تولید برنج با معیشت مردم تناسب ندارد
به گزارش نیازگاه، یک کارشناس اظهار داشت: دولت برای ذخایر استراتژیک و بازار برنج از ارز ۲۸.۵۰۰تومان استفاده می نماید درحالی که کشاورز محصول را با ارز آزاد تولید می کند در نتیجه بهای تمام شده برنج ایرانی دوبرابر می شود.
به گزارش نیازگاه به نقل از مهر، برنج یکی از مواد غذایی پرمصرف در ایران است. هر ایرانی معمولا روزانه یک وعده برنج را در لیست غذایی خود دارد.
سال گذشته به سبب مناقشات بر سر میزان تولید برنج نرخ این محصول در بازار افزایش پیدا کرد. عدم واردات برنج خارجی سبب شده بود تا رقابت کم رنگ شده و بازار برای تمام اقشار درآمدی تأمین نباشد.
قاسم پیشه ور یکی از کارشناسان و فعالان بخش کشاورزی در رابطه با وضعیت تولید برنج در کشور به خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳ باتوجه به شرایط اقلیمی مناسب به جز ۳ استان شمالی، استانهای دیگر کشور هم کشت برنج داشتند و در مجموع ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج تولید شد.
وی اضافه کرد: از همین رو اتاق اصناف کشاورزی در سال قبل اعلام نمود در این محصول احتیاج به واردات نداریم و تولید داخل کفاف بازار را می دهد.
وی در ادامه با گلایه اظهار داشت: اما دولت برای تأمین ذخایر استراتژیک و بازار به طور عمده از ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بهره می گیرد در صورتیکه کشاورزان ما با ارز آزاد محصول را تولید می کنند. این امر بهای تمام شده کشت برنج ایرانی را نسبت به محصولات خارجی دو برابر کرده است.
این کارشناس حوزه کشاورزی با تأکید بر این که اگر ارز مورد نظر به زیرساخت های کشاورزان تخصیص پیدا کند بطور قطع به سادگی می توانیم از ارقام خوب استفاده نمائیم، اظهار داشت: تولید ارقام اصلاح شده منجر به افزایش بهره وری و افزایش تن در هر هکتار می شود؛ به اضافه این که کشت دوم هم از جانب برنج کاران به انجام می رسد.
وی اشاره کرد: بدین سان عملکرد و ضریب کشت از یک به دو می رسد و می توانیم برنج داخلی را که با مزاج مردم ایران سازگار است را برای بازار داخل تولید و تأمین نماییم.
نسبت تولید و توان مالی بازار تقاضا
کشت برنج در ایران، نسبت ۷۰ برنج های گران مانند گروه طارم و ۳۰ برنج های ارزان محصولاتی مانند شمشیری، ندا و… است. فعالان بازار برای افزایش تقاضا و توان خرید بیشتر خانواده های ایرانی اعتقاد دارند این نسبت باید برعکس شود.
اما پیشه ور اعتقاد دارد، مشکل این مساله نیست. مزاج مردم ایران با برنج ایرانی سازگار است. مزاج را که نمی توانیم تغییر دهیم و معمولا مصرف کننده به جای این که ۲۰ کیلو گرم برنج خارجی مصرف کند ترجیح می دهد ۱۰ کیلو گرم برنج مرغوب ایرانی مصرف کند.
این فعال صنفی اظهار داشت: مزاج مردم کشور با عطر و بو برنج ایرانی همخوانی دارد و دولت باید کشاورزان را حمایت کند یا این که به مصرف کنندگان برای خرید برنج ایرانی کمک نماید؛ اما این که یارانه را به کشاورز خارجی بدهد، نمی تواند راهکار مناسبی باشد.
منبع: نیازگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب