وزیر اقتصاد:
آمارهای اشتغال زایی و رشد صادرات امیدواركننده است
به گزارش نیازگاه ایرنا- وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاكید بر اینكه آمارهای اشتغال زایی و رشد صادرات در كشور امیدوار كننده است، اظهار داشت: صادرات غیرنفتی در هفت ماه اول امسال با ثابت بودن ارزش پایه نسبت به سال گذشته، ۱۰ درصد و به لحاظ ارزشی نیز ۲۷ درصد رشد داشته است.
فرهاد دژپسند سه شنبه ۱۴ آبان ماه در دیدار با آیت الله دژكام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز و بر لزوم بهره گیری از پهناوری و ظرفیت های فارس در عرصه های مختلف اصرار كرد.
وی با اشاره به سالگرد آغاز تحریم های ترامپ مقابل ایران، اظهار داشت: دشمن این برنامه ها را طراحی نموده است تا مردم را از نظام بگیرد. دشمن از عمق اعتقاد مردم ایران غافل بود و الان ما باید این فرصت طلایی را پاس بداریم و نگذاریم اعتماد مردم لطمه ببیند.
دژپسند با اشاره به اینكه باید فارغ از رنگ و بوی سیاسی و جناحی آنچه به وقوع پیوسته است را به درستی تبیین نماییم، تاكید كرد: این بدان معناست كه نه بزرگ نمایی نماییم و نه كوچك نمایی كه در هر دو حالت دروغ است و باید از آن پرهیز كرد.
آمار اشتغال خوش بینانه است
وزیر اقتصاد آمار اشتغال تابستان ۹۸ نسبت به سال ۹۷ را از آمارهای خوش بینانه و امیدوارانه برشمرد و گفت: این آمار در مقایسه با سال قبل ۸۴۸ هزار نفر افزایش را نشان میدهد.
دژپسند با اشاره به اینكه بر طبق برآوردها سالانه ۹۵۰ هزار نفر نیروی كار به جامعه اضافه می شود، اظهار داشت: طبیعی است بر طبق شغل به وجود آمده در سال و اضافه شدن نیروی كار جدید چیز دندان گیری نصیب ما نمی شود؛ اما این حركت باید ادامه پیدا كند تا به صورت بنیادی مسئله اشتغال را حل نماییم.
وی اظهار نمود: در بخش نفتی به واسطه برنامه دشمن شاهد رشد منفی بوده ایم؛ اما نفت اشتغال بر نیست یعنی كل بخش نفت ما ۵ درصد در اشتغال سهم دارد و بیشتر سرمایه بر است و در رشد سهم بسزایی دارد.
وزیر اقتصاد افزود: رشد كشاورزی در ۳ ماه اول ۶.۵ درصد بوده است و باید خودرا نشان دهد.
وی با اشاره به اینكه بر طبق برآورد مركز آمار در نیمه اول سال رشد غیر نفتی كشور ۴/۰ درصد رشد داشته است، عنوان كرد: باتوجه به آمار صندوق بین المللی پول می توان پیش بینی نمود كه رشد اقتصادی ایران ۹.۵ درصد منفی باشد و اصلاح شده آنرا ۶.۵ درصد رشد منفی اعلام كرد؛ همین طور بانك جهانی ۴.۵ درصد رشد منفی را پیش بینی كرده است و یكی از نهادهای پژوهشی داخلی نیز ۹.۲ درصد رشد منفی، افزون بر این یكی از دستگاه های سیاست گذاری اقتصادی آنرا ۶.۵ درصد اعلام نموده است؛ اما با تمام پیش بینی ها و در این شرایط، رشد ۴ درصدی امیدوار كننده است و باید به آن خوش بین بود.
دژپسند صادرات را یكی دیگر از بخش های مهم اقتصادی خصوصاً در شرایط فعلی برشمرد و عنوان كرد: هدف دشمن این بود كه مبانی ورودی ارز ما را ببندد كه در نفت این كار را انجام داد و فكر كرد در صادرات غیر نفتی مثل پتروشیمی و فولاد نیز این كار را انجام دهد.
میزان صادرات غیر نفتی شكست دشمن را اثبات می كند
وزیر اقتصاد افزود: صادرات غیر نفتی كشور در ۷ماه اول امسال نسبت به سال قبل بالغ بر ۱۰ درصد رشد داشته است؛ از جانب دیگر رشد وزنی صادرات غیر نفتی كشور نیز ۱۷ درصد رشد داشته است و این دقیقا به معنای شكست برنامه دشمن است.
وی اصرار كرد كه شرایط اقتصادی مطلوب نیست؛ اما مقبول است.
دژپسند یكی دیگر از برنامه های دشمن را لطمه رساندن به كالاهای اساسی مردم عنوان نمود و گفت: با تدابیر اتخاذی واردات كالای اساسی مردم ۲۲ درصد رشد داشته است و از نظر تامین كالای اساسی فعلا مشكلی نداریم و ذخایرمان نیز خوب است.
وزیر اقتصاد یكی از عناصر مؤثر در روند رو به بهبود اقتصاد را سرمایه اجتماعی خواند و بیان داشت: سرمایه اجتماعی یادآور می شود كه شرایط را درك نماییم و از برنامه پیش رونده نیز غافل نشویم و ائمه جمعه نقشی كلیدی در این قضیه دارند.
دژپسند با اشاره به اینكه روند افزایش قیمت ها معكوس شده است، توضیح داد: این بدان معناست كه تا تیرماه شرایط خوب نبود و از مرداد افزایش قیمت ها روند كاهنده داشته است؛ حتی در مهرماه نسبت به مهر ماه گذشته در نمودار نقطه به نقطه به ۲۸ درصد رسیده است در حالی كه در مرداد بالای ۴۰ درصد بوده است.
وزیر اقتصاد عنوان كرد: همه این موارد حاكی از این است كه شرایط رو بهبود است و تا این روند را پایدار نماییم باید همه همكاری كرده و یكدیگر را تكمیل و تقویت نماییم.
امام جمعه شیراز نیز در این دیدار با اشاره به اینكه در فضای خاص اقتصادی و اجتماعی امروز وظیفه وزارت اقتصاد بیشتر از دیگر وزارتخانه هاست، عنوان كرد: وضعیت كنونی كشور برای پیشبرد اهداف همكاری و همیاری نیاز دارد.
آیت الله لطف الله دژكام اضافه كرد: اینكه دشمن در جنگ اقتصادی نتوانسته به اهداف خود برسد به خاطر همكاری هایی است كه در سطح ملی وجود دارد و جلسات و همفكریهایی كه بین سران سه قوه است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس افزود: افزون بر تصمیم گیری های متمركز مسئولان، مردم نیز فضا را درك كردند تا به شكست دشمن در مواضعی كه داشت انجامید.
آیت الله دژكام عنوان كرد: مادامی كه مردم احساس كنند با مسئولین فاصله ای ندارند و مسئولین خودرا تافته جدا بافته نمیدانند، اساسا با آنها همراهی می كنند و اینكه رهبر معظم انقلاب مدام تاكید می كنند كه به درون كشور توجه داشته باشید یعنی توانایی یك ملت را به رخ دشمن می كشیم و توانایی یك جریان سیاسی مد نظر نیست.
عدالت اقتصادی عاملی مهم برای ایجاد همدلی
وی با اشاره به اینكه عدالت در عرصه توزیع ثروت در سطح كشور برای ایجاد همدلی بین مردم اهمیت دارد، اظهار داشت: بنظر می رسد گاه استان هایی بیشتر از دیگر استان ها از ثروت بهره مند می شوند و استان های دیگر عقب می افتند.
امام جمعه شیراز ابراز كرد: اوایل انقلاب بحثی پیرامون استان های برخوردار و غیر برخوردار داشتیم و اگر شرایط این گونه پیش رود استان فارس در آینده با لطمه شدید مواجه می شود.
آیت الله دژكام اشاره كرد: استان فارس باید با استان هایی مانند تهران، اصفهان و خراسان مقایسه شود.
وی با اشاره به مواردی همچون میزان سرمایه گذاری، میزان اعتبارات ملی و امثال آنها، نتیجه گرفت كه استان فارس به اندازه كافی از اعتبار و سرمایه برخوردار نیست.
نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس عنوان كرد: این قضیه ربطی به برخوردار و غیر برخوردار بودن استان ندارد؛ چون استان های برخوردار چندین برابر بیشتر از فارس این اعتبارات و سرمایه گذاری ها را دریافت می كنند و این مسئله در ذهن مردم فارس سبب رنجش خاطر می شود.
كمبود سرمایه گذاری در فارس جبران شود
آیت الله دژكام اظهار نمود: فارس در جنوب كشور استانی پیشرو و پیشگام به حساب می آید و شیراز مركز جنوب ایران حساب می شود؛ ولی به این میزان سرمایه گذاری رخ نمی دهد و این مساله واقعیتی است كه باید جبران شود.
امام جمعه شیراز درخواست نمود كه اعتباری شایان توجه از صندوق ذخیره ملی برای پتروشیمی های فارس در نظر گرفته شود.
وی در همین راستا توضیح داد: فارس در زمینه پتروشیمی، سابقه مطلوبی دارد و پتروشیمی مرودشت از باسابقه ترین پتروشیمی های كشور است؛ همین طور تجربه موفق عسلویه تا حدی حاصل تلاش مهندسان شیرازی است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار نمود: چهار پتروشیمی فارس كه مصوبه دارد، الان معطل مانده است و چنانچه شروع به كار كنند، در استان تحول ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه۱۱ سال است كه بیشتر از یك میلیارد دلار اعتباری كه از صندوق ذخیره ملی برای این كار در نظر گرفته شده است، به فارس نرسیده، این مساله را دلیل ضرركرد و عقب ماندگی فارس دانست.
امام جمعه شیراز همین طور به سوژه سپرده گذاری مردم در بانك ها اشاره نمود و اظهار داشت: مردم فارس به اصطلاح تولید ثروت می كنند و سپرده در بانك می گذارند؛ اما برداشت ما به تناسب سپرده ای كه می گذاریم نیست و به استان های دیگر انتقال داده می شود.
آیت الله دژكام اضافه كرد: این مشكل از از دیرباز مورد توجه نخبگان استان قرار گرفته است و آنان بارها اعلام نموده اند كه سرمایه گذاری در فارس ضعیف است و بانكهای فارس نمی توانند از سپرده های خود هزینه كنند.
وی ادامه داد: باید راهكاری برای این گونه مورد پیش بینی شود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس عنوان كرد: زمانی كه فارس از این گره ها رد شود، می توانیم بعنوان یك استان فرهنگی خودرا در سطح ملی بیشتر نشان دهیم؛ چون اگر اقتصاد نباشد فرهنگ هم پیش نمی رود.
دكتر فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاونان این وزارتخانه روز سه شنبه وارد فرودگاه بین المللی آیت الله شهید دستغیب شیراز شدند و مورد استقبال عنایت الله رحیمی استاندار فارس، تعدادی از نمایندگان فارس در مجلس و بعضی از مدیران كل و مسئولان اجرایی این استان قرار گرفتند.
فرهاد دژپسند در مسافرت یك روزه به شیراز در نشستی با استادان دانشگاه شیراز و صاحبنظران اقتصادی دانشگاهی حضور یافت، همین طور نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی نیز با حضور فرهاد دژپسند دراستانداری فارس تشكیل شد.
منبع: نیازگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب