Niazgah نیازگاه

ادامه صعود بورس های جهانی

ادامه صعود بورس های جهانی

به جز بورس شانگهای، سایر بورس های مهم بورسی دنیا سبز ماندند.


به گزارش نیازگاه به نقل از بلومبرگ، ترامپ در تازه ترین اقدام ضد چینی خود، اتباع آمریکایی را از خرید سهام یا سرمایه گذاری در شرکت هایی که تحت کنترل یا دارای ارتباط با ارتش چین هستند، منع کرده است. دوران ریاست جمهوری ترامپ یکی از پر تنش ترین دوره ها در روابط واشنگتن و پکن بود. به جز جنگ تجاری که به اعمال متقابل تعرفه های اضافی بر حجم وسیعی از تجارت دو طرف منجر گردید، شمار زیادی از شرکت های چینی همچون بزرگ ترین تراشه سازان چینی و همین طور غول های فناوری ارتباطات این کشور نظیر هوآوی توسط آمریکا تحریم شدند. آمریکا همین طور امسال کنسولگری چین در شهر هوستون را نیز تعطیل کرد که این اقدام با واکنش متقابل چین مواجه گردید.
شاخص خوش بینی به اقتصاد آمریکا در ابتدای ماه ژانویه به ۵۰.۱ واحد رسیده که این رقم نسبت به ماه قبل ۱.۱ درصد بیشتر شده است و اولین افزایش خوش بینی در طول سه ماه اخیر شمرده می شود. فعالان اقتصادی آمریکا امیدوارند توزیع واکسن سرانجام آغازی بر اختتام کابوس کرونا باشد و آغاز به کار دولت جدید نیز امید آنها را افزایش داده است. با این وجود هنوز خانوارهای آمریکایی به مانند خیلی از شهروندان کشورهای دیگر بخش بیشتری از درآمد خودرا به نسبت پیش از زمان شیوع بحران کرونا پس انداز می کنند تا بتوانند در صورت کاهش درآمد خود از پس شرایط برآیند.
ترکیب تیم آینده دولت بایدن به تدریج در حال کامل تر شدن است و معرفی گزینه های میانه رو برای پست های کلیدی تا حد زیادی موجب آسودگی خاطر معامله گران از در پیش بودن روزهای متعادل تر شده است. طی روزهای آینده دموکرات ها که اکثریت کنگره را در دست دارند برای دومین بار ترامپ را استیضاح خواهند کرد و انتظار می رود نتیجه مشابهی مانند استیضاح قبلی تکرار شود یعنی استیضاح در کنگره رای بیاورد اما در سنا رد شود. هدف اصلی دموکرات ها از این اقدام به انتها رساندن عمر سیاسی ترامپ عنوان می شود.
هنوز معامله گران نسبت به پتانسیل اقتصادها برای احیای کامل تا آخر سال جاری مطمئن نیستند و خیلی از دشواری های به وجود آمده ناشی از کرونا به قوت خود باقی هستند. بگفته اتاق تجاری آمریکا، حدود ۶۱ درصد خرده فروشان آمریکایی اعلام نموده اند با کاهش تقاضای مصرفی در میان مشتریان خود رو به رو شده اند. در بخش ساخت و ساز نیز ساخت ساختمان های جدید در این کشور در سال ۲۰۲۰ به نسبت سال قبل ۲۸.۹ درصد کاهش پیدا کرده است. در حوزه بازار کار نیز با وجود آن که حدود ۲۲ میلیون فرصت شغلی در این کشور احیا شده است اما هنوز ۹.۸ میلیون نفر از شهروندان آمریکایی بیکار هستند.
با وجود کاهش اشتغال زایی اقتصاد آمریکا، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا اختتام ماه دسامبر باز هم کاهشی شد و رقم ۶.۷ درصد را ثبت نمود. این نرخ بیکاری که ۰.۱ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول ۹ ماه اخیر است. تخمین زده می شود در این ماه حدود ۷۱ هزار فرصت شغلی به وجود آمده است تا بدین ترتیب کل فرصت های شغلی احیا شده از زمان شیوع کرونا در این کشور به حدود ۲۲ میلیون برسد.
با تایید رسمی نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توسط کنگره، جو بایدن از شروع بهمن بعنوان رئیس جمهور جدید این کشور کار خودرا شروع خواهدنمود. این تایید در حالی انجام شد که شماری از طرفداران ترامپ با ورود به بخش هایی از کنگره موجب ایجاد مشکلاتی در کار کنگره شدند و در برخورد پلیس با معترضین نیز چهار نفر کشته و تعدادی دستگیر شدند. دونالد ترامپ در نهایت از تحویل قدرت به بایدن آگاهی داد اما ادعای خود در خصوص تقلب در انتخابات ماه نوامبر را باردیگر تکرار کرد.
طبق اعلام وزارت کار آلمان تا اختتام ماه نوامبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگ ترین اقتصاد اروپا به ۴.۵ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل تغییری پیدا نکرده است تا بدین ترتیب بالاترین نرخ بیکاری آلمان از دسامبر ۲۰۱۵ تا حالا به ثبت برسد. طی این مدت شمار افراد بیکار آلمانی با ۱۰ هزار نفر افزایش نسبت به ماه قبل یک میلیون و ۹۸۰ هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در آلمان در این ماه با ۰.۰۲ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۴۲ میلیون و ۱۷۰ هزار نفر رسیده است.
تا حالا بیش از ۹۳ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۸۱۳ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۹۹۴ هزار و ۸۵۷ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۳۹۶ هزار و ۳ نفر، برزیل با ۲۰۶ هزار و ۱۸۸ نفر، هند با ۱۵۱ هزار و ۹۲۴ نفر، مکزیک با ۱۳۶ هزار و ۹۱۷ نفر و انگلیس با ۸۴ هزار و ۷۶۷ نفر بوده است.
کریس گافنی- تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه تی آی بنک - اظهار داشت: تزریق نقدینگی جدید به بازارها در قالب بسته های حمایتی جدید در شماری از کشورها موجب می شود تا معامله گران با خیال آسوده تری وقایع آینده را دنبال کنند. سال ۲۰۲۰ یک سال معمولی نبود و روند معاملات بازار نشان میدهد که باتوجه به ریسک های سال ۲۰۲۰ بازارها هنوز قادر به ادامه مسیر بدون حمایت های سیاست گذاران نیستند. نوسانات بازار در ماه های اخیر زیاد بوده است و بازگشت آرامش نیازمند زمان خواهد بود.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخص ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۱ هزار و ۱۳۳.۵۰ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۷ درصد صعود تا سطح ۳۸۱۶.۲۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۳ درصد جهش در سطح ۱۳ هزار و ۱۶۸.۵۱ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۸۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۸۰۱.۹۶ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۳۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۹۸۸.۷۰ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افزایش ۰.۳۳ درصدی در سطح ۵۶۸۱.۱۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۱۴ درصد بالا رفت و به ۸۳۷۲.۴۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۸۵ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۶۹۸.۳۸ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۹۳ درصد بالا رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۴۹۶.۴۶ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش ۱.۹۳ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۵۴۷۰.۴۶ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۴۳ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۷۱۵.۳۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر فاکتورهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۶۲ درصد صعود به ۵۳.۶۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۳۹ درصدی به ازای ۵۶.۴۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همین طور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۱.۷۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۴۷.۴۳ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۲۵ درصدی به ازای ۲۵.۶۹ دلار مبادله شد.



1399/10/26
12:13:27
0.0 / 5
1335
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
لینک دوستان نیازگاه
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی