Niazgah نیازگاه
گمرك اعلام كرد

رکورد ترانزیت شکست

رکورد ترانزیت شکست

گزارش گمرک ایران مبین شکسته شدن رکورد ترانزیت عبوری از ایران است؛ به صورتی که عبور کالا از ایران درتیرماه سال جاری رشد ۴۸ درصدی داشته است و این میزان عبورکالا از کشورمان در مدت یک ماه، طی سه سال قبل یک رکورد به شمار می آید.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، سید روح اله لطیفی - سخنگوی گمرک ایران - جزئیات تجارت خارجی در تیرماه سال جاری را تشریح کرده است.
طبق اعلام وی، در تیرماه سال جاری یک میلیون و ۱۱ هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران عبورکرده است که نسبت به کالای عبوری از کشورمان در تیرماه ۹۹ که ۶۸۲ هزار تن بوده رشد ۴۸ درصدی داشته است و این میزان عبور کالا از کشورمان در مدت یک ماه، طی سه سال قبل یک رکورد به شمار می آید که امیدواریم با عنایت به موقعیت کشورمان و مزیت ترانزیتی، این رکورد افزایش پیدا کند.
میزان تجارت در تیرماه
بر طبق این گزارش، از مجموع تجارت ۵۰میلیون و ۸۴۱ تنی به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلاری کشور در چهار ماه نخست سال جاری ۱۲ میلیون و ۴۶۲ هزار تن کالا به ارزش هشت میلیارد و ۱۲ میلیون دلار در ارتباط با تیر ماه بوده است که نسبت به تیرماه سال قبل از لحاظ وزنی ۱۰ درصد و از لحاظ ارزش ۳۹درصد رشد داشته است.
آمار تجارت کشور(سرجمع صادرات و واردات) در تیرماه از لحاظ وزنی ۱۲ میلیون و ۴۶۲ هزار تن به ارزش هشت میلیارد و ۱۲ میلیون دلار بوده است که سهم صادرات در این ماه (۳۱روز)، هشت میلیون و ۳۶۴ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۶۴۹ میلیون دلار بوده است که نسبت به صادرات کشور در تیرماه سال ۹۹ از لحاظ وزنی بدون تغییر و از لحاظ ارزش ۵۳ درصد رشد داشته است.
مقاصد صادراتی کجاست؟
در مورد مقاصد کالاهای ایرانی هم چین با دو میلیون و ۷۸۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۲۵۲میلیون دلار، عراق با یک میلیون و ۳۳۱ هزار تن به ارزش ۴۷۳ میلیون دلار، امارات با ۸۴۳ هزار تن به ارزش ۳۵۲میلیون دلار، ترکیه با ۳۵۰ هزار تن به ارزش ۳۲۸میلیون دلار و افغانستان با ۴۱۵ هزار تن به ارزش ۲۵۸ میلیون دلار پنج مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی در تیرماه بودند.
چین در این ماه نسبت به تیر پارسال، ۱۹ درصد ازلحاظ وزنی و ۹۴ درصد از لحاظ ارزش کالای بیشتری از ایران خریداری نموده است.
عراق کاهش هشت درصدی در وزن و دو درصدی در ارزش را در خرید کالای ایرانی نسبت به تیرماه ۹۹ را تجربه کرده است. امارات در وزن کاهش ۳۱ درصدی و در ارزش افزایش ۳۹ درصدی داشته است.
ترکیه هم افزایش هشت درصدی در وزن و ۱۱۰درصدی درارزش کالای خریداری شده از ایران را نسبت به تیرماه ۱۳۹۹تجربه کرده و در نهایت افغانستان با وجود کاهش ۳۷ درصدی در وزن کالاهای ایرانی ۱۸ درصد ارزش کالاها نسبت به تیرماه سال قبل
بیشتر بوده است.
امارات منفی شد
در ارتباط با روند تغییرات در صادرات چهار ماهه نیز، چین ۱۵ درصد در وزن و ۷۸ درصد در ارزش، عراق ۷۰ درصد در وزن و ۴۳ درصد در ارزش، امارات منفی هفت درصد در وزن و مثبت ۳۳درصد در ارزش، ترکیه ۱۶درصد در وزن و ۱۲۲ درصد در ارزش و افغانستان منفی ۱۵ درصد در وزن و مثبت دو درصد در ارزش را نسبت به چهار ماهه نخست سال قبل تجربه کرده است.
در۳۱ روز تیرماه سال جاری چهارمیلیون و ۹۸ هزارتن کالا به ارزش چهارمیلیارد و ۳۶۳میلیون دلار وارد کشور شد که نسبت به واردات در تیرماه سال ۹۹ از لحاظ وزن ۴۱درصد و از لحاظ ارزش ۲۹درصد افزایش داشته است.
مبدا خرید کالاهای ایرانی

در مورد کشورهای مبدا خرید کالاهای وارداتی ایران نیز، امارات با یک میلیون و ۵۵۱ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۵۱۰ میلیون دلار ۳۷۱درصد رشد در وزن و ۹۰ درصد رشد در ارزش را نسبت به تیرماه سال قبل داشته است.
چین با ۳۳۳ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۴ درصدی در وزن و ۲۳درصدی در ارزش داشته است. ترکیه با ۴۲۸هزار تن کالا به ارزش ۴۸۷میلیون دلار افزایش ۲۶ درصدی در وزن و ۳۰ درصدی در ارزش را تجربه کرده است.
آلمان با ۱۱۲هزار تن کالا به ارزش ۱۴۹ میلیون دلار رشد ۲۸ درصدی در وزن و کاهش چهار درصدی در ارزش داشته و سوییس با ۲۰۰ هزار تن به ارزش ۱۵۵ میلیون دلار ۱۰۰ برابر وزن بیشتر و ۲۷۸درصد ارزش بیشتر نسبت به تیرماه سال ۹۹، کالا به ایران صادر کردند.

اگر بانک مرکزی احتیاج به آمار تجارت دارد، به گمرک استناد کند
اما سخنگوی گمرک ایران در واکنش به عرضه آمارهای تجارت خارجی توسط بانک مرکزی اظهار داشت: بر مبنای بند "خ" ماده سه قانون امور گمرکی، مسئول عرضه آمار رسمی تجارت خارجی گمرک است؛ ازاین رو همانطور که پیشتر نسبت به آمارهای این حوزه بیان شد، بهتر است بانک مرکزی در حوزه وظایف خود تمرکز کند و در صورت احتیاج به اعلام آمار تجارت خارجی به آمار گمرک استناد کند تا مشکلی پیش نیاید.




منبع:

1400/05/19
00:03:07
5.0 / 5
820
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی