Niazgah نیازگاه

نیازمند نگاه حداکثری به صندوق توسعه ملی در گام دوم انقلاب هستیم

نیازمند نگاه حداکثری به صندوق توسعه ملی در گام دوم انقلاب هستیم

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: در گام دوم انقلاب، نیازمند نگاه حداکثری به صندوق توسعه ملی هستیم.



به گزارش نیازگاه به نقل از روابط عمومی صندوق توسعه ملی، مهدی غضفری در مورد "جایگاه صندوق توسعه ملی در تحقق اهداف گام دوم انقلاب" با اشاره به اینکه برای صندوق توسعه ملی، سه مدلِ صندوق حداقلی، صندوق میانی و صندوق حداکثری متصور هستیم، اظهار داشت: صندوق حداقلی، صندوق فعلی است که سهم صندوق قانونا" ۴۰ درصد بوده ولی در عمل، در دولتها همواره حدوداً" ۲۰ درصد به آن اختصاص یافته و از این مقدار هم دولت ها مجدداً" از آن برداشت کرده اند؛ در واقع منابع مدل صندوق حداقلی، همواره در مضیقه بوده و مسیر مصارف آن هم مطابق با اهداف اساسنامه نبوده است.
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه در مقابل صندوق حداقلی، صندوق حداکثری وجود دارد، اظهار داشت: در این صندوق حداکثری، همه ی درآمدها از منابع نفتی و انفال به صورت صد در صد در اختیار صندوق قرار می گیرد و دولت ها در صورت نیاز، تنها مجاز به برداشت از سود منابع هستند.
مهدی غضنفری با اشاره به اینکه در مدل حداکثری، منابع صندوق زیر مجموعه دولت نبوده و زیرمجموعه حاکمیت است، عنوان کرد: در گام دوم انقلاب، نیازمند نگاه حداکثری به صندوق توسعه ملی هستیم.
وی در ارتباط با صندوق میانی عنوان کرد: در ۴ سال پیش رو به دنبال تغییر صندوق حداقلی به میانی هستیم؛ به معنای اینکه، همه ی سهم صندوق به آن تخصیص یابد و صندوق بتواند آن را از روش های مختلف تسهیلات دهی و سرمایه گذاری، به دارایی مولد و با ارزش تبدیل کند و امیدواریم بر مبنای الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت در سال های آتی، به سمت صندوق حداکثری حرکت نماییم.
مهدی غضنفری با اشاره به اینکه صندوق متوسط یا میانی برای تحقق اهداف گام دوم انقلاب کافی نیست ولی نسبت به صندوق فعلی حداقلی بسیار بهتر است، اضافه کرد: خوشبختانه با عنایت و تدبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، در بودجه سال آینده، منابع ۴۰ درصدی صندوق کاهش نیافت و آنچه در قانون پیشبینی شده است پرداخت می شود. غضنفری ضمن تقدیر از تدبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اضافه کرد: تدابیر معظم له همواره جانب صندوق توسعه ملی را گرفته و باعث ارتقا و اعتلای صندوق شده است.
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با ذکر این که صندوق حداقلی اثر گذاری بالایی در اقتصاد کشور ندارد، اظهار داشت: امیدواریم در مدت خدمت گذاری در صندوق توسعه ملی موفق به حرکت به سمت صندوق متوسط شده و نقش بودجه ثانویه دولتها را بازی نکنیم.
وی، با بیان این مطلب که اجرای طرح های توسعه‌ی زیرساختی کشور به صورت طبیعی برعهده بودجه عمرانی کشور است، اظهار داشت: در صندوق متوسط نگاه ۲۰، ۳۰ و ۵۰ درصدی برای صیانت از منابع صندوق دیده شده است که ۲۰ درصد جهت کمک به بودجه عمرانی کشور و ۳۰ درصد بابت طرح های توسعه ای کشور در نظر گرفته شده است؛ و مابقی آن که ۵۰% است می تواند برای تنوع بخشی به سبد دارایی صندوق استفاده گردد.
مهدی غضنفری افزود: در بعضی موارد که ورود صندوق باعث اهرمی شدن منابع آن و مولد شدن ثروت صندوق می شود، میتوان پروژه های زیر ساختی را به دودسته برگشت پذیر بودن منابع یا غیر بازگشتی، تقسیم کرد و در صورت اطمینان از برگشت منابع صندوق، در آن پروژه ها مشارکت کرد.
رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی ضمن اشاره به حرکت صندوق از حداقلی فعلی به سمت صندوق متوسط عنوان کرد: در صورت اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به سمت صندوق حداکثری حرکت خواهیم کرد که لازمه آن انجام فرهنگ سازی لازم برای فراهم کردن شرایط تشکیل صندوق حداکثری است، به صورتی که همه ی درآمدهای نفتی و اَنفال به صندوق توسعه ملی تخصیص یابد و صندوق ضمن پشتیبانی از پروژه های دولتی و بخش خصوصی، اجازه ی سرمایه گذاری در پروژه های سودآور و مشارکت در طرح های پُربازده اقتصادی را داشته باشد.


1400/12/12
23:59:58
5.0 / 5
338
تگهای خبر: اقتصاد , بودجه , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی