Niazgah نیازگاه
سخنگوی صنعت آب در پاسخ به نیازگاه:

بارندگی های اخیر متوسط بارش های کشور را ۱۱ میلیمتر ارتقا داد

بارندگی های اخیر متوسط بارش های کشور را ۱۱ میلیمتر ارتقا داد

به گزارش نیازگاه سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: سامانه بارشی اخیر که کشورمان را تحت تأثیر قرار داد، سبب شد متوسط بلندمدت بارش که در مردادماه سال جاری معمولا دریافت می شد و حدود ۴ میلیمتر بود، را ۱۱ میلیمتر ارتقا دهد.


«فیروز قاسم زاده» روز یکشنبه در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار نمود: این ارتقا متوسط بارش اتفاق افتاده، عدد قابل ملاحظه ای است.
وی افزود: سامانه مونسان یکی از پنج سامانه ای است که کشورمان را تحت شعاع قرار می دهد و محدوده اثر آن در جنوب و جنوب شرق کشور بوده و به ندرت رخ می داد که همه پهنه کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان ساخت: سال جاری این سامانه تا رشته کوه البرز و زاگرس را هم تحت تاثیر قرار داد و سبب شد باران های بسیار شدید در نقاط مختلف داشته باشیم.
قاسم زاده اظهار داشت: خصوصیت آن این است که بسیار ناپایدار بوده و در زمان و مکان هم بسیار تغییر است و بارش های رگباری بسیار شدید دارد که منجر به سیلاب های می شود و سیلاب آن در یک بازه زمانی بسیار کوتاه اتفاق می افتد که معمولا حاوی دبی بسیار بالایی است.
وی افزود: بنابراین دبی که رخ می دهد چه یک ساعت باشد چه یک ثانیه اثر خویش را باقی می گذارد، یعنی وقتی که یک دبی هزار و ۵۰۰ مترمکعبی در یک رودخانه که تاب آوری ۳۰۰ مترمکعبی دارد، مدت زمان تداوم آن خیلی مهم نیست یعنی یکبار که صورت گرفت اثر تخریبی خویش را دارد.
سخنگوی صنعت آب بیان نمود: اما از آن طرف اثر چندان مناسبی روی منابع آبی ندارد بنابراین سامانه بارشی اخیر با وجود بارش های خوبی که صورت گرفت به تناسب بارش هایی که در مردادماه دریافت می کردیم و عددی که بلندمدت دریافت می کردیم که حدود ۴ میلیمترمکعب است. متوسط بلندمدت در سامانه اخیر که محدوده بارش آن از ۱۳ تیرماه شروع شده تا هم اکنون ۱۱ میلیمتر بارش متوسط کشور را ارتقا داده که عدد قابل توجهی است.
قاسم زاده اظهار داشت: نسبت نقطه ای آن در بعضی نقاط ۲۰۰ میلیمتری تجمعی در این دوره داشته ایم اما اینها برخی در خارج از مناطقی بودند که در مجاورت سدها واقع شوند بنابراین ورودی مناسبی به سدها اتفاق نیفتاد مثلا در جنوب کشور وارد خلیج فارس و دریای عمان شد.
وی افزود: این بارش ها حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور کرد که عدد قابل توجهی نیست.
سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: مقداری از این بارش ها در سدها صورت گرفت و مقداری هم بر روی آبخوان ها اثر دارد که در یک بازه زمانی ۱۲ ماه میزان اثر آن مشخص خواهد شد.
ادامه دارد...


منبع:

1401/05/09
11:45:36
5.0 / 5
427
تگهای خبر: اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی: پلت فرم نیازمندی های اینترنتی، بستری مناسب برای کسب وکارهای کوچک و افراد حقیقی