Niazgah نیازگاه

سامانه ملی اشتغال و كسب و كار افتتاح شد

سامانه ملی اشتغال و كسب و كار افتتاح شد

نیازگاه: معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی از راه اندازی سامانه ملی اشتغال و كسب و كار با هدف دسترسی به آمار و اطلاعات در رابطه با عرضه و تقاضای نیروكار در كشور آگاهی داد.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «عیسی منصوری» درباره عملکرد سامانه ملی اشتغال اظهار داشت: اطلاعات و داده های دقیق و جامع بازار کار و اشتغال بوسیله این سامانه در اختیار مدیران ارشد و سیاست گذاران کشور قرار می گیرد تا بتوانند در طراحی سیاست ها و برنامه های اشتغال و تنظیمات نهادی بین ذینفعان اصلی بازار کار، از آن بهره ببرند.
وی با اعلان اینکه وزارت تعاون، در امتداد سیاستگذاری و برنامه ریزی بازار کار و اشتغال کشور، این سامانه را راه اندازی کرده است، اضافه کرد: ایجاد بانک اطلاعات شغلی افراد در سن کار، بانک اطلاعات بنگاه ها و پایگاه اطلاعات مشاغل کشوربخش های اصلی این سامانه است. تقویت توان سیاستگذاری، اجرا و نظارت در حوزه اشتغال و بازار کار کشور، پایش مستمر عملکرد طرح و سیاست های اشتغالزا، شناسایی شاغلان بخش غیر رسمی بازار کار، پیش بینی نیازها، فرصت ها و تهدیدهای آینده کشور، رصد و پایش تحولات حوزه اشتغال برای تطبیق سرفصل های آموزشی متناسب با نیاز بازار کار، تجزیه و تحلیل روند نقل و انتقالات نیروی کار در کشور (ملی و منطقه ای)، تخصیص شناسه شغلی به افراد درسن کار برای تعیین وضعیت شغلی و تخصیص کد استاندارد برای مشاغل کشور همراه با شرح جامع مشاغل، همچون اهداف دیگری بود که منصوری بدان اشاره نمود.
معاون توسعه و کارآفرینی وزارت تعاون اشاره کرد: تولید اطلاعات، دانش و تجزیه و تحلیل کسب و کار و اشتغال برای سیاست گذاران و سایر ذینفعان بازار کار هدف غایی این سامانه است.
منصوری از همه افراد در سن کار کشور ( ۱۵ سال به بالا) شامل شاغلین، بیکاران و (خانه دار، محصل، بازنشسته، دارای درآمد بدون کار و... ) و همین طور فعالان عرصه کسب و کار (کارفرمایان دارای مجوز و بدون مجوز) دعوت کرد تا ضمن مشاهده اطلاعات شغلی و کسب و کار خود در این سامانه برای تکمیل آن به lmis.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
وی با تاکید بر اینکه همه اطلاعات فرد و صاحب کسب و کار نزد این وزارتخانه به صورت محرمانه خواهد بود، درباب مراحل ثبت نام در سامانه نیز توضیح داد: مرحله اول فرد وارد بخش ثبت نام شده و نسبت به تکمیل اطلاعات عمومی و اختصاصی فردی اقدام می کند، بعد از این مرحله با دریافت نام کاربری و پسورد وارد سامانه می شود، مرحله سوم نیز دریافت خلاصه رزومه شغلی (گواهی شده از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) است.
به گفته معاون توسعه و کارآفرینی وزارت تعاون، کاربر می تواند تمامی اطلاعات مربوط به سوابق شغلی، تحصیلی و گواهی نامه ها را در این سامانه درج کرده و رزومه کاری خودرا تکمیل کند.
وی با اعلان اینکه سامانه تا اختتام امسال برای ثبت نام فعال است، اضافه کرد: با راه اندازی و پیاده سازی سامانه، انتظار می رود بوسیله انسجام بخشی و استفاده از ظرفیت ها و امکانات در اختیار دستگاه ها و نهادهای تولید کننده آمار و اطلاعات بازار کار، سیاست گذاران و تصمیم سازان این بخش بتوانند تغییر و تحولات آینده بازار کار را به صورت مستمر رصد کنند.
منصوری درباره تاثیرگذاری این سامانه بر سیاست گذاری اشتغال نیز اظهار داشت: بمنظور کاهش مشکلات موجود در نظام جمع آوری، پردازش و تحلیل اطلاعات بازار کار، ضرورت استقرار نظام جامع اطلاعات بازار کار کشور، پیش نیاز اصلی و اساسی برنامه ریزان و متولیان بازار کار کشور است.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایرنا، سابقه تشکیل این سامانه مربوط به مهر ۱۳۹۶ است. وزیر کار وقت در نشست شورای عالی اشتغال اعلام نموده بود که هر ایرانی یک کد اشتغال خواهد داشت و افرادی که در دو شغل فعالیت می نمایند یا مالیات نمی دهند مشخص می شوند.
این سامانه قرار بود تیر ماه سال قبل راه اندازی شود که آن زمان به مرحله اجرا نرسید و ۲۹ فروردین ماه امسال رونمایی و بهره برداری شد.
با ایجاد سامانه اطلاعات شغلی ایرانیان، برای همه افرادی که در سن کار هستند، شناسنامه شغلی صادر و افراد شامل شاغلان و بیکاران برمبنای نوع رشته و تخصص شناسایی و کدبندی می شوند و این ابزار در جهت تقویت نظام اطلاعات بازار کار و سیاست گذاری دقیق اشتغال مورد استفاده قرار می گیرد.



1399/08/07
11:52:10
5.0 / 5
1418
تگهای خبر: آموزش , ابزار , استاندارد , اشتغال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی