Niazgah نیازگاه
مجری طرح چغندرقند خبر داد:

برداشت یك میلیون تن چغندر قند پائیزه در كشور

برداشت یك میلیون تن چغندر قند پائیزه در كشور

به گزارش نیازگاه مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی از برداشت یک میلیون تن چغندر قند پاییزه اطلاع داد و اظهار داشت: ۱۰۳ هزار هکتار چغندر بهاره تابحال در کشور کشت شده که بخشی از آن با تنش خشکسالی و کم آبی روبرو است.


به گزارش روز چهارشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «پیمان حصادی» اضافه کرد: امسال با عنایت به اعلام بموقع قیمت خرید تضمینی چغندر قند و استقبال کشاورزان از کشت چغندر بهاره، کارخانه های قند در ابتدای فصل کشت، نزدیک به ۱۱۰ هزار هکتار قرارداد کشت با کشاورزان منعقد نمودند.
وی اظهارداشت: با این وجود به علت بروز بی سابقه خشکی در کشور و کمبود شدید منابع آبی، چغندرکاران بخشی از قراردادهای کشت خویش را با کارخانه های قند فسخ کردند و سطح کشت نسبت به قراردادها کاهش پیدا کرد.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی کرد: عملکرد تولید چغندرقند بهاره در واحد سطح با عنایت به خشکسالی سالجاری آن گونه که در ابتدای فصل انتظار می رفت، نباشد.
حصادی درباره کشت پائیزه چغندر قند در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ هم خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری ۲۷ هزار هکتار چغندر پائیزه در کشور کشت شد و استانهای خوزستان با ۱۸ هزار هکتار و گلستان با ۴هزار و ۴۰۰ هکتار بیشترین سطح کشت چغندر قند را به خود اختصاص داده اند.
وی با اشاره به اینکه برداشت چغندر پائیزه از مزارع شروع شده است، اذعان داشت: تابحال نزدیک به ۱۵ هزار هکتار چغندر قند پائیزه از مزارع برداشت شده و کشاورزان نزدیک به یک میلیون تن چغندر قند ساخته شده را به کارخانه های قند تحویل داده اند.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: خشکسالی و کمبود آب از یک طرف و افزایش دمای هوا و کمبود کامیون برای حمل بموقع چغندر تولیدی بخصوص در استان خوزستان سبب شده برداشت با سختی و کندی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: بیم آن می رود که در صورت عدم تخصیص آب و تأمین کامیون به اندازه کافی، امکان برداشت بخشی از مزارع وجود نداشته باشد و در این صورت قسمتی از تولید از بین می رود.
حصادی در مورد نیشکر عنوان کرد: پارسال وضعیت نیشکر نسبت به سال ۹۸ بهبود یافت به صورتی که تولید شکر نیشکری از حدود ۴۱۵ هزار تن در سال ۹۸ به ۸۲۰ هزار تن در سال ۹۹ افزایش یافت.
وی اضافه کرد: انتظار می رفت امسال هم با عنایت به وجود بیشتر از ۹۲ هزار هکتار اراضی نیشکر قابل برداشت، نزدیک به ۸ میلیون تن نی تولید شود، اما به علت تداوم خشکی، کمبود منابع آبی و کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی سهم آب کشت و صنعت ها، پیشبینی می شود نه تنها امکان کشت های جدید وجود نداشته باشد بلکه بخشی از مزارع فعلی خسارت ببینند و عملکرد تولید در واحد سطح کاهش پیدا کند.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایرنا، طبق پیشبینی های وزارت جهاد کشاورزی قرار بود در سال ۹۹ بیشتر از پنج میلیون تن چغندر قند بهاره و پاییزه در کشور تولید شود که از این میزان نزدیک یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن شکر خام استحصال خواهد شد.
سال ۹۸ هم سه میلیون و ۸۳۳ هزار تن چغندر قند پاییزه و بهاره در سطح بیشتر از ۸۰ هزار هکتار کشور تولید شد که از این میزان ۹۲۵ هزار تن شکر استحصال شده است.



منبع:

1400/04/02
18:43:28
5.0 / 5
838
تگهای خبر: افزایش , تولید , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی