Niazgah نیازگاه

خاصیت های خلاقانه نظام بودجه ریزی کهن

خاصیت های خلاقانه نظام بودجه ریزی کهن

نیازگاه: بمنظور مطالعه نظام بودجه ریزی در ایران کهن نمایشگاهی در مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری برگزار شده است.


به گزارش نیازگاه به نقل از مهر، نمایشگاه" آثار کهن بودجه ریزی در ایران" تا اختتام فصل بهار میزبان، پژوهشگران و علاقه مندان حوزه مطالعات تاریخی برنامه ریزی و بودجه ریزی است.
در معرفی این نمایشگاه می خوانیم:
آنچه که امروز کشور نیاز دارد، نه تقلید از نظام بودجه ریزی غربی و نه تقلید از نظام بودجه ریزی گذشته خودمان است. ما باید به علم روز و گذشته خود مسلط بشویم و با نوآوری آنچه که نیاز امروزمان را برطرف می کند، تحقیق می نماییم، پس اصلاح ساختار بودجه ریزی که در ایران مقرر است اتفاق بیفتد و در شرف وقوع است، بر پایه حوزه هایی از گذشته، آینده و علم روز اتفاق می افتد.
سید مهدی پاکذات، رییس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه در این زمینه با اشاره به مطالعه نظام بودجه ریزی کهن که در دربار قاجار ایران در آن زمان انجام می شده و با زبان رمز آلودی به نام زبان سیاق که قابل فهم نیز نبوده، نگارش می شد و یک نظام بودجه ریزی کاملاً مفصل و مبتنی بر اقلیم و فرهنگ ایران بوده است اظهار داشت: متأسفانه در دوران پهلوی این مدل از بودجه ریزی بطور کامل کنار گذاشته شد و بودجه ریزی مدرن به کشور آمد و به ترجمه رسید و کاملاً جایگزین آن نظام شد. ما خاصیت های بسیار خلاقانه و ایده دهنده ای را در آن نظام بودجه ریزی کهن می توانیم شناسایی نماییم تا با بهره گیری از آن به تحول ساختاری بودجه کمک نماییم.
رئیس مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری مطرح کرد: در مرکز، کلان پروژه ای تعریف شده برای جمع آوری و ترجمه اسنادی که با زبان سیاق در آن زمان نوشته شده است تا این اسناد را ترجمه نماییم و در اختیار عموم قرار بگیرد و خودمان هم از دل آنها ایده هایی را بیرون بکشیم تا بتوانیم نظام بودجه ریزی را برمبنای خاصیت های فرهنگی و اقلیمی خودمان باز طراحی نماییم.



منبع:

1401/03/17
11:30:38
5.0 / 5
239
تگهای خبر: بودجه , گران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی