Niazgah نیازگاه
یك اقتصاددان:

مالیات از بانك مركزی ۳ درصد تورم می آورد

مالیات از بانك مركزی ۳ درصد تورم می آورد

به گزارش نیازگاه تصمیم جدید مجلس شورای اسلامی برای اجبار بانك مركزی به پرداخت سود سهام و مالیات علی الحساب مسأله ای كه می تواند سبب تولید تبعاتی اقتصادی باشد؛ در این باره یك اقتصاددان اعتقاد دارد كه این تصمیم سبب خلق نقدینگی و چاپ پول توسط بانك مركزی می شود كه در نهایت تورم سه تا ۳.۵ درصدی بوجود می آورد.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی روزهای گذشته در جریان اصلاح بخش هایی از قانون بودجه سال جاری، بندی را مصوب كردند كه بر مبنای بند (ق) الحاقی به تبصره ۶ قانون بودجه سال ۹۷، بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران موظف است حداقل ۵۰ درصد سود سهام و مالیات علی الحساب پیش بینی شده در پیوست شماره سه این قانون را تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری (۱۳۹۷) پرداخت می كرد.
در این باره عبداله مشكانی - كارشناس مسائل اقتصادی - در گفتگو با ایسنا، با اشاره به قانون جدید مصوب در مجلس شورای اسلامی در خصوص پرداخت حداقل ۵۰ درصد از سود سهام و مالیات علی الحساب توسط بانك مركزی اظهار نمود: این تصمیم بانك مركزی را مجبور می كند حدود ۹ هزار میلیارد تومان پول چاپ كند و در اختیار سازمان امور مالیاتی بگذارد.
او با اشاره به اینكه چاپ این مقدار پول سبب تولید ۶۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی می شود، اظهار داشت: بر این اساس می توان پیش بینی نمود كه در سال آینده این میزان نقدینگی حدود سه تا ۳.۵ درصد تولید تورم اضافه كند. به عبارتی در سال آینده هر اندازه تورم داشته باشیم، تزریق این حجم از نقدینگی سبب تولید سه تا ۳.۵ درصد تورم اضافه خواهد شد.

اخذ مالیات از بانك مركزی برای جبران كسری بودجه است
مشكانی البته اتخاذ این تصمیم را در این شرایط غیرضروری ارزیابی كرد و افزود: زمانی كه دولت بودجه خویش را پر خرج می بندد، گرفتار كسری بودجه می شود كه این كسری بودجه را باید طوری جبران كرد كه دریافت مالیات از بانك مركزی یكی از این اقدامات است. این خلق نقدینگی امكان دارد تعهدات بودجه ای را تا حدودی پوشش دهد اما در دراز مدت این تصمیم سبب افزایش نقدینگی و در بلندمدت سبب تولید تورم خواهد شد.
این اقتصاددان با اشاره به اینكه اجبار بانك مركزی به پرداخت مالیات سبب چاپ پول خواهد شد، اظهار نمود: بانك مركزی مجبور است برای تهیه این مبلغ، پول چاپ كند. این پول اما اصطلاحاً پول پر قدرتی خواهد بود و با عنایت به ضریب فزاینده ای كه دارد می تواند تا شش - هفت برابر نقدینگی تولید كند.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، تصمیم به اجبار بانك مركزی به پرداخت حداقل ۵۰ درصد از سود سهام و مالیات علی الحساب ایده ای است كه قبل از هم یك مرتبه دیگر در دولت دهم مطرح شده بود كه البته در آن زمان مجلس شورای اسلامی با این طرح موافقت نكرده بود.



1397/11/17
17:51:10
5.0 / 5
4918
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی