Niazgah نیازگاه
شركت برق حرارتی:

بیش از ۲۰ هزار مگاوات به ظرفیت شبكه سراسری اضافه گردید

بیش از ۲۰ هزار مگاوات به ظرفیت شبكه سراسری اضافه گردید

شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران اعلام نمود که طی دولت یازدهم و دوازدهم بیش از 20 هزار مگاوات، به ظرفیت تولید شبکه سراسری برق کشور اضافه شده است.


به گزارش شنبه شب ایرنا به نقل از روابط عمومی شرکت برق حرارتی ایران، وزارت نیرو در همه ادوار نسبت به توسعه ظرفیت مطمئن نیروگاهی بعنوان وظیفه ذاتی خود، اهتمام داشته و علاوه بر توسعه نیروگاه های حرارتی، سیاست های موفقی برای توسعه مولدهای تجدیدپذیر نیز اتخاذ نموده است.
طی دولت یازدهم و دوازدهم بیش از ۲۰ هزار مگاوات، به ظرفیت تولید شبکه سراسری برق کشور اضافه شده است.
از این مقدار ظرفیت، ۱۲ هزار و ۶۵۰ مگاوات با راه اندازی نیروگاه های حرارتی جدید بزرگ با بیش از هفت میلیارد یورو سرمایه گذاری تحقق یافته است، همین طور بیش از دو هزار و ۵۰۰ مگاوات با ارتقای توان عملی نیروگاه های موجود، دو هزار و ۲۰۰ مگاوات بوسیله نیروگاه های برق آبی، یک هزار و ۷۵۰ مگاوات بوسیله مولدهای پراکنده و حدود ۹۰۰ مگاوات با راه اندازی نیروگاه های تجدیدپذیر به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است.
ضمن آنکه در طول برنامه ششم توسعه راه اندازی قریب به ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی شروع شده که بیش از سه هزار مگاوات آن به بهره برداری نیز رسیده است.
برای ایجاد ظرفیت متناسب با رشد مصرف برق کشور، سالانه به سه میلیارد یورو سرمایه گذاری جدید نیاز است که این سرمایه گذاری با اتکا به منابع عمومی یا منابع داخلی وزارت نیرو، تسهیلات و سرمایه گذاری خارجی یا منابع صندوق توسعه ملی انجام می شود.
در این سال ها باتوجه به محدودیت بودجه، منابع عمومی بسیار ناچیزی به این منظور اختصاص داده شده است و به سبب نرخ گذاری برق، منابع داخلی متناسب با این حجم سرمایه گذاری وجود نداشته است و تنگنای منابع صندوق توسعه ملی نیز مانع از تخصیص مناسب تسهیلات به سرمایه گذاران بخش خصوصی شده است.
در این مدت برای تامین مالی و سرمایه گذاری مستقیم در راه اندازی ۲۳ هزار مگاوات پروژه نیروگاه حرارتی دیگر با بانک ها و سرمایه گذاران خارجی با کشورهای مختلف تعامل گسترده ای انجام شده است که برای بیش از ۹ هزار مگاوات طرح های تامین مالی خارجی، قراردادهای تجاری آنها امضا شده و همه مجوزهای داخلی اخذ، ولی تامین مالی خارجی آنها متوقف شده است و تا حالا از این پروژه ها تنها پروژه یک هزار و ۴۰۰ مگاواتی سیریک با وام کشور روسیه شروع شده است.
همین طور برای ۱۲ هزار مگاوات قرارداد خرید تضمینی یا تفاهم نامه به امضا رسید، اما باتوجه به تحریم های ظالمانه آمریکا پروسه سرمایه گذاری هنوز تکمیل نشده است. ضمن آنکه هم اکنون بیش از پنج هزار مگاوات پروانه راه اندازی انواع نیروگاه های تجدیدپذیر نیز معتبر است که سرمایه گذاران آنها نیز موفق به تامین مالی نشده اند.


1400/04/19
23:44:45
5.0 / 5
854
تگهای خبر: بانك , بهره برداری , بودجه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی