Niazgah نیازگاه

چكش كاری تكه های گمشده پنجره واحد سرمایه گذاری مازندران

چكش كاری تكه های گمشده پنجره واحد سرمایه گذاری مازندران

به گزارش نیازگاه روند تدوین طرح پنجره واحد سرمایه گذاری كه مازندران پایلوت اجرای آن در كشور است، با وجود گذشت حدود ۲ سال هنوز اجرایی نشد و امروز شنبه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان مازندران تكه های گمشده ان چكش كاری شد.


پنجره واحد سرمایه گذاری یكی از برنامه های دولت تدبیر و امید است كه با هدف كاهش روند دریافت مجوز و حذف بوروكراسی های زائد اداری، هدفمند كردن سرمایه گذاری و تسهیل در توسعه اقتصادی شروع شد.
سرمایه گذاری كه به علت فقدان وجود پنجره واحد و عملكرد جزیره ای دستگاهها و نهادهای اجرایی هم اكنون باید بیشتر از ۲۰۰ روز سرگردان ادارات باشد كه دربیشتر مواقع به فرار می انجامد.
به دلیل ظرفیتهای زیرساختی و برخورداری مازندران از شبكه گسترده و توسعه یافته فناوری اطلاعات مقرر شد طرح پنجره واحد سرمایه گذاری ابتدا در استان مازندران بعنوان پایلوت صورت گیرد و اداره كل امور اقتصادی و و دارایی هم بعنوان متولی انجام و تدوین این طرح انتخاب گردید.
اما طرح پنجره واحد بعد از گذشت حدود ۲ سال از آغاز عملیات تدوین و تدارك آن هنوز عملیاتی نشده است و امروز شنبه هم با كنار زدن دستور كارهای مختلف جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مازندران، به مبحث اصلی جلسه تبدیل شد.
اجرایی نشدن طرح پنجره واحد در حالی است كه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بعنوان وزیر معین مازندران اواخر بهار امسال اعلام كرد، بالا آمدن و استقرار پنجره واحد سرمایه گذاری به صورت ویژه در مازندان یكی از اهداف جدی دولت می باشد كه پیشبینی می شود تا آخر سال ۹۸ این مورد محقق شود.
گردشگری اولویت پنجره واحد
بنا بر دستور كار امروز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، گردشگری مهمترین اولویت اجرایی شدن پنجره واحد سرمایه گذاری در استان مازندران عنوان شد.
بنا بر گفته مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، خیلی از سرمایه گذاری ها در بخش گردشگری استان مازندران به علت سرگردانی دربوروكراسی ادارات پا به فرار می گذارد.
سیف الله فرزانه اضافه كرد: علاوه بر این اغلب سرمایه گذاران در بخش گردشگری در نیمه های راه به درهای بسته و استعلامات جدید و نظرات متفاوت دستگاهها برخورد می كنند كه اصلا خوشایند استان نیست.
وی با اشاره به اینكه در شرایط اقتصادی فعلی كشور و استان مازندران گردشگری تنها راه برون رفت از بیكاری و فقدان توسعه اقتصادی می باشد، اظهار داشت: اما سرمایه گذاری گردشگری در مازندران حالا به علت عدم هماهنگی میان دستگاه هاتقریبا بی نتیجه مانده است.
مدیركل میراث فرهنگی مازندران وجود پنجره واحد سرمایه گذاری را نیاز فوری استان عنوان نمود و اظهار داشت: انتظار بیشتر برای اجرایی شدن پنجره واحد بیشترین ضربه را به بخش گردشگری وارد می نماید.
پنجره واحد مازندران متوقف در ایستگاه نامعلوم
مدیركل امور اقتصادی و دارایی مازندران با رونمایی از تدوین روند اجرایی پنجره واحد سرمایه گذاری در استان، اظهار داشت: نمی توان زمان دقیقی برای اجرایی شدن آن اعلام نمود.
موسی قاسم پیشه اظهار داشت: در تدوین پنجره واحد استان مازندران بعنوان پایلوت كشوری، تمامی ۳۰ دستگاه متولی صدور استعلام مجوز سرمایه گذاری و ۱۲۰ بخش اداری دیده شده و طرح مورد نطر هم توسط وزیر اقتصاد و همینطور كارشناسان پایتخت هم تایید شده است.
وی همینطور به تایید نهایی فرایند های اجرایی پنجره واحد در مركز پایش كشور اشاره نمود و اظهار داشت: ایرادات كوچكی برای دستگاه ها وجود دارد كه در كمترین زمان تصحیح و برای دستگاه ها برای بازنگری ارسال خواهد شد.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی همینطور اظهار داشت: برای اجرای این طرح پیمانكار هم مشخص شده و نرم افزار مورد نظر هم تعیین شد.
قاسم پیشه در سوال استاندار مازندران كه چه زمانی این طرح اجرایی می شود اظهار داشت: از نظر ما این طرح نهایی است نمی توانیم زمان دقیقی برای اجرا این طرح عرضه نماییم و باید منتظر بمانیم تا از جانب پایتخت اجرایی شود.
انتقاد مدیران از تداوم استعلام گیری
یكی از عیوبی كه در رونمایی از فلوچارت یا روندنمای طرح پنجره واحد مشاهده شد، تبدیل استعلام های حضوری به استعلام های الكترونیك بود.
مدیران دستگاه های زیر مجموعه پنجره واحد هم در جلسه امروز از تداوم روند استعلام گیری در طرح مذكور انتقاد كردند و خواهان حذف استعلام های مختلف و زمان بر شدند.
مدیران از اینكه استعلام های دستی به استعلام های الكترونیكی تبدیل شوند انتقاد كردند و معتقد بودند كه استعلام های الكترونیكی به جهت حذف بروكراسی اداری زمان در بعضی مواقع زمان دریافت مجوز را طولانی تر خواهد نمود.
برخی از آنها خواهان حذف استعلام با بارگزاری قواعد و آمایش های هر دستگاه در سامانه شدند كه در این صورت نظر هر دستگاه در پنجره واحد وجود دارد و نیازی به دریافت استعلام و نظر كارشناسی به هر شكلی ضرورتی نخواهد داشت.
برخی هم معتقد بودند كه می توان با ایجاد نگاهی متمركز و نزدیك كردن برخی قواعد به یكدیگر قوانین زائد را حذف و یا نادیده گرفت.
آمایش سرزمینی پاشنه آشیل پنجره واحد سرمایه گذاری
اما در كنار انتقادات انجام شده آنچه بیشتر از همه در مجادلات مدیران خودنمایی می كرد فقدان آمایش سرزمین در استان مازندران و مشخص بودن كاربری اراضی استان بود.
آمایش سرزمینی كاربرد اراضی، حدود سرمایه گذاری، تعریف سرمایه گذاری و مواردی از این قبیل گویا هنوز برای پنجره واحد تعریف نشده است كه به صورت مشترك مورد انتقاد تمام دستگاه های اجرایی بود. فقدان آمایش سرزمینی در جلسه امروز سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران را هدف خود قرار داد كه متولی این امر بود.
البته به علت محدودیت زمان جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، مسؤلان سازمان مدیریت مازندران موفق به اظهار نظر نشدند.



1398/09/23
17:56:43
5.0 / 5
4547
تگهای خبر: اقتصاد , دستگاه , دولت , عرضه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
لینک دوستان نیازگاه
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی