Niazgah نیازگاه
با تلاش دولت تدبیر و امید؛

ارتباطات حالا صدای مردم ایران شده است

ارتباطات حالا صدای مردم ایران شده است

به گزارش نیازگاه در حالیکه تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای دسترسی به شبکه ملی اطلاعات در آغاز دولت یازدهم صفر بود، حالا به ۳۵ هزار روستا رسیده که این دستاورد، نقش مهمی در سرعت بخشیدن به اطلاع از کاستی ها و مشکلات مناطق مشکلات کشور و بهبود کیفیت خدمات رسانی شده است.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایرنا، آخرین آماری که از جانب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شده نشان داده است حالا ۳۵ هزار ۵۱۹ روستا به شبکه ملی اطلاعات و به این واسطه به اینترنت متصل شده اند.
بر اساس آخرین آماری که از جانب سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی انتشار یافته، تعداد روستاهای دارای ارتباط (تلفن ثابت، تلفن همگانی، تلفن همراه و اینترنت) به ۵۲ هزار روستا رسیده، روستاهای دارای تلفن خانگی از مرز ۴۷ هزار روستا گذشته و تعداد اشتراک های روستایی حالا نزدیک به چهار میلیون اشتراک است.
اکنون ۹۴ هزار تلفن همگانی در روستاها و ۲ هزار دستگاه تلفن همگانی در جاده ها فعال می باشند که میزان موفقیت آنها در برقراری مکالمات ۵۴ درصد است.
تعداد روستاهای دارای دسترسی به اینترنت پر سرعت به ۳۵ هزار اشتراک رسیده و تعداد اشتراک های پهن باند هم از مرز ۱۳۷ هزار مشترک گذشته است. با عنایت به حضور میدانی وزیر ارتباطات و معاونان وی، حالا فرایند اتصال روستاهایی که به علت پهناور بودن یا نبود زیرساخت مناسب به اینترنت متصل نشده بودند، سرعت گرفته است. طبق آخرین گزارش حالا یک هزار واحد پستی روستایی در سرتاسر کشور در حال فعالیت هستند.
توسعه ارتباطات روستایی با دولت یازدهم شروع شد و بر مبنای برنامه ریزی پیش می رفت. با انتشار کرونا و نیاز همه مردم به اینترنت فرایند اتصال به روستاها سرعت بیشتری به خود گرفت. بعضی از دانش آموزان روستایی فاقد ارتباط با ارسال تصاویر خود در شبکه های اجتماعی صدای شان را به گوش مسئولان رساندند تا گروهی جهت بررسی وضعیت آنها از جانب وزارت ارتباطات تشکیل گردد.
به این واسطه، اتصال اینترنت برای ۳۰ روستا به شکل ویژه در دستور کار توسعه ارتباطات روستایی قرار گرفت و تیم ویژه ای برای رصد کردن این مشکلات تشکیل شد.
از نزدیک به هفت سال قبل اتفاق های بزرگی در حوزه توسعه زیرساخت های ارتباطی و دسترسی عمومی به شبکه ارتباطی پهن باند ثابت و سیار افتاده است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحقق «عدالت ارتباطی» که از مصادیق «عدالت اجتماعی» است توسعه زیرساخت های ارتباطاتی در سرتاسر کشور را به شکل جدی در دستور کار قرار داده، چونکه تحقق عدالت ارتباطی بر مبنای تکالیف تعیین شده در قالب برنامه ششم توسعه به این وزارت خانه محول شده است.
با انتشار کرونا و لزوم رجوع به آموزش مجازی، پروژه «هوشمند سازی مدارس کشور» برای توسعه دسترسی به اینترنت پرسرعت در مدارس روستایی و شهری، با حمایت مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با استفاده از سهم پروژه «خدمات عمومی اجباری» یا (USO (Universal Services Obligation جدی تر از گذشته در دستور کار قرار گرفت تا عدالت آموزشی مدنظر وزارت ارتباطات محقق شود.
کل این پروژه، در فاز نخست پوشش اینترنت پرسرعت برای ۷۶ هزار و ۴۰۰ مدرسه، شامل ۳۸ هزار و ۳۳۳ مدرسه شهری و ۳۸ هزار و ۶۷ مدرسه روستایی بود که همه بودجه موردنیاز آن از محل پروژه USO تأمین شد.
توسعه فناوری نسل سوم و چهارم اینترنت همراه، در سرتاسر کشور و دسترسی روستاییان به خدمات پهن باند موبایل پروژه اینترنت روستایی در شروع، به کمک فناوری ارتباطات ثابت پیش رفت و از سال هایی استفاده از خدمات اینترنت موبایل هم به پروژه های پیمانکاران مختلف USO افزوده شد.
از سال ۹۷، اجرای این پروژه به دو اپراتور تلفن همراه سپرده شد و در نتیجه تمرکز سیاستگزار و مجریان برای ایجاد سایت های تازه یا ارتقای سایت های موجود جهت استفاده از فناوری ۳G و ۴G در سرتاسر کشور با تکیه بر روستاها، شدت بیشتری یافت و در عمل هم نتیجه بهتری کسب شد.
تحول در فناوری عرضه خدمات ارتباطی به روستائیان تا سال ها عرضه خدمات ارتباطی به خیلی از روستاهای ایران، محدود به شبکه WLL (سیستم مخابراتی است جهت عرضه خدمت به ساکنان مناطق دور افتاده و مرزی) بود که به علت کیفیت نامناسب، فقدان عرضه ســرویس دیتا و بین الملل و سایر محدودیت ها موجبات نارضایتی زیاد کاربران روستایی را رقم زد.
با آغاز عرضه خدمات ارتباطی از شبکه WLL به شبکه نسل های جدید موبایل، کیفیت دسترسی روستاییان به خدمات ارتباطی دگرگون شد. یکی از مهم ترین دستاوردهای دولت دوازدهم، اجبار اپراتورها به عرضه خدمات رومینگ در شبکه جاده ها و روستاهای کشور بود. با وجود مقاومت زیاد اپراتورها از تبادل خدمات بین یکدیگر، اما سرانجام سازمان تنظیم مقررات با پافشاری زیاد و برگزاری بازدیدهای میدانی مختلف به استان های مختلف با حضور نمایندگان اپراتورها، موفق شد نزدیک به ۸۵ درصد از جاده ها و ۹۰ درصد از روستاهای کشور را از پوشش خدمات رومینگ بین دو اپراتور اصلی شبکه همراه کشور برخوردار کند.
این اتفاق برای مشترکان مختلف تلفن های همراه، فرخنده بود و دسترسی افراد بیشتری را به خدمات ارتباطی فراهم ساخت و هزینه های اجرای پروژه (USO) سایت های مختلف در هر منطقه را هم به طرز قابل ملاحظه ای کم کرد.


1400/01/01
12:24:12
5.0 / 5
1000
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , بودجه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی