Niazgah نیازگاه

دلار در آستانه ورود به كانال جدید

دلار در آستانه ورود به كانال جدید

نیازگاه: شاخص دلار در یک قدمی فتح 92 واحد قرار گرفت.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا و به نقل از رویترز، تضعیف چشم انداز اقتصادی اروپا در کنار ثابت باقی ماندن نرخ بهره در ژاپن موجب افزایش جذابیت دلار برای معامله گران شده است. اختلاف نظر بین انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر مساله ایرلند و کنترل های مرزی سبب شده است تا بروکسل، لندن را به شکایت در مجامع جهانی تهدید کند. از طرف دیگر و با افزایش شمار مبتلایان به کرونا، انگیزه احتیاطی فعالان اقتصادی بالاتر رفته و این مساله موجب جذابیت دارایی های امن تر نظیر دلار برای آنها شده است. با روند فعلی انتظار می رود که رشد اقتصادی سه ماهه دوم کشورهای اروپایی نیز نتواند به سطوح نیرومند مورد انتظار برسد.
جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا- در سخنانی که سبب اطمینان خاطر معامله گران گردید، از افزایش نرخ تورم به ۲.۴ درصد در ماه های آتی آگاهی داد اما افزود که این افزایش کاملا برنامه ریزی شده بوده و بانک مرکزی توانایی خودرا در مدیریت تورم حفظ نموده است. در انگلیس نیز بانک مرکزی این کشور اعلام نمود نرخ بهره را در سطح ۰.۱ درصد فعلی حفظ می نماید و انتظار دارد روند افزایشی نرخ تورم در ماههای آینده نیز ادامه پیدا کند هر چند که این بانک بوسیله ابزارهای در اختیار خود اجازه نخواهد داد تا این نرخ فاصله بسیاری از سطح دو درصد بگیرد.
روابط آمریکا با چین بار دیگر گرفتار تنش های جدیدی شده است. آنتونی بلینکن- وزیر خارجه آمریکا- در مسافرت به ژاپن از چین خواست تا از سیاست آنچه که وی آنرا تهاجمی در منطقه پاسفیک خواند دست بکشد. از جانب دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز بر سر اعمال تعدادی از مقامات چینی به بهتان نقض حقوق بشر به جمع بندی رسیده اند. چین بزرگ ترین شریک تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا است و افزایش تنشهای بین طرفین می تواند به مانند دوره ترامپ بر مراودات تجاری و حجم سرمایه گذاری های متقابل دو طرف تاثیر منفی بگذارد.
پیش بینی می شود که اقتصاد آمریکا امسال به سریع ترین رشد ثبت شده یک دهه خود برسد اما باتوجه به عملکرد بسیار بد سال قبل این امکان وجود دارد که اقتصاد آمریکا نیز به مانند خیلی از کشورهای دیگر تا سال آینده نتواند سطح تولیدات ناخالص داخلی خودرا به سطوح ثبت شده پیش از کرونا برساند. طبق پیش بینی نهادهای مختلف همچون صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۱ نیز مثبت اما کمتر از چین خواهد بود. آمریکا بعنوان اصلی ترین کانون درگیر با کرونا در جهان مجبور شده است حدود ۱۰ تریلیون دلار به اقتصادش تزریق کند.
افزایش بازدهی اوراق قرضه کماکان توجه معامله گران بسیاری را جذب کرده است و آنها منتظرند تا واکنش بانک مرکزی آمریکا را به معادله بدهی، نقدینگی و نرخ بهره ببینند. از شروع ماه مارس تا حالا گمانه زنی ها برای تغییر سیاست های پولی فعلی فدرال رزرو بالا گرفته است. بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا حالا و برای اولین بار بعد از چندین ماه به بالای ۱.۶ درصد رسیده که این مساله جذابیت معاملات ارزی را کاهش داده است. هم اکنون نرخ بهره آمریکا در محدوده صفر تا ۰.۲۵ درصدی قرار دارد و نرخ تورم در حال حرکت به سمت دو درصد است.
نگرانی ها از وضعیت واکسیناسیون در اروپا بار دیگر موجب احتیاط معامله گران و تردیدآن ها نسبت به احیای سریع رشد اقتصادی در قاره سبز شده است. پنج کشور عضو اتحادیه اروپا در اطلاعیه ای خواهان برگزاری نشستی پیرامون چگونگی توزیع واکسن ها شده اند. بگفته سباستین کورتس- صدراعظم اتریش- این امکان وجود دارد که تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه با قراردادهای مخفی با سازندگان واکسن ها به دنبال دریافت مقادیر بیشتری از واکسن ها نسبت به میزان تعیین شده باشند. در نامه مشترک اتریش، جمهوری چک، لتونی، اسلوونی و بلغارستان نسبت به توزیع نامتوازن واکسن در کشورهای عضو ابراز نگرانی کرده اند.
جو بایدن- رئیس جمهور آمریکا- از واکسیناسیون ۱۰ درصد جمعیت این کشور آگاهی داده و وعده داده است برنامه واکسیناسیون با قدرت هرچه تمام تر ادامه یابد. بایدن با اشاره به اینکه شمار کشته های ناشی از کرونا در آمریکا بیشتر از مجموع تلفات این کشور در دو جنگ جهانی و جنگ ویتنام بوده است، از ادامه یافتن حمایت های مالی از کسب و کارهای مختلف این کشور آگاهی داده و افزوده است: ما میزان زیادی واکسن خریداری نموده ایم. تا قبل از شروع تابستان پیشرفت قابل توجهی در واکسیناسیون گروه های حساس و لطمه پذیر درمقابل کرونا خواهیم داشت.
بااینکه شدت شیوع ویروس کرونا در خیلی از مناطق کاهش یافته است اما باید منتظر تداوم نتایج کرونا بر روی اقتصاد جهانی در مدت طولانی تری باشیم. اندرو بیلی- رئیس بانک مرکزی انگلیس- با اشاره به اینکه خسارت کرونا به اقتصاد در طول ۳۰۰ سال اخیر کم سابقه بوده است، اضافه کرد: باید برای آن که لطمه های اقتصادی کرونا را به حداقل برسانیم، سرمایه گذاری های زیرساختی خود در بلندمدت و میان مدت را بیشتر نماییم. روند احیای اقتصادی اساسا زمان بر خواهد بود و حتی این امکان وجود دارد که شرایط هیچگاه به شرایط پیش از شروع شیوع ویروس برنگردد.
افزایش تزریق نقدینگی به بازارهای مالی در منطقه یورو، خودرا به شکل افزایش تورم در خیلی از کشورهای این منطقه نشان داده است تا جایی که طبق اعلام مرکز آمار این کشور، متوسط بهای مصرف کننده مثبت ۱.۳ درصد بوده که ۰.۳ درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل و ۰.۲ درصد بیشتر از انتظارات فعالان اقتصادی بوده است. این نرخ تورم همین طور بالاترین تورم مثبت ثبت شده در ۱۲ ماه اخیر در این کشور به حساب می آید. بانک مرکزی اروپا رسیدن به تورم دو درصدی را هدف گذاری کرده و انتظار می رود این مهم به زودی محقق شود.
تا حالا بیش از ۱۲۲ میلیون و ۸۱۰ هزار و ۹۴۲ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۷۱۱ هزار و ۳۶ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۵۳ هزار و ۳۸۵ نفر، برزیل با ۲۹۰ هزار و ۳۱۴ نفر، مکزیک با ۱۹۶ هزار و ۶۰۶ نفر، هند با ۱۵۹ هزار و ۵۹۴ نفر و انگلیس با ۱۲۶ هزار و ۲۶ نفر بوده است.
سیمون هاروی-استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ- اظهار داشت: بازارها هنوز به قطعیت درباب مسیر آینده نرسیده اند چونکه اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آتی فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه مسیری پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب مالی برای کارهای اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۱.۹۷۷ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۷۵ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۵۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۸۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۱ درصد پایین رفت و ماندن در کانال ۱.۱۹ به ۱.۱۹۰ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۱ درصد افزایش به ۱۰۸.۹۱۸ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۲۹۱ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۰۹ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/12/30
14:30:14
0.0 / 5
948
تگهای خبر: ابزار , افزایش , اقتصاد , اوراق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی