Niazgah نیازگاه

نفت تا چه قیمتی سقوط خواهد کرد؟

نفت تا چه قیمتی سقوط خواهد کرد؟

نیازگاه: نیازگاه: قیمت نفت از یک ماه پیش که تازه ترین دور کاهش تولید اوپک پلاس اعلام گردید تاکنون، حدود ۱۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده است.



به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، قیمت نفت روز جمعه هفتم آوریل چند روز بعد از اینکه تولیدکنندگان اوپک پلاس اعلام نمودند تولیدشان را به میزان ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز دیگر کاهش خواهند داد، در بیشتر از ۸۵ دلار در هر بشکه بسته شد. بعد از گذشت یک ماه، قیمت نفت برنت حدود ۱۰ دلار ارزان تر شده است. با وجود کاهش تولید وعده داده شده و با وجود توقف تولید در منطقه شمال عراق و با وجود رشد تقاضای چین، قیمت نفت کاهش پیدا کرده و امکان دارد کاهش بیشتری پیدا کند.

علت اصلی کاهش قیمتی که در چهار هفته گذشته مشاهده شده است، احساسات اقتصادی، بخصوص احساسات اقتصادی در آمریکا بوده است. تحلیل گران وفادار به دولت فدرال، به تدریج نگران رکود شده اند و رسانه ها در استفاده از این واژه، جسارت بیشتری پیدا کرده اند. عجیب نیست که قیمت نفت کاهش پیدا کرده است.

دلایل زیادی برای نگرانی وجود دارد؛ تقاضا برای دیزل بعد از ماه ها نگرانی از اینکه آمریکا به علت فراتر رفتن تقاضا از عرضه، با کمبود دیزل مواجه خواهد شد، کاهش پیدا کرده است. این مساله ای است که مردم دیگر لازم نیست نگران آن باشند چونکه تقاضا برای دیزل کاهش زیادی پیدا کرده است و این به منزله وجود مشکل بزرگتری است که میتوان آنرا کندی اقتصاد، اصلاح یا همان گونه که یک تحلیلگر گفت، رکود نامید.

تام کلوزا از سرویس اطلاع رسانی قیمت نفت به روزنامه فایننشیال تایمز اظهار داشت: اگر نمی دانستید وضعیت اقتصادی به طور گسترده تر چگونه است، می گفتید که نوعی رکود صنعتی مشاهده می کنید.

در همین بین، تورم رو به کاهش است اما همچنان بسیار بالاتر از سطحی است که خیال فدرال رزرو را آسوده کند و این امر، سبب شد بانک مرکزی آمریکا هفته گذشته نرخ بهره را باردیگر افزایش دهد اما هیچ اقدامی برای خریداران نفت انجام نداد. این به علت رابطه معکوسی است که همواره بین نرخ بهره و تقاضا برای نفت وجود داشته است چونکه نرخ بهره بالاتر، ارزش دلار را افزایش داده و نفت را گران تر می کند.

طبق گزارش موسسه مدیریت عرضه، همزمان، بخش تولید به مدت شش ماه متوالی، رشد منفی داشته است و علیرغم این که ارزیابی "اس اند پی گلوبال"، نشان داد این بخش در ماه میلادی گذشته رشد کرده است اما در آوریل، باردیگر کاهش پیدا کرد. حالا روشن می شود که چرا رکود خواندن این وضعیت در آمریکا، چرا این قدر دشوار است.

بر اساس جدید ترین روند قیمت نفت، هر چه که آمار واقعی بگویند، بطور قطع رکود وجود دارد. نکته خوب اینست که به نظر می آید این رکود، حداقل تا حدی، در ذهن معامله گران نفت می باشد تا در اقتصاد واقعی آمریکا که بخش خدمات آن با وجود رشد منفی بخش تولید، درحال رشد است. تا وقتی که بحران بانکی دیگری به وقوع نپیوسته، همه چیز از دست نرفته است.

نگرانی از فروپاشی بانکی، به واهمه از بروز رکود گسترده تر تبدیل گشته است و به نوبه خود، به واهمه از نابودی تقاضا برای نفت و در نتیجه ریزش قیمت نفت تبدیل گشته است. اما مساله اینست که وضعیت عرضه امکان دارد تغییراتی پیدا کند.

تقاضای چین برای نفت در مارس، به بیشتر از ۱۵ میلیون بشکه در روز رسید و رکورد زد. ذخایر نفت آمریکا بعد از یک دوره طولانی کاهش هفتگی، حالا پایین میانگین پنج ساله برای این وقت از سال قرار دارند. آن طور که جان کمپ، نویسنده رویترز می گوید و الگوهای تاریخی نشان می دهند، رشد تولید نفت و گاز آمریکا امکان دارد در ماههای آینده به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.

کمپ در مقاله ای که اوایل ماه جاری انتشار یافت، به فاصله چند ماهه بین تغییرات قیمت و فعالیت حفاری در آمریکا اشاره نمود. چند ماه طول می کشد تا بعد از افزایش مستمر قیمتها به میزان قابل توجه، حفاری گسترش پیدا کرد. به همین ترتیب، بین کاهش مستمر قیمت و متعاقب آن، کاهش در فعالیت حفاری چندین ماه فاصله وجود دارد.

طبق جدید ترین آمار رسمی، تولید آمریکا در فوریه کاهش داشت. مجموع تولید حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز بالاتر از فوریه سال ۲۰۲۲ بود اما بیشتر از ۸۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با ژانویه سال ۲۰۲۳، کاهش داشت.

با در نظر گرفتن مجموع تولید روزانه این کشور که ۱۲.۵ میلیون بشکه در روز است، این رقم، کاهش زیادی نیست اما با آنچه اداره اطلاعات انرژی آمریکا برای فوریه پیشبینی کرده بود، کاملا متفاوت به حساب می آید. این آژانس که گفته بود تولید در فوریه به رکورد بالایی خواهد رسید، حالا پیشبینی می کند که رکورد تولید در مارس شکسته خواهد شد.

اگر حدس اداره اطلاعات انرژی آمریکا درست باشد، قیمتها امکان دارد کاهش بیشتری پیدا کند، بخصوص اگر تقاضا برای سوخت ها حالا که فصل رانندگی شروع شده است، ضعیف بماند. اگر حدس این آژانس درست نباشد، نفت احیانا نیروی صعودی خویش را بازخواهد یافت، مگر اینکه نگرانی دیگری نسبت به وقوع رکود، شعله ور شود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ادوارد مورس، مدیر ارشد بخش کالای موسسه مالی سیتی می گوید: ریزش قیمت بسیار بزرگتر از آنچه که توازن بازار نشان می دهد، بوده است. به عبارت دیگر، تغییر حرکت قیمت نفت با عوامل بنیادین بازار نفت، هماهنگ نیست و طولی نخواهد کشید که شاهد اصلاح قیمت باشیم.




1402/02/20
08:13:07
5.0 / 5
322
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی