Niazgah نیازگاه
از ۴ طرح پتروشیمی با حضور رییس جمهوری رونمایی می شود؛

تداوم توسعه صنعت نفت با وجود فشار حداكثری تحریم ها

تداوم توسعه صنعت نفت با وجود فشار حداكثری تحریم ها

در صورتیکه ایران همچنان با فشار حداکثری تحریم های آمریکا و اثرات شیوع ویروس کرونا درگیر است با این وجود قطار توسعه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی متوقف نشده و بهره برداری از طرح های جهش دوم صنعت پتروشیمی با هدف افزایش تولید و ارزش افزوده در کشور ادامه دارد.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، فردا چهار طرح پتروشیمی شامل طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر شهرستان مهر، طرح تفکیک اتان پالایشگاه پارسیان سپهر شهرستان عسلویه، افتتاح نخستین واحد تولید کاتالیست پلی پروپیلن در شازند و نخستین واحد تولید پلی اتیلن سنگین در شازند با حضور رئیس جمهوری و وزیر نفت بصورت ویدئو کنفرانس افتتاح می شود.
این طرح ها در ادامه تحقق جهش دوم در صنعت پتروشیمی که از سال قبل با بهره برداری از ۱۳ طرح شروع شده، به بهره برداری می رسد.
با بهره برداری کامل از طرح های جهش دوم صنعت پتروشیمی، ظرفیت این صنعت در کشور به ۱۰۰ میلیون تن در سال برآورد می شود و نقش مهمی در جلوگیری از خام فروشی خواهد داشت.
این طرح ها در حالی به بهره برداری می رسد که بگفته مدیر عامل شرکت ملی صمایع پتروشیمی ظرفیت این صنعت در آخر سال ۹۹ به ۹۰ میلیون تن در سال رسیده بود.
در ادامه نیز ۴ طرح در اردیبهشت ماه افتتاح می گردد.
افزایش ۳.۳ میلیون تنی ظرفیت پتروشیمی با سرمایه گذاری ۱.۱ میلیارد دلاری
«محمود زیرکچیان زاده» مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارسیان سپهر، امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه یکی از طرح هایی که فردا با حضور رئیس جمهوری و وزیر نفت بصورت ویدئو کنفرانس برگزار می شود، طرح استحصال و تفکیک اتان و اجزای سنگین گاز غنی در ۲ پالایشگاه مهر و عسلویه خواهد بود، اظهار داشت: این طرح با سرمایه گذاری ۱.۱ میلیارد دلار اجرا شده است.
وی افزود: طرح ما استحصال اجزای سنگین گاز غنی از اتان به بالا است که سالانه از انتشار ۰.۵ میلیون تن دی اکسید کربن و ۱۰ کیلو گرم جیوه در هوا جلوگیری می کند.
زیرکچیان زاده یکی دیگر از دستاوردهای اجرای این طرح را جداسازی آب موجود در گاز غنی پالایشگاه پارسیان با ۱۲ خشک کننده عنوان نمود و اضافه کرد: این اقدامات تاثیر مهمی بر محیط زیست خواهد داشت.
وی اظهار داشت: اما با اهمیت ترین هدف از اجرای این طرح، جداسازی ۳.۳ میلیون تن اجزای سنگین گاز غنی است که ارزش اقتصادی آن حدود یک میلیارد دلار در سال برآورد می شود و ارزش افزوده بالایی بوجود می آورد و همین طور از خام سوزی جلوگیری می شود.
به گفته زیرکچیان زاده، در این طرح سالانه ۱.۳ میلیون تن اتان، یک میلیون تن پروپان و بوتان (ال. پی. جی) و یک میلیون تن کاندنسیت (میعانات گازی) تولید می شود که علاوه بر استفاده از انها بعنوان خوراک پتروشیمی، قابلیت صادرات مسقیم و ارزآوری برای کشور را نیز دارا است.
وی با اشاره به اینکه اتان به شبکه سراسری تلسکوپی اتان تزریق می شود، اضافه کرد: هم اکنون نیز پروپان و بوتان بوسیله ترمینال ۱۴ و ۱۵ پتروشیمی صادر می شود و کاندنسیت نیز در ترمینال پایه های نفتی شرکت ملی نفت ایران صادر می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارسیان سپهر افزود: سرمایه گذاری برای اجرای این طرح ها، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار هزینه سرمایه گذاری است و باتوجه به بازپرداخت ها و هزینه های عملیاتی، میزان بازگشت سرمایه بین ۲۰ تا ۳۰ درصد خواهد بود.
وی با اشاره به ایجاد اشتغال اجرای طرح استحصال و تفکیک اتان اظهار داشت: در ۲ بخش ایجاد اشتغال انجام شده است. در بخش اجرا ۵ هزار و ۳۰۰ نفر در ۲ پالایشگاه فعالیت داشتند و اشتغالزایی غیر مستقیم نیز ۱۵ هزار نفر برآورد می شود.
زیرکچیان زاده اضافه کرد: در بخش عملیات نیز در ۲ پالایشگاه مهروعسلویه در مجموع ۸۰۰ اشتغال مستقیم و حدود ۲ هزار اشتغال غیر مستقیم به وجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه واحد خوراک گاز غنی را از میادین هما، شانول، وراوی و تابناک دریافت می کند، افزود: روزانه ۷۴ میلیون متر مکعب در روز (معادل حدود ۳ فاز پارس جنوبی) بعنوان خوراک دریافت شده و سالانه ۱۶ میلیون تن متان به شبکه گاز شهری تزریق می شود و ۳.۳ میلیون تن نیز محصولات سنگین تر تولید می شود و مجموع تولیدات را به حدود ۲۰ میلیون تن در سال می رساند.
این مقام مسئول این ۴ میدان را میادین گازی مستقل دانست و اشاره کرد: در پالایشگاه شهرستان مهر نماد تکنولوژی به روز ملی و جهانی است و حداکثر بازیافت اتان در کشور معادل ۹۵ درصد را دارا است.
وی اظهار داشت: ۳.۳ میلیون تن محصول مایع را به شکل مایع با ۸ پمپ با خط ۱۸ اینچ به طول ۶۳ کیلومتر از شهرستان مهر به پالایشگاه عسلویه از مسیر کوهستانی و با حفاری جهت دار افقی منتقل می کند.
تکمیل زنجیره ارزش با تبدیل پروپان به پروپیلن
زیرکچیان زاده افزود: در پالایشگاه عسلویه جداسازی در ۳ برج اصلی اتان زدا، پروپان زدا و بوتان زدا انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه اتان بعنوان خوراک پتروشیمی های الفین کشور مورد استفاده قرا می گیرد، اضافه کرد: نکته مهم آنست که پتانسیل توسعه این طرح برای تکمیل زنجیره ارزش وجود دارد و در تلاشم تا ۶۰۰ هزار تن پروپان تولیدی را در فاز اول در واحدهای PDH (تبدیل پروپان به پروپیلن) به پروپیلن و پلی پروپیلن تبدیل نماییم.
زیرکچیان زاده به توافقات اولیه با وزارت نفت و شرکت ملی پتروشیمی برای راه اندازی این واحد اشاره نمود و اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم در اردیبهشت ماه کلنگ زنی آنرا در زمینی در عسلویه انجام دهیم و مجتمع ۴۵۰ هزار تنی تولید پروپیلن را با هدف ایجاد ارزش افزوده، جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش راه اندازی نماییم.
وی با اشاره به اینکه عسلویه نماد بومی سازی صنعت و نفت و پتروشیمی کشور است، افزود: سهم ساخت داخل در اجرای پالایشگاه گاز پارسیان سپهر، ۶۰ درصد برآورد می شود.
مدیرعامل پالایش گاز پارسیان سپهر اشاره کرد: مسایل کشور بغیر از بحث تحریم و کرونا، باتوجه به تولید حل می شود.
وی اظهار داشت: باید در مانع زدایی و ایجاد فصای مثبت نسبت به توسعه و تولید برای شرکت های داخلی و ملی نگاه ها و بستر ها عوض شود و بتوانیم این بسترها را بهتر فراهم نماییم...
خوکفایی صنعت پتروشیمی در تولید کاتالیست
فردا همچنین۲ طرح دانش محور در عرصه تولید کاتالیست نیز به بهره برداری می رسد. دو طرح کاتالیستی، شامل طرح تولید کاتالیست پلی پروپیلن و و طرح تولید پلی اتیلن سنگین (CX) است.
در طرح های کاتالیستی آنچه حایز اهمیت است توسعه دانش فنی ایرانی است چونکه برای نخستین بار در کشور شاهد تولید این نوع کاتالیست ها هستیم و این که دانش فنی تولید کاتالیست توسط پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توسعه می یابد و این سبب بی نیازی ما از واردات این دو نوع کاتالیست خواهد شد.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایرنا، ارزش مصرف کاتالیست در صنعت پتروشیمی حدود ۲۷۰ میلیون دلار در سال است و ۴۰ نوع کاتالیست اصلی در سبد مصرف صنعت پتروشیمی داریم که تا امروز ۱۹ نوع آن ایرانی سازی شده است و ۹ کاتالیست دیگر تا آخر سال ایرانی سازی می شود.
۱۲ نوع کاتالیست باقیمانده در راه تحقیق و توسعه است که امیدواریم در سالهای آتی، به سبد کاتالیست های ایرانی سازی شده اضافه شوند و از واردات کاتالیست در صنعت پتروشیمی بی نیاز شویم.


1400/01/25
21:51:31
5.0 / 5
871
تگهای خبر: اشتغال , افزایش , اقتصاد , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی