Niazgah نیازگاه
رئیس سازمان خصوصی سازی اعلام كرد؛

آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت

آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت

به گزارش نیازگاه، رئیس سازمان خصوصی سازی ضمن تشریح آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت، اظهار داشت: بزرگترین مانع در واگذاری سهام دولت در سایپا و ایران خودرو وثیقه بودن این سهام است.



به گزارش نیازگاه به نقل از مهر، حسین قربانزاده امروز در نشست خبری اظهار نمود: سازمان خصوصی سازی در سالهای گذشته درگیر چالش های زیادی بوده است. دلیل این چالش ها هم واگذاری هایی بوده که بعضاً موفق و یا ناموفق انجام شده است. بر همین مبنا در طول یک سال قبل مقرر شد همه شرکت هایی که طی سالهای قبل به صورت خرد، مدیریتی و کنترلی واگذار شده اند را بررسی نماییم.
رئیس سازمان خصوصی سازی اضافه کرد: در اولین مرحله «شفافیت» را در دستور کار قرار دادیم؛ در این خصوص جزئیات همه واگذاری هایی که طی دو دهه گذشته انجام شده در سامانه ای به استحضار عموم رسیده است. این واگذاری ها در ۹ رسته موضوعی شامل بانک و بیمه، معدن، پتروشیمی، راه و شهرسازی، صنعت، خدمات، کشاورزی، پالایش نفت و نیرو می شود.
وی افزود: پیشبینی ناپذیری اقتصاد، بازده نامتعارف بازارهای موازی تولید، مداخلات مستقیم دولت و قیمت گذاری دستوری در موفقیت و شکست واگذاری ها تاثیر مستقیم دارد؛ ازاین رو صرف اهلیت داشتن خریدار لزوماً تضمین موفقیت واگذاری نیست و حمایت هوشمند حین و پس از واگذاری باید ادامه داشته باشد چونکه سرنوشت واگذاری ها مهم تر از اعداد و ارقامی است که در قراردادها نوشته می شود چونکه اگر روی اعداد و ارقام متمرکز شویم امکان دارد شرکت واگذار شده با مشکلات بیشتری همچون زیان انباشته به دامان دولت بازگردد.
قربانزاده خاطرنشان کرد: از هشت هدف صدر سیاست های اصل ۴۴ افزایش کارایی و بهره وری بنگاه ها و همینطور گسترش مالکیت عموم مردم در اولویت است که سهام عدالت قرار بود این بخش را به نتیجه برساند اما به این اهداف نرسید.
به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، تا وقتی که بخش حقیقی و واقعی اقتصاد رشد نکند همه سازمان هایی که کمک می کنند این رشد رخ دهد درجا می زنند.
قربانزاده در ادامه اظهار نمود: پیگیری برای بازگشت شرکت هایی که از گروه بندی خارج شده اند ادامه دارد که در همین راستا حدود ۳۲۸ شرکت یا از گروه بندی خارج شده اند یا از ابتدا گروه بندی نداشتند. همینطور این پیشنهاد برای دریافت مجوز گروه سه مطرح گردیده است که درحال بررسی از هیأت دولت می باشد و یک اتفاق مثبت برای شرکت هایی که از گروه بندی خارج شده اند به حساب می آید.
آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت
رئیس سازمان خصوصی سازی در ادامه اظهار داشت: مشمولان کمیته امداد و سازمان بهزیستی مطابق قانون جامانده سهام عدالت محسوب می شوند. همینطور در قانون به سایر افراد حائز شرایط هم اشاره شده است که هر فرد مستحق دریافت سهام عدالت می شود که این افراد باید توسط وزارت رفاه و وزارت اقتصاد شناسایی شوند.
قربانزاده در مورد پرتفوی جاماندگان سهام عدالت هم خاطرنشان کرد: حدود شش شرکت هلدینگ برای پرتفوی سهام عدالت جاماندگان سهام عدالت در نظر گرفته شده است که ارزشمند ترین سهام دولت هستند. این مورد به هیأت دولت رفته است و برای اختلاف نظر در سهم ۲۰ درصدی دولت از معاونت حقوقی سوال شده است.
رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: سازمان خصوصی سازی آماده تخصیص سهام عدالت به افرادی است که در فاز نخست بعنوان جامانده شناسایی شده اند اما برای فازهای بعدی با کمبود منابع مواجه هستیم مگر آنکه رفع وثایق در سهم هایی مانند مس و فولاد صورت بگیرد.
وی همینطور از ارسال نامه ای به پتروشیمی مارون و هلدینگ خلیج فارس اطلاع داد و اظهار داشت: از آنجاییکه نماینده سهام عدالت در مجامع این دو شرکت نبودند به آنها نامه ای زدم در خصوص اینکه با هزینه شخصی خودشان باردیگر باید نسبت به برگزاری مجمع اقدام نماید.
بازگشایی نماد پرسپولیس به زودی
وی در ادامه ضمن اشاره به واگذاری باشگاه های فوتبال استقلال و پرسپولیس تهران، اظهار داشت: واگذاری استقلال و پرسپولیس آغاز فرایند شفاف سازی بود. زمانی که تیم های دیگر فوتبال که شرکت بالاسری بورسی دارند مجموع ارقام قراردادهای بازیکنان و کادر فنی خویش را اعلام کنند تازه با استقلال و پرسپولیس برابر می شوند. هم اکنون هر دو باشگاه دارای بازارگردان هستند.
قربانزاده در مورد بازگشایی نماد پرسپولیس اظهار داشت: امیدواریم این بازگشایی طی یکی دو روز آینده صورت گیرد.
آخرین وضعیت واگذاری خودروسازان
وی در مورد آخرین وضعیت واگذاری شرکتهای خودروسازی سایپا و ایران خودرو، اظهار نمود: در مورد این واگذاری سوء تفاهم هایی صورت گرفته است. باید توجه کرد که سهام مستقیم دولت در سایپا ۱۷ درصد و در ایران خودرو ۵ درصد است که در مورد واگذاری این سهام وزارت اقتصاد تصمیم می گیرد. علاوه بر این خود شرکت ها می توانند نسبت به واگذاری یا فروش سهام تودلی یا سایت های خود اقدام نمایند. هر اطلاعی هم که تابحال انتشار یافته توسط خود شرکت ها صورت گرفته است.
رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: بزرگترین مانع در واگذاری سهام دولت در سایپا و ایران خودرو وثیقه بودن این سهام بوده که برای آزادسازی این وثیقه بارها نامه زده شده است.
وی افزود: از سوی دیگر از آنجاییکه این دو سهام ارزشمند هستند برای شیوه واگذاری آن یک کارگروه مشترک بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شده و شش جلسه هم برگزار شده است. نتیجه این جلسات به یک سند مشترک ختم شد که حدود ۲۰ درصد آن افتراقی و ۸۰ درصد آن مشترک است.
قربانزاده افزود: هر دو وزارت خانه در این مورد اشتراک نظر دارند که باید قیمت گذاری خودرو تا آخر سال به حداقل برسد. پیش نیازهای واگذاری هم مطرح و بر این مورد تاکید شد که هیچ اصلاح ساختاری نباید مسیر واگذاری را مختل کند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: یک قفل در سایپا وجود دارد و معتقد هستیم ابتدا باید یک شرکت زیرمجموعه سایپا واگذار شود تا این قفل باز شود. در مورد ایران خودرو هم باید با خودسهامداری ترکیب شود. نظر افتراقی در مورد نحوه خودسهامداری است که این مورد هفته آینده تعیین تکلیف می شود.
همه شرکت هایی که در فهرست واگذاری قرار دارند شفاف می شوند
وی همینطور ضمن اشاره به حاشیه هایی که برای شرکت فولاد مبارکه اتفاق افتاد، اظهار داشت: شرکت فولاد یکی از بزرگترین شرکتهای بورسی بود که این حاشیه ها برای آن رخ داد. با این وجود معلوم نیست شرکت هایی که نظارتی روی آنها وجود ندارد در چه وضعیتی هستند.
قربانزاده اضافه کرد: از ۱۸۹ شرکتی که در فهرست واگذاری قرار دارند ۱۰۴ شرکت زیان ده هستند و روز به روز هم به زیان آنها اضافه می شود و همه این زیان از جیب ملت ایران می رود.
وی با تکیه بر اینکه صورت های مالی همه شرکت ها باید شفاف شود، افزود: تا اواسط مهرماه سالجاری همه شرکت هایی که در فهرست واگذاری قرار دارند شفاف خواهند شد. از ۱۲۸ شرکت مذکور فقط ۲۴ شرکت وضعیت مناسب و شفافی دارند و میتوان آنها را در گرید A قرار دارد.
رئیس سازمان خصوصی سازی همینطور در مورد ۲۰ شرکت دولتی که در فهرست واگذاری قرار دارند، اظهار داشت: ۱۰۰ درصد هواپیمایی کیش، ۱۰۰ درصد لوله گستر اسفراین، ۷۶ درصد مجتمع صنعتی اسفراین، ۸۰ درصد آلومینای ایران، ۱۰۰ درصد معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، ۱۵ درصد مجتمع صنایع آلومینای جنوب، ۲۰ درصد توسعه نیشکر جانبی، ۱۰۰ درصد کشاورزی و دامپروری سفیدرود، ۴۹ درصد طراحی ساختمان نفت، ۱۶ درصد پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، ۴۰ درصد پالایش نفت کرمانشاه، ۱۷.۹ درصد پالایش نفت ستاره خلیج فارس، ۳۰ درصد عمران مسکن شرق، ۴۰ درصد عمران مسکن ثامن، ۱۰ درصد اپال پارسیان سنگان، ۳۵ درصد فولاد سفیددشت و غیره در فهرست واگذاری قرار دارند.


منبع:

1401/06/06
23:21:22
5.0 / 5
198
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی