Niazgah نیازگاه

سنگینی بار دلار روی دوش بورسی ها

سنگینی بار دلار روی دوش بورسی ها

به گزارش نیازگاه وابستگی روند حرکت بازار سرمایه به نرخ دلار سبب میشود با هر وعده سیاست گذاران درمورد قیمت این ارز، شاخص کل بورس هم بالا و پایین شود. به طوریکه پیشبینی مسؤلان از نرخ دلار ۱۵ هزار و یا حتی ۲۰ هزار تومانی به روند نزولی بورس دامن زد تا عمر چراغ قرمز این بازار به درازا بکشد.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، بازار سرمایه سالی پرتلاطم را پشت سر می گذارد و درحالی که شاخص کل این بازار در پنج ماهه نخست سالجاری برای اولین مرتبه تا دو میلیون واحد افزایش پیدا کرد، با آغاز روند نزولی بورس از اواخر مردادماه، شاهد کاهش این شاخص تا کانال یک میلیون و صد هزار واحد هم بودیم. در این میان موضوعات مختلفی سبب سقوط شاخص شد، اتفاقاتی که اعتماد سهام داران را از بین برد و به نظر میرسد تمامی ندارند! از اختلاف دو وزیر بر سر دومین ETF دولت بگیر تا قیمت گذاری دستوری در صنایع مختلف و وعده و وعیدهای سیاست گذاران درمورد کاهش نرخ ارز.
وعده های دلاری!
هنوز یک ماه از وعده دلار ۱۵ هزار تومانی رئیس جمهور نگذشته است که رئیس کل بانک مرکزی از دلار ۲۰ هزار تومانی صحبت میکند. درواقع ماجرا از این مقرر است که زمانی که نرخ دلار نیمایی حدود ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان بود، یعنی حدودا یک ماه قبل، حسن روحانی اعلام نمود اگر هفت میلیارد دلار ایران که نزد کره جنوبی است، آزاد شود، دلار تا ۱۵ هزار تومان کاهش خواهد یافت. در آن روزها ترمز روند افزایشی دلار کشیده شد و نرخ این ارز تا ۲۱ هزار تومان هم کاهش پیدا کرد. مشخص است که دلار به ۱۵ هزار تومان نرسید اما این سیگنال از جانب دولت به بازار سرمایه داده شد که دلار ارزان خواهد شد و تأثیر منفی خویش را روی بورس گذاشت.
در همان زمان هم خیلی از کارشناسان بر این باور بودند که حتی اگر به غیر از هفت میلیارد دلار ایران که نزد کره جنوبی است، منابع ارزی دیگر ایران هم آزاد شود، دلار ۱۵ هزار تومانی محقق نخواهد شد. در هر صورت دلار تا ۲۱ هزار تومان کاهش پیدا کرد و پس از مدت کوتاهی باردیگر به حدود ۲۵ هزار تومان رسید. در چنین شرایطی عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی بعنوان یک سیاست گذار و صاحب نظر، دلار زیر ۲۰ هزار تومانی را مطرح کرده است. موضوعی که سبب شد برخی شرکتهای لیدر در بازار، فروش خویش را با دلار ۲۰ هزار تومانی پیشبینی کنند و این اتفاق هم به هیجانات بازار دامن زد.
احتمال بازگشت ارز به کشور
این وعده درحالی مطرح گردیده است که بر همگان واضح است که همیشه چشم انداز کاهشی یا افزایشی نرخ دلار روی بازار سرمایه تأثیر میگذارد تا بازار در دراز مدت خویش را نرخ دلار وفق دهد. از طرفی بحث برداشت تحریم و مذاکره مطرح است، هرچند که زمان آن معلوم نیست اما در نهایت با عنایت به روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا، انتظار میرود مذاکره بین ایران و امریکا شکل گیرد. ازاین رو چشم انداز کاهش تحریم است و اولین سیگنال کاهش تحریم ازادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر و بازگشت ارز به کشور است.
البته نباید از این مورد غافل شد که اگر تحریم ها کاهش یابند، روی مقدار فروش شرکت ها اثرگذار است و این شرکت ها میتوانند بخشی از صادرات دست رفته خویش را که به واسطه تحریم ها از دست داده بودند به دست بیاوند. البته یعنی شاید نرخ فروش با کاهش نرخ دلار کاهش پیدا کند اما مقدار فروش میتواند افزایش یابد.
در نهایت باید گفت چنانچه نرخ دلار در کشور کاهش پیدا کند، سبب شادمانی همه همچون سهام داران بورسی است اما آنچه که سبب ناخشنودی این افراد می شود همان کاهش دستوری نرخ دلار و عدم ثبات در قیمت این ارز است. چونکه با چنین نوساناتی، امکان تحلیل وضعیت مالی شرکت ها از سهام داران بورسی برای افق حداقل ۶ ماه تا یک سال گرفته خواهد شد.



1399/11/17
13:39:54
0.0 / 5
1076
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی