Niazgah نیازگاه
قائم مقام بانك مركزی:

دلار را رام كردیم، برنامه ریزی برای پیشگیری از تلاطم های بعدی

دلار را رام كردیم، برنامه ریزی برای پیشگیری از تلاطم های بعدی

به گزارش نیازگاه قائم مقام بانك مركزی اظهار داشت: با آغاز مدیریت جدید بانك مركزی و دریافت مجوزهای لازم از سران قوا، توانستیم ظرف مدت كوتاهی اسب سركش دلار را رام نماییم اما با این حال، همچنان نظام ارزی كشور نیازمند اصلاحات و اقدامات تكمیلی برای اجتناب از بروز تلاطم های ارزی در آینده است.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، اكبر كمیجانی امروز (دوشنبه) در هشتمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و با اشاره به اینكه اولین محور موردنیاز پژوهش های حوزه پولی و بانكی، مهار نقدینگی و تورم است، اظهار داشت: به جهت مجموعه اقدامات انجام شده، روند شتابان نرخ تورم ماهانه متوقف شده و در حال نزول است و امیدواریم كه این كاهش ادامه دار باشد.

وی اضافه كرد: به رغم این، وجود انباره نقدینگی كه هم اكنون حدود ۱۷۵۰ هزار میلیارد تومان است، پتانیسل بروز فشارهای تورمی را دارد؛ بنابراین ضروری می باشد كه در كانال های عرضه نقدینگی به جامعه، اصلاحات اساسی صورت گیرد تا نقدینگی اضافه شده به كسب و كارها و بخش مولد اقتصاد هدایت شود.

قائم مقام بانك مركزی افزود: همینطور از بعد تقاضای نقدینگی هم باید سازوكار جذب سپرده و نرخ های سود به نحوی باشد كه با افزایش ماندگاری سپرده ها، از یك سو شبكه بانكی توانایی پرداخت هزینه های جذب سپرده را داشته باشد و از جانب دیگر وام گیرندگان هم توانایی بازپرداخت سود تسهیلات را داشته باشند.

انتقاد از برخی تصمیمات مجلس

كمیجانی با انتقاد از برخی تصمیم ها در مجلس شورای اسلامی، اظهار نمود: برخی تصمیم ها به تشویق متخلف و تنبیه منضبط منجر می گردد كه مبحث بند و تبصره ۱۶ قانون بودجه ۹۷ و تبصره ۳۵ قانون اصلاح بودجه سال ۱۳۹۵ از این دست تصمیم ها بود.

وی محور دوم در زمینه پژوهش های مورد نیاز نظام بانكی را بهبود سازوكار مدیریت و عملیات نظام ارزی دانست و اظهار داشت: با آغاز مدیریت جدید بانك مركزی و اخد مجوزهای لازم از سران قوا، همكاران ما توانسته اند ظرف مدت زمان كوتاهی با مجموعه ای از اقدامات و سیاست های موثر، اسب سركش دلار را رام كنند و آنرا طی یك مسیر كارشناسی شده به كانال های پایین تر هدایت كنند اما با وجود گام های بزرگی كه در این راستا برداشته شده است، همچنان نظام ارزی كشور نیازمند اصلاحات و اقدامات تكمیلی به منظور حفظ ثبات بلندمدت بازار و اجتناب از بروز تلاطم های ارزی در آینده است كه به این منظور، چگونگی تولید و گسترش ابزارهای كافی برای پوشش ریسك ارزی فعالان بخش حقیقی اقتصاد و ارتقای سازوكاری لازم برای تسهیل نقل و انتقال منابع ارزی از سوالاتی است كه باید پژوهش های ما برای تصمیم سازی صحیح در حوزه ارزی به آن پاسخ دهد.

قائم مقام بانك مركزی همینطور با تاكید بر اهمیت اصلاح نظام بانكی در پژوهش های انجام شده در حوزه پولی و بانكی خاطرنشان كرد: محور سوم پژوهش های موردنیاز نظام بانكی، بحث اصلاح نظام بانكی است و همان گونه كه بارها هم تاكید گردیده است، اصلاح نظام بانكی در این دوره با جدیت پیگیری می گردد.

كمیجانی اضافه كرد: شرایط خاص ترازنامه بانك ها و مسائلی همچون بدهی بانك ها به بانك مركزی، مطالبات غیرجاری، كاهش كیفیت دارایی ها و بنگاه داری بانك ها موضوعاتی هستند كه تداوم آن دیگر پذیرفتنی نیست كه در این ارتباط، تهیه و تصویب نظام جامع حل و فصل مالی موسسات و بانك های مشكل دار، ارتقای نظام نظارت و پایش سلامت بانكی، اصلاح ساختار مدیریت ریسك و اجرایی كردن اصول حاكمیت شركتی در بانك ها محورهایی هستند كه دستاوردهای پژوهشی آن می تواند نقش بسزایی در برنامه ریزی و تصمیم سازی شیوه انجام فرآیند اصلاح نظام بانكی داشته باشد.

وی تصریح كرد: در عین حال با عنایت به گسترش پیمان های پولی دو جانبه و چندجانبه و تحریم های آمریكا ضروری می باشد كه پژوهشگران درمورد ابعاد این پیمان ها، شرایط اقتصادی كشورها، چگونگی تسویه با آنها و... فعالیت هایی را انجام دهند.

قائم مقام بانك مركزی در ادامه تصریح كرد كه واحدهای اجرایی و سیاست گذاری بانك ها باید ارتباط خویش را با دانشگاه ها و پژوهش گران بالا برند، چراكه این تعامل سبب می گردد تا سیاست گذاران و مدیران بانكی به شكل مستمر اطلاعات خویش را از اصلاحات و تحولات نظام بانكی بالا برند.

تاكید بر استفاده از پول ملی در تجارت
قائم مقام بانك مركزی بر استفاده از پول ملی دو كشور در روابط تجاری به جای تولید پل رابط برای تسویه مالی تصریح كرد.
كمیجانی در حاشیه برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر در حوزه پول و بانك، با اشاره به شرایط انعقاد پیمان های پولی دوجانبه، اظهار نمود: در سال های گذشته و به خصوص در ماه های اخیر، بر عملیاتی شدن توافق نامه ها و پیمان های پولی دوجانبه تاكید شد و بانك مركزی نگاه دوباره ای به پیمان های پولی داشته و برخی از كشورهایی كه مبادلات تجاری خوبی با ایران دارند، با عنایت به تمایل خودشان برای پیمان پولی دوجانبه و مبتنی بر تسویه تجارت به اتكای پول های ملی خودشان می اندیشند.
وی اضافه كرد: انعقاد پیمان های پولی با بعضی از كشورها پیشرفت داشته و با برخی عملیاتی شده، اما با برخی از كشورها نیازمند این است كه شرایط و زمان هر دو طرف فراهم باشد.
قائم مقام بانك مركزی در پاسخ به سوالی درباره ابراز تمایل روسیه برای اجرایی كردن پیمان های پولی با ایران، خاطرنشان كرد: تمایل برای این مورد از جانب هر دو كشور وجود دارد، اما باید شرایط و محیط آن فراهم گردد، چراكه یكی از موضوعاتی كه درباره پیمان های دوجانبه و چند جانبه مطرح است، مبحث تسویه در زمانی است كه تراز تجاری مثبت یا منفی باشد.
كمیجانی تصریح كرد: باید به دنبال راهكاری باشیم كه به جای استفاده از پل رابط برای تسویه و كسری های تجاری، از پول ملی دو كشور استفاده نماییم.



1397/09/26
15:31:03
5.0 / 5
4505
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
لینک دوستان نیازگاه
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی