Niazgah نیازگاه
با افتتاح پروژه جدید پالایشگاهی در روز جمعه

روزانه ۲۱۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه می شود

روزانه ۲۱۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه می شود

به گزارش نیازگاه، دو روز دیگر یک پتروپالایشگاهی با ارزش ۱.۱ میلیارد دلار در ایام آینده در آبادان افتتاح می گردد که با بهره برداری از آن تولید بنزین و گازوئیل افزایش خواهد یافت. آنطور که وزیر نفت گفته در این پتروپالایشگاه، پالایش و فرآوری نفت خام سبک و سنگین به میزان روزانه ۲۱۰ هزار بشکه انجام خواهد گرفت.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، پالایشگاه آبادان بعنوان اولین پالایشگاه نفت خاورمیانه با قدمت ۱۱۰ ساله یکی از قطب های مهم پالایشی کشور به شمار می آید اما به سبب قدمت و فرسودگی روی بعضی از واحدهای آن، نوسازی و به روزرسانی با بهره گیری از تکنولوژی های روز ضروری و اجتناب ناپذیر بود.
به همین دلیل جایگزینی و نوسازی این پالایشگاه در دو مرحله صورت گرفته است که مرحله اول با راه اندازی مجموعه جدید پالایشی ۱۵۰ هزار بشکه در روز در فاز یک سال ۱۳۸۴ به بهره برداری رسید. مرحله دوم با راه اندازی مجموعه جدید پالایشی با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز با عنوان طرح توسعه و تثبیت ظرفیت به پالایشگاه آبادان در فاز دو از تیرماه ۱۳۹۶ آغاز شد و بخش نخست آن در آذرماه ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید و ظرفیت نهایی پالایشگاه در ۳۶۰ هزار بشکه در روز تثبیت شد.
اهداف این طرح تثبیت ظرفیت پالایشی پالایشگاه آبادان، افزایش بازدهی پالایشگاه از راه نوسازی تاسیسات و جمع آوری تاسیسات فرسوده، ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی برپایه استاندارد یورو۵ و کاهش آلاینده های زیست محیطی، افزایش درصد تولید نفت گاز/ بنزین با بهبود تکنولوژی تولید و کاهش تولید نفت کوره تبیین شده است.
میزان سرمایه گذاری فاز دو مبلغی حدود ۲.۶ میلیارد یورو تعیین شده بود اما به سبب عدم تحقق کل مبلغ فاینانس فاز ۲ به دو بخش تقسیم شد و از اعتبار اولیه آن بالغ بر یک میلیارد یورو به بخش نخست فاز دو اختصاص یافت اعتبار اسنادی اولین مرحله فاز دو در تاریخ ۲۰ مهرماه سال ۱۳۹۶ افتتاح شد اما با عنایت به تحریم های بین المللی پرداخت منابع مالی طرح به مدت ۱۳ ماه به تاخیر افتاد.
بخش نخست این طرح در فاز دو با انعقاد قراردادی با مشارکت کنسرسیوم شرکت طراحی و ساخت نفت و یک شریک خارجی به کارفرمایی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران شروع شد. این فاز شامل ۱۸ واحد فرآیندی است که به سبب بیماری کرونا و عدم حضور شریک خارجی طراحی، ساخت و نصب بخش عمده تجهیزات این طرح توسط متخصصان، سازندگان و پیمانکاران ایرانی صورت گرفت.
برای طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان (فاز۲) در قسمت نهایی معادل ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است، نوسازی و تثبیت واحد پالایشی به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز، راه اندازی یک ردیف جدید پالایشی به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز، ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی برپایه استاندارد یورو ۵ و کاهش آلاینده های زیست محیطی، کاهش درصد تولید مازوت از ۴۵ درصد به ۲۶ درصد، افزایش تولید ۵۳ درصد گازمایع و ۲۳ درصد نفت گاز و ۶ درصد بنزین و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۷۰۰۰ نفر از بومیان محلی جز ماحصل این طرح بوده است.
هدف از اجرای این طرح تکمیل زنجیره ارزش، کاهش صدمه پذیری کشور در مقابل تحریم ها از راه تبدیل نفت خام و میعانات گازی به فرآورده های نفتی و با عنایت به روند مصارف داخلی فرآورده های نفتی، مبحث توسعه ظرفیت پالایشی کشور و هم ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی در اولویت های وزارت نفت می باشد و بر این اساس فاز دوم طرح نوسازی و تثبیت پالایشگاه آبادان با حضور رئیس جمهور به بهره برداری می رسد.
از آثار اجرای طرح میتوان به سهم مازوت از فرآورده های تولیدی پالایشگاه آبادان از حدود ۴۵ درصد به حدود ۲۶ درصد می رسد، محصولات سبک تولیدی پالایشگاه مانند بنزین، نفت سفید، گازوئیل و گاز مایع بیشتر می شود، با برچیدن تجهیزات قدیمی با عمر بیشتر از ۷۰ سال، تجهیزات جدید جایگزین شده و هم وضعیت زیست محیطی پالایشگاه با حذف تأسیسات با بازده پایین و مصرف سوخت بالا، بهبود می یابد.
خصوصیت های هشت گانه فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان طراحی، ساخت و نصب بزرگ ترین واحد تقطیر در منطقه غرب آسیا که ظرفیت آن در جو، ۲۱۰ هزار بشکه در روز و واحد تقطیر در خلأ به ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز، طراحی، ساخت و نصب بزرگترین واحد هیدروکراکر در غرب آسیا به ظرفیت بیشتر از ۴۲ هزار بشکه در روز، طراحی، ساخت، حمل و نصب یکپارچه بزرگ ترین کوره هیدروژن در غرب آسیا به وزن یک هزار و ۵۰۰ تن، طراحی، ساخت و نصب بلندترین مشعل های پالایشگاهی کشور به ارتفاع ۱۲۵ متر و ۱۲۷ متر، طراحی، ساخت و نصب بزرگترین واحد تصفیه هیدروژنی نفتا به ظرفیت ۶۵ هزار بشکه در روز، ثبت رکورد ۳۴ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه (ناتوان کننده) در بین مگاپروژه های پالایشی در کشور، ثبت رکورد پیشرفت ۳۲ درصدی در قسمت اجرایی در مگاپروژه های پالایشی در سال پایانی پروژه و در دولت سیزدهم و ثبت رکورد اشتغال آفرینی مستقیم برای ۷ هزار و ۳۰۰ نفر و مجموعا به میزان ۶۰ میلیون نفر ساعت در سایت و ۱۵ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم برای سازندگان تجهیزات صنعت نفت داخل کشور تبیین شده است.



1401/12/24
13:24:05
5.0 / 5
359
تگهای خبر: استاندارد , اشتغال , افزایش , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی