Niazgah نیازگاه

تعیین تکلیف نرخ خرید تضمینی گندم در اولویت شورای قیمت گذاری است

تعیین تکلیف نرخ خرید تضمینی گندم در اولویت شورای قیمت گذاری است

به گزارش نیازگاه، عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با بیان اینکه هنوز تاریخ برگزاری شورا مشخص نمی باشد، اظهار داشت: تعیین تکلیف قیمت دانه های روغنی، جو و گندم در اولویت است.



به گزارش نیازگاه به نقل از مهر، وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین قیمت خرید تضمینی ۳۲ قلم کالای اساسی در شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی جدول زمان بندی شده ای تدوین کرده بود. بر این اساس قرار بود نرخ این محصولات قبل از آغاز تیر ماه تعیین و از جانب رئیس شورای و وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شود.
عطااله هاشمی، عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در رابطه با چرایی عدم تحقق این امر با وجود نزدیک شدن به فصل کاشت بعضی از این محصولات کشاورزی به خبرنگار مهر اظهار داشت: برگزاری جلسات کارشناسی و تشکیل شورا مطابق برنامه زمان بندی اعلام شده از جانب وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین نرخ خرید تضمینی ۳۲ قلم کالای اساسی پیش می رفت. جلسات کارشناسی اغلب محصولات برگزار و کار کارشناسی انجام شده بود که به جنگ و پساجنگ برخوردیم.
وی اضافه کرد: این مورد جدول زمان بندی را بهم زد علیرغم این که ۸۰ درصد جلسات کارشناسی برگزار شده بود.
وی افزود: ۲۰ درصد جلسات کمیسیون های کارشناسی باقیمانده در ارتباط با محصولاتی مانند دانه های روغنی است که قیمت آن وابسته به تعیین تکلیف نرخ خرید تضمینی گندم است. بعد از برگزاری این جلسات کارشناسی، شورا برای تعیین قیمت نهائی خرید تضمینی ۳۲ قلم محصولات اساسی کشاورزی برگزار می شد.
وی با بیان اینکه هنوز تاریخ برگزاری شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی مشخص نمی باشد، اظهار داشت: تعیین تکلیف قیمت دانه های روغنی، جو و گندم در اولویت است؛ چونکه زمان کوتاهی تا کاشت آنها که به ترتیب در اوایل شهریور و اوایل مهر است، باقیمانده و باید زودتر تعیین تکلیف شوند.
عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات کشاورزی افزود: این امر بر مبنای الگوی کشت که سالانه عرضه می شود باید صورت گیرد.
هاشمی در توضیح بیشتر اظهار داشت: در این طرح کشاورزانی که از جانب وزارت جهاد کشاورزی شناسایی شده و کشت این محصولات را در چارچوب کشت قراردادی انجام می دهند به سازمان جهاد کشاورزی استانی و تشکیلات کشاورزی رجوع و سطح زیر کشت خویش را اعلام می کنند. بر اساس این اعلام، نهاده های مورد نیاز و تسهیلات برای نقدینگی مشخص می شود. بدین سان آمار اینکه چقدر محصول کشاورزی درحال تولید است، مشخص خواهد بود.

ضرورت ارتباطات بین المللی در قسمت کشاورزی


رئیس بنیاد ملی گندم کاران در ادامه سخنان خود به نقش تحریم ها در قسمت کشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: برخی مطرح می کنند تحریم در کشاورزی تاثیر ندارد چونکه بخش اعظمی از این محصولات در داخل تولید می شود و کشور به شکلی در تولید محصولات کشاورزی خودکفا است.
وی خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که همین بخش برای خودکفایی خود در چارچوب نیازهای تحقیقاتی، نهاده های دامی و کشاورزی، کود، سم، مکانیزاسیون و بازرگانی احتیاج به ارتباطات بین المللی دارد.
هاشمی اظهار نمود: این ارتباط برقرار نباشد قیمت تمام شده بالا رفته و صادرات هم گرفتار مشکل می شود.


منبع:

1404/04/29
10:33:35
5.0 / 5
18
تگهای خبر: بازرگانی , تولید , صادرات , عرضه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی: پلت فرم نیازمندی های اینترنتی، بستری مناسب برای کسب وکارهای کوچک و افراد حقیقی