قیمت خرید گندم از چهار هزار تومان به پنج هزار تومان در شرایط کنونی و سال زراعی جاری، امید کشاورزان را بالا برد و به همان میزان هم دست دلالان را کوتاه کرد.
عبدالهادی سمیعی لاری گفت: وزارت جهاد کشاورزی با تیزبینی و رویکرد کمک و تعامل مثبت با کشاورزان مبادرت به افزایش قیمت خرید گندم از کشاورز در سال زراعی جاری کرد.
وی با اعلان اینکه برداشت و فروش محصولات زراعی از هفته جاری در سطح جنوب فارس و لارستان شروع شده است، اظهار داشت: خبرهای رسیده حاکی می باشد که استقبال کشاورزان از افزایش قیمت این محصول و همینطور فروش آن به مراکزدولتی خیلی خوب و مثبت بوده است.

گامی برای جبران خسارت خشکسالی
سمیعی لاری همینطور اظهار داشت: البته این افزایش قیمت همینطور تا حدودی می تواند خسارات ناشی از خشکسالی و کم بارشی محسوس سال جاری در مناطق جنوبی فارس را هم جبران کند و کشاورزان از این بابت هم خوشحال هستند.
تقویت امید در کشاورزان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش هم در این زمینه اظهار داشت: اصلاح و افزایش قیمت خرید گندم بدون شک باعث شادمانی و ایجاد امید بیشتر در میان کشاورزان خواهد بود.
حسن مرادی افزود: سال جاری به سبب کاهش میزان بارندگی و از میان رفتن ۱۰۰درصدی کشت دیم تا حدودی کشاورزان نگران بودند اما این افزایش قیمت هزار تومانی می تواند مرهمی بر زخم آنان شود و به شکلی جبران کاهش میزان برداشت این محصول باشد.
اواخر فروردین ماه سال جاری اعلام شد: در امتداد تحقق شعار سال در بخش کشاورزی و پشتیبانی از تولید، با موافقت رئیس جمهوری و سازمان برنامه و بودجه، مقرر شد باتوجه به کمبود شدید بارندگی و پشتیبانی از کشاورزان گندمکار مبلغ یک هزار تومان علاوه بر قیمت تضمینی گندم (چهارهزار تومان) بعنوان جایزه تحویل تقدیم گندمکاران شود.
بدین ترتیب، دولت برای پشتیبانی از تولید و کمک به خودکفایی در این محصول اساسی، قیمت تضمینی هرکیلوگرم گندم را از چهار هزار تومان به پنج هزار تومان افزایش داد تا کشاورزان در شروع عملیات برداشت گندم، روحیه امیدوارانه به آینده داشته باشند.
سال ۱۴۰۰ از جانب مقام معظم رهبری به نام سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامگذاری شده است.


1400/02/04
10:03:17
5.0 / 5
860
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بازار , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی