Niazgah نیازگاه

افت تدریجی تأثیر كرونا بر محیط كسب وكار

افت تدریجی تأثیر كرونا بر محیط كسب وكار

نیازگاه: نتایج پایش ملی محیط كسب وكار در فصل تابستان 1399 از طرف مركز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران نشان میدهد كه فعالان اقتصادی بطور متوسط، میزان تأثیر كرونا بر محیط كسب وكار را 6.62 واحد ارزیابی كرده اند كه در مقایسه با فصل بهار 0.48 واحد بهبود یافته است.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، نتایج پایش ملی محیط کسب وکار ایران در تابستان ۱۳۹۹ از رسیدن عدد این شاخص به ۶.۰۵ واحد (نمره ۱۰ بدترین ارزیابی است) حکایت دارد که مساعدتر از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته با میانگین ۶.۰۱ است.
در تابستان امسال، فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرائی ناظر بر کسب وکار و دشواری تامین مالی از بانک ها را نامناسب ترین مؤلفه های محیط کسب وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه ها ارزیابی کرده اند.
بر اساس یافته های این طرح در مدت زمان اعلام شده، استان های کردستان، کرمان و سیستان و بلوچستان به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسب وکار و استان های سمنان، آذربایجان غربی و مرکزی به ترتیب دارای بهترین وضعیت محیط کسب وکار نسبت به سایر استانها ارزیابی شده اند.
همچنین بررسی ها نشان می دهد: میانگین ظرفیت تولیدی بنگاه های اقتصادی شرکت کننده در طرح فصل تابستان معادل ۳۷.۳۱ درصد بوده که نسبت به همین میزان در فصل بهار ۳۵.۵۷ درصد، با افزایش تقریبی ۲ واحدی روبه رو شده است.
فعالان اقتصادی بطور متوسط، میزان تأثیر کرونا بر محیط کسب وکار را ۶.۶۲ واحد ارزیابی کردند که در مقایسه با همین مقدار در فصل بهار ۷.۱ واحد تا حدودی بهبود یافته است. لازم به ذکر است که شاخص کل کشور، شاخص استانی و سایر شاخص ها نیز در این فصل با در نظر گرفتن این عامل محاسبه و گزارش شده اند.
شاخص استانی محیط کسب وکار در فصل تابستان ۱۳۹۹ نیز به شرح جدول زیر است:
در فصل تابستان ۱۳۹۹، میزان لطمه وارده بر کسب وکارها از شیوع ویروس کرونا در استان های اردبیل ۸.۷۵، ایلام ۷.۷۲، لرستان ۷.۵۸ و خوزستان ۷.۴۷، بیشترین مقدار و در استان های سمنان ۵.۳۱، قم ۵.۹۸، فارس ۶.۱۲ و قزوین ۶.۱۳، کمترین مقدار نسبت به سایر استانها توسط فعالان اقتصادی ارزیابی شده اند.
بر اساس نتایج این پایش، وضعیت محیط کسب وکار در بخش کشاورزی ۵.۹۳، در مقایسه با بخش های خدمات ۶.۱۱ و صنعت ۵.۹۴ مناسب تر ارزیابی شده است.
در بین رشته کارهای اقتصادی برحسب طبقه بندی استاندارد ISIC.rev۴، رشته کارهای اطلاعات و ارتباطات، حمل و نقل و انبارداری و سلامت انسان و مددکاری اجتماعی دارای بدترین وضعیت محیط کسب وکار بوده اند و رشته کارهای آموزش، سایر کارهای خدماتی و تولید صنعتی بهترین وضعیت محیط کسب وکار را در مقایسه با سایر رشته کارهای اقتصادی در کشور داشته اند.
وضعیت محیط کسب وکار کشور برحسب تعداد کارکنان شاغل در بنگاه ها به شکلی است که بنگاه های با ۶ تا ۱۰ نفر کارکن ۶.۱ دارای بدترین وضعیت و بنگاه های با ۱۰۱ تا ۲۰۰ کارکن ۵.۶۷ دارای بهترین وضعیت محیط کسب وکار نسبت به سایر بنگاه ها ارزیابی شده اند.
وضعیت محیط کسب وکار کشور برحسب سال تأسیس بنگاه اقتصادی در کارگاه های کمتر از ۲ سال، بدترین وضعیت ۶.۱۳ و در کارگاه های بیشتر از ۱۶ سال، دارای بهترین وضعیت ۵.۹۲ ارزیابی شده اند.
شاخص کسب وکار برمبنای نظریه شین
بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، شاخص ملی محیط کسب وکار ایران در تابستان ۱۳۹۹، عدد ۶.۱۵ به دست آمده است که بدتر از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته بهار ۱۳۹۹ با میانگین ۶.۱ است. میانگین ارزیابی محیط اقتصادی عدد ۶.۳۹ است که در ارزیابی فصل گذشته عدد ۶.۳ حاصل شده بود و میانگین ارزیابی محیط نهادی عدد ۵.۹۶ است که در فصل گذشته عدد ۵.۹۳ ارزیابی شده بود.
بر این اساس، همانند فصل گذشته محیط جغرافیایی با عدد ۵.۳ و محیط مالی با عدد ۸.۳۵ به ترتیب مساعدترین و نامساعدترین محیط ها برمبنای نظریه عمومی کارآفرینی شین بوده اند. لازم به ذکر است که شاخص شین به سبب در نظر گرفتن وزن عوامل مختلف در محاسبه، از دقت بیشتری نسبت به شاخص کل برخوردارست.
در بین رشته کارهای اقتصادی برحسب طبقه بندی استاندارد ISIC.rev۴ در فصل تابستان، کارهای سایر کارهای خدماتی شامل تعمیرات کامپیوتر و کالاهای شخصی و خانگی، آرایشگاه ها، شستشو و خشک شویی منسوجات، خدمات سونا، ماساژ و گرمابه ۸.۴۵، تامین مکان و غذا شامل هتل ها، اقامتگاه ها و رستوران ها و تالارهای پذیرایی ۸.۱۴ و اداری و خدمات پشتیبانی شامل آژانس های توریستی و مسافرتی، مؤسسات حمل مسافر و مؤسسات کرایه لوازم، ابزار و ماشین آلات ۷.۸۶ بیشترین لطمه را از شیوع ویروس کرونا متحمل شده اند.
در مقابل رشته کارهای مالی و بیمه ۵.۲۸، آب رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و کارهای تصفیه ۵.۵۸، و استخراج معدن ۵.۷۸ کمترین لطمه را از شیوع ویروس کرونا نسبت به سایر فعالیت ها متحمل شده اند.



منبع:

1399/07/29
23:01:46
5.0 / 5
1157
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لینک دوستان نیازگاه
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی