Niazgah نیازگاه
در گزارش نیازگاه مطرح شد

حیات قاچاقچیان ناشی از كم كاری است، قوه قضاییه قاطعانه برخورد كند

حیات قاچاقچیان ناشی از كم كاری است، قوه قضاییه قاطعانه برخورد كند

نیازگاه: حدود 6 سال از عمر قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز می گذرد اما همچنان به سبب عدم اجرای كامل این قانون از طرف مسئولان، شاهد جولان كالاهای قاچاق در بازارهای مختلف كشور هستیم.



به گزارش نیازگاه به نقل از مهر، در سال های اخیر اقتصاد كشور خصوصاً بخش تولید بعنوان ستون فقرات اقتصاد، با پدیده غیر قابل جبرانی به نام «قاچاق» مواجه بوده است؛ این پدیده علاوه بر ایجاد دردسر برای دولت و تولیدكنندگان، در مواردی به مصرف كنندگان كالای قاچاق نیز به سبب نازل بودن كیفیت، زیان وارد كرده است.
مطابق با آخرین آماری كه وزیر كشور درباره میزان قاچاق كالا در كشور ارائه كرده است، حجم این پدیده در اقتصاد ایران به ۱۱ میلیارد دلار رسیده است، عددی كه شاید نسبت به سال های قبل و رقم ۲۱ میلیارد دلار سالهای قبل، روند نزولی به خود گرفته باشد اما همچنان یكی از عوامل مهم در مختل كردن اقتصاد كشور محسوب می شود؛ مساله ای كه طی سال های گذشته همواره مورد انتقاد كارشناسان، متولیان و حتی مسئولان دولتی قرار گرفته است.
در این بین یكی از اصلی ترین انتقادها، شیوه عملكرد ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز بعنوان یك نهاد فرادستگاهی با عمری ۱۷ ساله است؛ چونكه طبق قانون یكی از مهم ترین رسالت های این ستاد تصمیم گیری درباب سیاست ها، اولویت ها، برنامه ها، پیشگیری و مبارزه با قاچاق كالا و ارز و ارائه راهكارهای مناسب در امتداد كاهش زمینه های قاچاق كالا و ارز است.
با این حال آنچه در بازار مشاهده می شود جولان كالاهای قاچاق و تقلبی است، كالاهایی كه یا با ترفندهایی خاص از مبادی رسمی و یا با روش هایی همچون قاچاق چمدانی و غیره از مناطق آزاد یا شهرهای مرزی وارد كشور می شوند و بدلیل اهمال در اجرای قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز و كم كاری مسئولان مربوطه، برخوردی نیز صورت نمی گیرد.
چندی پیش سازمان بسیج كارگران و كارخانجات كشور در نامه ای خطاب به رئیس قوه قضاییه ضمن گلایه از وضعیت كنونی قاچاق، خواهان برخورد قاطع با متخلفین شده بود. امروز هم سازمان بسیج اصناف و بازاریان در نامه ای به رئیس قوه قضائیه خواهان برخورد با كسانی شده اند كه در اجرای قانون مبارزه با قاچاق كالا و برخورد با قاچاقچیان و متخلفان اهمال می كنند.
هجمه دلالان ناشی از اهمال در اجرای قانون است
در همین ارتباط، علی حسین رعیتی فرد، مسئول سازمان بسیج كارگران و كارخانجات كشور در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: با عنایت به عدم اجرای كامل قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كه عمری چند ساله دارد و عدم پیاده سازی كامل سامانه های پیش بینی شده در قانون كه از ثبت سفارش تا واردات را ردیابی می كنند، مراتب اعتراض كارگران و كارخانجات كشور را به ریاست قوه قضاییه اعلام كردیم.
وی با اشاره به اینكه با پیاده سازی كامل و یك پارچه این سامانه ها، هم جلوی ورود كالای قاچاق گرفته می شود و هم كالاهای وارد شده شناسایی می شوند، اظهار داشت: متاسفانه با گذشت حدود ۶ سال از تصویب قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز هنوز به صورت جامع و كامل به مفاد این قانون توجهی نشده است كه این امر منجر به هجمه دلالان و واسطه هایی شده است كه منافع آنی خودرا به مصالح كشور ترجیح می دهند.
رعیتی فرد اضافه كرد: عدم اجرای كامل قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز، ناشی از اهمال كاری و یا كم كاری مسئولان مربوطه و عامل و منشا ایجاد خیلی از مشكلات در عرصه اقتصادی كشور است.
وی افزود: هم اكنون وضعیت به شكلی است كه دلالان یك بار دامپینگ كرده و مبادرت به واردات كالایی خاص می كنند به صورتی كه تولیدكننده دیگر نمی تواند محصول تولیدی خودرا بفروشد.
جولان قاچاق جلوی فروش تولیدات داخلی را می گیرد
مسئول سازمان بسیج كارگران و كارخانجات كشور اشاره كرد: اهمال در اجرای قانون در حالی است كه در سال رونق تولید باید همه تلاش كنند تا چرخ مراكز تولیدی و شهرك های صنعتی بچرخد.
وی اضافه كرد: در شرایطی كه با جنگ اقتصادی مواجه هستیم برخی با ورود كالای قاچاق باعث شده اند كه بخش تولید با ركود مواجه شود و تولیدكنندگان نتوانند محصولات تولیدی خودرا بفروشند و همین طور با عنایت به اینكه جنس وارد شده بوسیله قاچاق، هزینه كمتری تا رسیدن به بازار دارد، موجب می شود كه در رقابت با تولید داخلی (از لحاظ قیمت) اثر مخربی داشته باشد.
رعیتی فرد افزود: از سویی دیگر سالهاست مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به وجود آمده اند تا سكویی برای صادرات محصولات تولید داخل باشند اما بجای پشتیبانی از تولید داخل، در حال ضربه زدن به تولیدكنندگان هم هستند.ضربه به تولید در سال رونق تولیدمسئول سازمان بسیج كارگران و كارخانجات كشور اظهار داشت: متاسفانه طی سال قبل و امسال كه تحت عنوان سال پشتیبانی از تولید و رونق تولید نام گذاری شده، بجای توجه به تولید و صنعت، به تولید ایرانی و كارگر ایرانی بیشتر لطمه زده اند.
وی با اشاره به نامه نگاری با قوه قضاییه، گفت: در این شرایط كه باید با تلاش بیشتر، اجازه ندهیم در جنگ اقتصادی چرخ تولید بایستد برخی دلالان و ذی نفعان قاچاق با اقداماتشان در روند تولید خلل ایجاد می كنند.
رعیتی فرد اضافه كرد: قاچاق و واردات بی رویه علاوه بر فراری دادن سرمایه ها از بخش تولید، سبب ایجاد لطمه های اقتصادی و اجتماعی فراوانی برای قشر كارگر شده است؛ علت پیگیری ما از قوه قضاییه نیز به همین علت بود.
وی اشاره كرد: قوه قضاییه باید به صورت جدی با آندسته از مجریان و مسئولانی كه در اجرای قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز تخلف می كنند یا از اجرای این قانون مهم سر باز می زنند، برخورد كند.


منبع:

1398/06/31
21:07:02
5.0 / 5
4216
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
لینک دوستان نیازگاه
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی