Niazgah نیازگاه

عقب نشینی بورس های جهانی

عقب نشینی بورس های جهانی

به گزارش نیازگاه بیشتر شاخصهای بورسی در سرتاسر جهان با ریزش بسته شدند.


به گزارش نیازگاه به نقل از بلومبرگ، در شرایطی که ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می کند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان کماکان رو به افزایش است، تلاش ها برای یافتن واکسن کرونا بیشتر از پیش شدت گرفته است.
بعد از آن که بعضی از منابع خبری از بهبود شمار بالایی از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانی در شهر شیکاگو بعد از استفاده از یک داروی جدید اطلاع داده اند، حالا واحد تحقیقات دارویی دانشگاه آکسفورد از آزمایش یک داروی جدید بر روی دو انسان بعد از پیمودن موفق مراحل ابتدایی اطلاع داده است. در صورتیکه نتایج آزمایشات موفق باشد، حدود شش ماه برای تولید محدود واکسن زمان لازم خواهد بود.
در آسیا پیشبینی می شود رشد اقتصادی کشورها برای اولین بار در طول ۶۰ سال گذشته وارد محدوده منفی شود. در چین بخش بزرگی از فعالیتهای تولیدی در استان های مختلف از سر گرفته شده اما رشد اقتصادی سه ماهه نخست سال جاری برای اولین بار در نیم قرن اخیر منفی شده است. کره جنوبی هم اعلام نمود رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه منتهی به مارس به منفی ۱.۴ درصد رسیده است.
کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا نسبت به کوچک شدن ۱۵ درصدی اندازه اقتصاد اروپا در نتیجه انتشار کرونا اخطار داده است. در شرایطی که معلوم نیست بازگشت به کار چه زمانی عادی خواهد شد، رشد اقتصادی کشورهای اروپایی بخصوص در اقتصادهای بزرگ تر با کاهش محسوس روبرو شده است؛ بخصوص در ایتالیا که حالا میزان تولیدات صنعتی به کمترین سطح خود در طول ۱۱ سال گذشته رسیده و طبق پیشبینی صندوق بین المللی پول اقتصاد این کشور حدودا یک دهم نسبت به اندازه سال قبل خود کوچکتر خواهد شد.
صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود پیشبینی کرده است که رشد اقتصادی سال جاری بیشتر کشورهای جهان تحت تأثیر انتشار کرونا و تعطیلی کسب و کارها منفی شود. به قول صندوق بین المللی پول، متوسط رشد اقتصادی سال جاری جهان منفی سه درصد خواهد بود که بسیار پایین تر از متوسط رشد ۳.۳ درصدی پیشبینی شده در زمان قبل کرونا است.
آخرین بار در جریان رکود مالی بزرگ سال ۲۰۰۸ متوسط رشد اقتصادی کشورها منفی و آن هم به تنها منفی ۰.۱ درصد رسیده بود و همین مسئله نشان دهنده جدی بودن ریسک کرونا برای اقتصاد جهانی است.
میشل چاگینو، مدیر سبد دارایی در موسسه " پثفیک است منیجمنت" اظهار داشت: خیلی نمی توان دقیق پیش بینی نمود که در ایام اخیر با چه چیزهایی مواجه خواهیم شد.
تداوم بسته نگه داشته شدن واحدهای اقتصادی در سرتاسر جهان سبب شده است تا شرکت های بزرگ از بانک ها و خودروسازها گرفته تا شرکت های هواپیمایی زیان های سنگینی را در صورت سود و زیان سه ماهه نخست سال جاری خود اعلام کنند و خیلی از کسب و کارهای کوچک و متوسط هم با خطر ورشکستگی و اخراج نیروهایشان مواجهند. در آلمان اتحادیه رستوران ها و هتلداری ها از دولت درخواست حمایت ۱۰ میلیارد یورویی برای پیشگیری از بیکاری بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر شده است.
هانا اندرسون، کارشناس ارشد بازار در بانک ' جی پی مورگان' اظهار داشت: کرونا کماکان اصلی ترین مبحث مورد توجه معامله گران است و هنوز زمان برگشت به وضعیت پیش از بحران مشخص نمی باشد. در نتیجه یک روز شاخص صعودی شدن و روز دیگر شاهد نزولی شدن بازارها هستیم.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از برنامه ریزی های جدید برای پشتیبانی از بخش های مختلف اقتصاد این کشور نظیر صنعت نفت و خطوط هوایی اطلاع داده و از سوی دیگر ورود مهاجران جدید به آمریکا را به مدت ۶۰ روز تعلیق کرده است. بانک مرکزی آمریکا هم میزان خرید اوراق قرضه روزانه خویش را به ۴۶ میلیارد دلار در روز افزایش داده که یکی از سنگین ترین مداخلات روزانه این بانک در قرن اخیر به حساب می آید.
تابحال بیشتر از دو میلیون و ۷۲۶ هزار و ۲۷۴ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۱۹۱ هزار و ۷۵ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۰ هزار و ۲۴۳ نفر، ایتالیا با ۲۵ هزار و ۵۴۹ نفر، اسپانیا با ۲۲ هزار و ۱۵۷ نفر، فرانسه با ۲۱ هزار و ۸۵۶ نفر و انگلیس با ۱۸ هزار و ۷۳۸ نفر بوده است.
وی فوک هاو، کارشناس سرمایه گذاری در موسسه دی بی اس اظهار داشت: تا زمانی که اخبار متناقض باشند شاهد ادامه نوسانات بازار خواهیم بود. برای آن که روند بهبودی پایداری را شاهد باشیم باید از مرحله پیک بیماری عبور نماییم و اقتصادها را باز نماییم.
مقرر است بانک مرکزی انگلیس حدود ۲۰۰ میلیارد پوند منابع مالی در اختیار دولت قرار دهد اما دولت علاوه بر استقراض از بانک مرکزی به عملیات انتشار اوراق قرضه در بازارهای مالی هم ادامه خواهد داد. پیش از این هم وزیر خزانه داری از برنامه ریزی برای رساندن میزان مخارج دولت به بالاترین سطح ۶۵ سال گذشته اطلاع داده بود. در فرانسه هم دولت این کشور اعلام نمود اعتبار بسته حمایتی خود از اقتصاد در مقابل کرونا را ۱۰ میلیارد یورو دیگر بالا می برد و به ۱۱۰ میلیارد یورو می رساند.
بورس آمریکا
در وال استریت، بیشتر شاخص ها نزولی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص مهم بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۵۱۵.۲۸ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۵ درصد کاهش تا سطح ۲۷۹۷.۸۰ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ریزش ۰.۰۱ درصدی در سطح ۸۴۹۴.۷۵ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
این هفته دور تازه مذاکرات بین انگلیس و اتحادیه اروپا برای حل و فصل مسئله برگزیت شروع شده است و مقرر است این مذاکرات ویدیوئی به مدت دست کم سه هفته ادامه یابد. این مذاکرات به صورت مقدماتی برای جمع بندی مباحث فنی خواهد بود.
هم اکنون ۱۱ سرفصل کلیدی مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاکره کننده ارشد انگلیس در برگزیت از آمادگی کشورش برای به اشتراک گذاشتن بیشتر اطلاعات مالی با اتحادیه اروپا برای حصول توافق مقدماتی اطلاع داده است.
اگر طرفین تا پپایان سال جاری به توافقی مشخص نرسند، انگلیس بازار واحد اروپایی را هم ترک خواهد نمود و روابط تجاری دو طرف کانال مانش تابع مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود. دو طرف هم چنین تا ماه ژوئن برای رسیدن به چارچوب کلی فرصت دارند و در صورت منقضی شدن این مهلت می توانند با توافق یکدیگر آنرا تمدید کنند.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۹۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۸۲۶.۶۱ واحد بسته شد.
شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با جهش ۰.۹۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۵۱۳.۷۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افزایش ۰.۸۹ درصدی در سطح ۴۴۵۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴ درصد بالا رفت و به ۶۷۴۶.۵۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۸۶ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۲۶۲ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۵۳ درصد پایین رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۸۵۰.۲۱ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش ۱.۰۸ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۳۷۸۸.۴۹ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۴۹ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۲۴۲.۶۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۲.۹۱ درصد افزایش به ۱۶.۹۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با جهش ۱.۴۱ درصدی به ازای ۲۱.۶۳ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۰۷ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۲۹.۷۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۴۲ درصدی به ازای ۱۵.۵۹ دلار مبادله شد.



1399/02/05
21:09:17
5.0 / 5
3067
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , اوراق , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی