Niazgah نیازگاه

اخطار نسبت به اوضاع نامناسب شكاف طبقاتی

اخطار نسبت به اوضاع نامناسب شكاف طبقاتی

به گزارش نیازگاه پایه های مالیاتی در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در حال بررسی و اصلاح است و به قول یك اقتصاددان، این اصلاحات ضروریست تا باعث افزایش درآمد پایدار دولت شود و شكاف طبقاتی كه حالا در وضعیت نامناسب و نگران كننده قرار دارد، كاهش پیدا كند.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم با سه هدف محوری شامل ساماندهی معافیت ها و مشوق های مالیاتی، اجرای سیستم مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی و برقراری مالیات بر دارایی جهت بررسی و تصویب به دولت ارسال شده كه پایه های مالیاتی جدیدی در جهت اهداف ذكر شده در آن تعیین شده كه شامل مالیات بر عایدی املاك، مالیات سالانه خودرو های شخصی، مالیات سالانه املاك مسكونی، درآمد املاك، درآمد كشاورزی، درآمد حقوق، درآمد مشاغل، مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و حقیقی و درآمد اتفاقی است.
یكی از این پایه های مالیاتی جدید، مالیات بر دارایی است كه شامل سه نوع مالیات شامل مالیات بر عایدی املاك، مالیات بر خانه و خودرو های لوكس می شود.
گفتنی است؛ به منظور بهبود توزیع درآمد، مالیات سالانه املاك مسكونی گران قیمت تعیین شده كه شامل املاكی می شود كه مجموع ارزش آنها بیشتر از ۵۰ میلیارد ریال باشد. همینطور به منظور كاهش نوسانات اختلال زا در بازار خودرو، مالكان خودرو های شخصی كه مجموع ارزش خودرو های آنها بیشتر از پنج میلیارد ریال باشد.
وحید شقاقی در این حوزه در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: اگر این پایه های مالیاتی در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم تصویب شود، باعث افزایش درآمد پایدار دولت، كاهش شكاف طبقاتی كه حالا در وضعیت نامناسبی قرار دارد، شفافیت گردش مالی افراد و بازتوزیع ثروت در اقتصاد می شود.
وی با اشاره به اینكه این پایه های مالیاتی تعیین شده در لایحه اصلاح مالیات های مستقیم در تمام دنیا وجود دارد، اظهار داشت: در گذشته به این پایه های مالیاتی به علت حضور درآمدهای نفتی احساس نیاز نبود، اما حالا كه ۴۰ درصد از بودجه عمومی دولت كه وابسته به نفت بود را نداریم، دولت مجبور به اصلاح لایحه مالیات های مستقیم و درنظر گرفتن این پایه های مالیاتی جدید شد.
به گفته این كارشناس اقتصادی، معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داریم كه خروجی شفافی از این معافیت ها نداریم و بخشی از آنها فسادزا هستند. اگر معافیت های فسادزا فاش شوند، هم می توانند باعث شفاف سازی در اقتصاد شوند و هم اینكه درآمدزایی قابل توجهی برای دولت داشته باشند.

مالیات بر عایدی سرمایه، مانع جدی سوداگری افراطی
وی با تاكید بر اینكه مالیات بر عایدی سرمایه می تواند مانع سوداگری افراطی شود، تصریح كرد: معمولا مالیات بر عایدی سرمایه برای مصرف كننده واقعی اتفاق نمی افتد بلكه این نوع مالیات برای پیشگیری از سوداگری های افراطی است. نظام مالیاتی احتیاج به اصلاحات جدی دارد تا شكاف درآمدی كه نفت آنرا پر می كند با مالیات پر شود.
شقاقی با اشاره به اینكه معافیت های گسترده مالیاتی داشتیم و داریم كه هدفمند نیستند و هیچ گزارشی حاصل از اثربخشی این معافیت ها نداریم، اظهار داشت: باید این معافیت ها ساماندهی شوند و بعضی از آنها هم باید اصلاح یا حذف شوند. اثربخشی معافیت ها مشخص شود تا در مواردی كه معافیت ها اثربخشی نداشتند

تاثیرات مالیات بر سرمایه
این كارشناس اقتصادی افزود: در دنیا حدود ۵۰۰ پایه مالیاتی وجود دارد در صورتی كه در كشور ما حداكثر ۵۰ پایه مالیاتی وجود دارد؛ ازاین رو لازم است كه ما به سمت توسعه پایه های مالیاتی جدید برویم. یكی از این پایه های مالیاتی مهم، مالیات بر مجموع درآمد خانوار یا اشخاص است. وقتی مالیات بر مجموع درآمد تصویب شود، حسن آن این است كه شفافیت را ارتقا می دهد و هم می تواند جلوی فرار مالیاتی را بگیرد. علاوه براین، به كاهش شكاف طبقاتی و بهبود توزیع درآمد نیز، كمك نماید.
وی در انتها دلیل افزایش بیش از حد شكاف طبقاتی را نبود پایه مالیاتی مالیات بر ثروت دانست و تصریح كرد: در تمام دنیا، مالیات بر دارایی وجود دارد و این نوع مالیات، تصاعدی است. به این صورت كه هركسی ثروت بیشتری داشته باشد مالیاتی با نرخ بیشتر پرداخت می كند. اگر این پایه مالیاتی تصویب شود منجر به شفافیت می شود. زیرا، برای تعیین میزان ثروت باید به گردش مالی افراد و دارایی هایی كه افراد دارند ورود كنند.



1398/12/03
22:24:03
5.0 / 5
3646
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بازار , بودجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی