اسكناس سبز در وضعیت قرمز!
به گزارش نیازگاه دلار در معاملات امروز بازارهای جهانی یك كانال عقب نشست.
به گزارش نیازگاه به نقل از رویترز، فعالان بازار جهانی ارز کماکان منتظر اتخاذ رویکردهای حمایتی جدید در حوزه سیاست پولی آمریکا هستند. تزریق صدها میلیارد دلار نقدینگی به اشکال مختلف هنوز نتوانسته است نیازهای بازارهای مالی را به صورت کامل برطرف کند و نگرانی از طولانی تر شدن احیای رشد اقتصادی آمریکا سبب کاهش انگیزه معامله گران به نگهداری دلار شده است. هنوز شاخصهای کلان اقتصادی زیادی مبین وضعیت بحرانی در آمریکا هستند و در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری هم بر ابهام های پیش رو افزوده است چون که جو بایدن- نامزد دموکرات ها دیدگاه متضادی با ترامپ در حوزه خیلی از مسائل اقتصادی دارد و پیروزی وی و اجرای بعضی از سیاست های وعده داده شده نظیر احیای نظام درمانی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما می تواند سبب تغییرات زیادی در مخارج و شرایط بودجه ای دولت شود. بایدن هم چنین گفته است اگر پزشکان تعطیلی فعالیتهای اقتصادی را برای کنترل کرونا سفارش کنند به حرف آنها گوش خواهد داد.
کمیته بازار باز در بانک مرکزی آمریکا در واکنش به تحولات اخیر گفته است به برنامه خود برای تزریق نقدینگی به بازار ارز بخصوص در کوتاه مدت شدت خواهد بخشید. با این وجود هنوز هیچ کدام از مقامات فدرال رزرو اشتیاقی از خود نسبت به کاهش بیشتر نرخ بهره نشان نداده اند و به نظر نمی رسد که دست کم در کوتاه مدت شاهد رسیدن نرخ بهره به سطح منفی در آمریکا مانند کشورهای حوزه منطقه یورو، سوئیس یا ژاپن باشیم.
هنوز معلوم نیست که سیاستمداران آمریکایی به مانند سران اروپایی بر سر اجرایی شدن حمایت های بیشتر به توافق برسند چون که اختلاف نظر بین سران جمهوری خواه و دموکرات بر سر بسته حمایتی ادامه دارد و این دفعه استیون منوچین گفته است دموکرات ها با خیره سری از هر گونه مذاکره برای رسیدن به یک توافق معقول که به نفع شهروندان و مصرف کنندگان آمریکایی باشد، طفره می روند.
در شرایطی که رشد اقتصادی آمریکا در ماه ژوئیه احیانا به خوبی چیزی که مقامات دولت ترامپ انتظار دارند، نخواهد بود اما لری کودلو- مشاور اقتصادی دونالد ترامپ مطمئن است که شیب رشد اقتصادی صعودی و تند خواهد بود. وی با اشاره به احیای حدود ۹ میلیون فرصت شغلی در سه ماه اخیر اظهار داشت: هر حمایتی لازم باشد انجام خواهیم داد تا از احیای سریع اقتصادی مطمئن شویم. با دموکرات ها به رایزنی برای اجرایی شدن یک بسته حمایتی جدید ادامه خواهیم داد.
بن بست مالی بوجود آمده در آمریکا روز به روز معامله گران را بیشتر ناامید می کند. بانک مرکزی امریکا در آخرین نشست هفتگی خود بار دیگر بدون انجام هیچ اقدام جدیدی بر تعهد خود به پشتیبانی از بازارهای مالی و تداوم تداوم اجرای برنامه های فعلی تصریح کرد و به نظر می آید که دست بانک مرکزی برای اجرای اقدامات حمایتی بیشتر خالی تر از قبل شده است. از طرفی کماکان دولت و کنگره نتوانسته اند به توافقی با یکدیگر برای اجرای یک بسته حمایتی برسند و اصرار دموکراتها روی موضع قبلی خود، نگرانی ها از باقی ماندن رشد اقتصادی در سطوح پایین و صدمه بیشتر به اقشار کم درآمد را تشدید کرده است.
جو مانیمبو- تحلیل گر بازار ارز در موسسه "وسترن یونیون پیمنت" اظهار داشت: دلار کار سختی را در مقابل سایر رقبا دارد چون که محیط کلان اقتصاد آمریکا اصلا شبیه شرایط پیش از زمان کرونا نیست و وجود فشار سنگین روی اقتصاد این کشور کاملا حس می شود. اولویت سیاستگذاران مالی باید حالا روی این مسئله باشد که جلوی عرضه سنگین دلار توسط معامله گران را بگیرند.
با وجود انتشار اخبار مربوط به پیشرفت دارویی مقابله با کرونا، این ویروس کماکان در حال گرفتن جان شمار زیادی از مردم جهان است و بیم آن می رود که وضعیت با فرا رسیدن فصل پاییز از این هم بدتر شود. سازمان بهداشت جهانی اخطار داده که امکان دارد هیچ وقت ایمنی دائمی در مقابل ویروس کرونا ایجاد نشود و افراد مبتلا به کرونا نباید گمان کنند که دیگر به این بیماری مبتلا نخواهند شد.
تابحال بیشتر از ۲۴ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۱۱۹ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۸۲۶ هزار و ۷۵۳ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۸۳ هزار و ۱۲۸ نفر، برزیل با ۱۱۶ هزار و ۹۶۴ نفر، مکزیک با ۶۱ هزار و ۴۵۰ نفر، هند با ۶۰ هزار و ۶۲۷ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۴۶۵ نفر بوده است.
دریک هالپنی، استراتژیست مسائل ارزی در بانک میتسوبیشی: فکر می کنم معامله گران منتظر رسیدن به تخمین دقیق تری از نتیجه احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند. مسئله مهم دیگر این است که بلاخره چه زمانی به واکسن مقابله با کرونا دست پیدا خواهیم کرد. اینکه سال آینده هم کرونا در سطح جهان یکه تازی برای بازارهای مالی اصلا خبر خوبی محسوب نخواهد شد.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۱ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۹۴۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس هم معادل ۱.۱۰ دلار اعلام گردید.
ارزهای اروپایی
تعطیلی گسترده کسب و کارها و اختلال در زنجیره تجاری در نتیجه انتشار کرونا به طرز محسوسی روی عملکرد اقتصادی کشورهای اروپایی تأثیر گذاشت هاست تا جایی که مرکز آمار آلمان در گزارشی اعلام نمود بزرگ ترین اقتصاد اروپا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به میزان ۹.۷ درصد کوچک شده که این رشد، ضعیف ترین رشد اقتصادی آلمان از زمان ثبت داده های رشد در سال ۱۹۷۰ میلادی تابحال به حساب می آید. هم چنین در مقایسه با رشد مشابه فصل قبل هم رشد اقتصادی ۵.۲ درصد کمتر شده است.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۴۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۲۰ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۱ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۲ دلار رسید.
به عقیده شماری از تحلیلگران ارزی، باآنکه امکان ریزش دلار در ماه های آینده بالا است اما این ارز بعنوان ارز اصلی جهانی در موقعیت مستحکم تری از آن قرار دارد که انتظار سقوط آزاد آنرا داشت. پاتریک شوویتس- مدیر دارایی بانک جی پی مورگان اظهار داشت: نرخ بهره در ژاپن و منطقه یورو منفی است و حمایت های خوبی به شکل اعتبار و تزریق نقدینگی در این کشورها انجام شده است اما نباید فراموش کرد اقتصاد آمریکا وضعیت بسیار بهتری از ژاپن و اروپا دارد و این در بلندمدت معادلات را به نفع دلار تغییر می دهد.
ارزهای آسیایی
بانک مرکزی چین کماکان به برنامه تزریق نقدینگی به بازارهای مالی با هدف کاستن از تبعات اقتصادی کرونا ادامه می دهد. طبق اعلام خبرگزاری دولتی چین، بانک مرکزی این کشور در چارچوب عملیات ریپو ۱۵۰ میلیارد یوان (حدود ۲۱.۷ میلیارد دلار) نقدینگی جدید به بازار تزریق کرده است. در چارچوب عملیات ریپو، بانک مرکزی تضمین می دهد اوراق بهادار در اختیار بانک ها را با نرخ سود معین در سررسید معین از آنها بخرد. عملیات ریپو بانک مرکزی چین در چارچوب دو برنامه کوتاه مدت (هفت روزه) و میان مدت ( ۱۵ روزه) صورت می گیرد.
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۴ درصد کاهش به ۱۰۵.۹۹۷ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۸۲ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۶.۸۸۵ یوان چین اعلام گردید.
منبع: niazgah.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب