بانك جهانی خواستار متصل شدن اقتصاد نوار غزه به جهان خارج شد
نیازگاه: بانك جهانی اعلام نمود اوضاع غزه در دو دهه اخیر بدتر شده و این مساله منجر به فروپاشی اقتصادی و خدمات اجتماعی پایه شده است.
به گزارش نیازگاه به نقل از الوفا، در حالیكه جریانات نقدی اضافی برای رهایی از شرایط سخت زندگی در غزه ضروری می باشد، بهبود پایدار این منطقه بستگی به اتخاذ یك استراتژی هماهنگ برای احیای اقتصاد این منطقه با استفاده از فراهم كردن امكان دسترسی به بازارهای خارجی و گسترش فعالیت های تجاری خواهد داشت.
گزارش جدید بانك جهانی به ریشه یابی كاهش سریع كیفیت شرایط اقتصادی – اجتماعی غزه پرداخته است و عوامل لازم برای خروج از بن بست فعلی را شناسایی كرده است. این گزارش پس فردا به كمیته " ای اچ ال سی" بروكسل عرضه خواهد شد كه دستور كار آن توسعه كمك ها به مردم فلسطین است.
مارینا وس- مسئول نوار باختری بانك جهانی اظهار داشت: با اینكه كمك های اضافی برای تسكین رنج مردم در كوتاه مدت و رفع تنش های مالی لازم است اما نمی توانیم تا ابد این راه را با راه توسعه اقتصادی جایگزین نماییم. او اضافه كرد: تعهد جدی از جانب همه طرف های سیاسی برای افزایش رشد و اشتغال زایی لازم است و این كار تنها با استفاده از مهیا كردن شرایط پویا برای بخش خصوصی ممكن است. بدون از میان برداشتن این محدودیت ها، تحمیل هزینه سنگین به ساكنان غزه ادامه خواهد داشت.
آمارهای تازه انتشار یافته نشان داده است رشد اقتصادی نوار غزه از ۸ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۰.۵ درصد در سال ۲۰۱۷ رسیده است و نیمی از شاغلان كار خویش را از دست داده اند. این سقوط به علت كاهش جریانات نقدی و توقف روند بازسازی بوده است.
بازار در شرایط كنونی نمی تواند اشتغال زایی كند و بخش بزرگی از جمعیت این منطقه بخصوص جوانان ناامید باقی می مانند. صادرات غزه به نسبت دوران پیش از محاصره حدودا متوقف شده است و بخش تولید در ۲۰ سال اخیر ۶۰ درصد كوچك تر شده است. اقتصاد غزه بدون متصل شدن به جهان خارج نخواهد توانست زنده بماند.
این گزارش هم چنین بخش خصوصی كه توان رقابت در بازارهای منطقه ای و جهانی را داشته باشد و هم افزایش صادرات كالا و خدمات را از پیش شرط های توسعه پایدار این منطقه خوانده است. بانك جهانی برای تحقق این پیش شرط ها از مقامات فلسطینی خواسته است محدودیت ها را بردارند و فرآیند تجارت با كرانه باختری و رژیم صهیونیستی را تسهیل كنند. سیستم حكومتی كارا و تقویت نهادهای اقتصادی از دیگر عوامل كلیدی بهبود پایدار خواهند بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب