Niazgah نیازگاه

عقبگرد دلار

عقبگرد دلار

به گزارش نیازگاه ارزش دلار مقابل همه ارزهای مهم کاهش پیدا کرد.


به گزارش نیازگاه به نقل از رویترز، عملکرد دلارمقابل دیگر ارزها کماکان تحت تأثیر اخبار در ارتباط با بسته های محرک دولت بایدن، روند واکسیناسیون و هم بازدهی اوراق قرضه وزارت خزانه داری باقی مانده است. جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا- در مصاحبه ای تایید کرده است که نگرانی از اوج گیری تورم بر روی تصمیمات معامله گران در بازارهای مالی تأثیر گذاشته است اما به تدریج ثبات بیشتری در بازارها حاکم خواهد شد و امید می رود که وضعیت بازار اوراق و همینطور موقعیت دلار در مقابل دیگر ارزهای مهم جهانی در شرایط بهتری قرار گیرد.
در حالیکه انتظار می رود رشد اقتصادی بیشتر کشورهای جهان امسال به میزان قابل توجهی بهتر از ارقام ناامیدکننده فصل قبل باشد، نتیجه ارزیابی صورت گرفته توسط دانشگاه اقتصاد روسیه نشان داده است رهایی کامل اقتصاد جهانی از نتایج کرونا و بازگشت سطوح تولید به زمان پیش از آغاز بحران تا آخر سال جاری محقق نخواهد شد و با عنایت به آغاز موج جدیدی از شیوع بیماری در خیلی از کشورهای جهان، روی زنجیره تأمین و به تبع آن روی نرخ رشد اقتصادی کشورها در سال آینده تأثیر منفی خواهد داشت. این گزارش از تشدید قرنطینه ها و یکسان نبودن میزان توزیع واکسن در کشورها از ریسک های جدید کرونا نام برده است.
صندوق بین المللی پول از بانکهای مرکزی در سرتاسر جهان خواست تا به خاطر کمک به تقویت رشد اقتصادی خود و جهان در بین مدت، در انتخاب سیاست های حمایتی خود نهایت دقت را خرج دهند چون که اشتباه در این حوزه می تواند زمینه ساز نوسانات مالی و ریسک های جدیدی برای بازارهای پولی و مالی شود. این در شرایطی است که با عنایت به باقی ماندن رشد اقتصادی در سطح ضعیف، بانکهای مرکزی بر سر دوراهی افزایش مجدد نرخ بهره و انضباط بیشتر مالی برای مقابله با تورم و یا حفظ نرخ های بهره در سطوح پایین کنونی قرار دارند.
افزایش پی در پی بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا سبب شد تا رابرت کاپلان- رئیس دفتر منطقه ای فدرال رزرو در دالاس- به معامله گران اطمینان دهد با بازگشت تدریجی فعالیتهای اقتصادی به سطح پیش از کرونا، وضعیت بازار اوراق قرضه هم سر و سامان بگیرد. کاپلان افزایش اخیر بازدهی اوراق را نشانه ای از سلامت بازارهای مالی آمریکا دانست و اضافه کرد: به هیچ وجه چیزی برای نگرانی وجود ندارد. با عنایت به روند خوب واکسیناسیون و احیای تقاضا، پیشبینی ما این است که سال جاری رشد اقتصادی خوبی داشته باشیم. بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا هفته گذشته برای اولین بار در یک سال گذشته از ۱.۷۵ درصد عبور کرد.
با ادامه فاصله گرفتن صادرات از واردات بزرگ ترین اقتصاد جهان، کسری تراز حساب تجاری آمریکا در ماه فوریه با رسیدن به ۷۱.۱ میلیارد دلار به بالاترین سطح تاریخی ماهانه ثبت شده خود رسید. این کسری که ۳.۳ میلیارد دلار بیشتر از کسری ثبت شده ماه قبل و ۰.۶ میلیارد دلار بیشتر از سطح مورد انتظار بود بعد از آن رقم خورد که مجموع رقم صادرات آمریکا در این ماه با کاهش ۲.۶ درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۸۷.۳ میلیارد دلار رسید. از سوی دیگر واردات نسبت به ماه قبل تنها ۰.۷ درصد کم شد و به ۲۵۸.۳ میلیارد دلار رسید. چین کماکان شریک اصلی تجاری آمریکا مانده است.
با افزایش سرعت واکسیناسیون در آمریکا، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور در ماه آوریل به ۵۶.۴ واحد رسید که این رقم در مقایسه با ماه پیش از آن ۱.۸ واحد افزایش نشان داده است. همینطور شاخص شش ماهه چشم انداز اقتصادی آمریکا که مبین رویکرد فعالان اقتصادی نسبت به افق اقتصادی میان مدت این کشور است هم طی این مدت با افزایش قابل توجه ۵.۱ درصدی به ۵۵.۹ درصد رسید. آمریکا حالا به اولین کشوری در جهان تبدیل گشته که بیشتر از ۱۰۰ میلیون نفر از جمعیت خویش را واکسینه کرده است. این روند تا آخر سال جاری تکمیل می شود.
سخنان وزیر خزانه داری آمریکا بار دیگر نگرانی ها از طولانی تر شدن نتایج ویروس کرونا را افزایش داده است. ژانت یلن با اشاره به اینکه در همکاری با صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از کشورها خواهد خواست تا در روند احیای رشد اقتصادی جهان مشارکت فعال تری داشته باشند، اضافه کرد: هنوز برای آن که بگوییم بر همه گیری غلبه کرده ایم خیلی زود است. یلن اضافه کرد: تنها به کمک یک سیستم مالیاتی پایدار می توانیم از تأمین مالی لازم برای پاسخ گویی به نیازهای اساسی اقتصاد در زمان مواجهه با بحران های این چنینی مطمئن باشیم.
شمار مرگ و میرها در نتیجه مبتلا شدن به نوع جهش یافته ویروس کرونا در اروپا و خیلی از کشورهای دیگر به سرعت رو به افزایش است. در فرانسه دولت رفت و آمد از ساعت هفت عصر به بعد را ممنوع اعلام نموده و در هلند و بلژیک، پلیس با مخالفان ادامه قرنطینه درگیر شده است. در انگلیس هم بعد از گزارش هفت مورد مرگ بعد از دریافت واکسن استرا زنکا، استفاده از آن به حال تعلیق درآمده است. کارشناسان اخطار داده اند که ادامه این روند روی ورود سرمایه های جدید به چرخه فعالیتهای اقتصادی تأثیر منفی جدی خواهد داشت.
همان گونه که پیش تر انتظار می رفت، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا آخر ماه مارس باز هم کاهشی شد و رقم ۶.۰ درصد را ثبت نمود. این نرخ بیکاری که ۰.۲ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول ۱۲ ماه اخیر است. از آوریل سال گذشته که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به ۱۴.۸ درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با کاهشی محسوس نسبت به ماه قبل به ۹ میلیون و ۷۱۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد که ۱۸۴ هزار نفر کمتر از ماه قبل است.
تابحال بیشتر از ۱۳۶ میلیون و ۹۳۶ هزار و ۴۰۱ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۹۵۳ هزار و ۷۴۷ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۵۷۵ هزار و ۸۹۶ نفر، برزیل با ۳۵۳ هزار و ۲۹۳ نفر، مکزیک با ۲۰۹ هزار و ۳۳۸ نفر، هند با ۱۷۰ هزار و ۶۷۳ نفر و انگلیس با ۱۲۷ هزار و ۱۰۰ نفر بوده است.
سیمون هاروی - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ - اظهار داشت: بازارها هنوز به قطعیت در مورد مسیر آینده نرسیده اند، چون که اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آتی فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه مسیری پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب مالی برای فعالیتهای اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۰۷ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس هم معادل ۱.۰۸۴ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۷۴ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۱ درصد بالا رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۹ به ۱.۱۹۱ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۲۸ درصد کاهش به ۱۰۹.۳۸۱ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۱۱ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۴۷ یوان چین اعلام گردید.



1400/01/24
14:06:20
5.0 / 5
898
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , اوراق , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی