Niazgah نیازگاه

جان گرفتن باردیگر كرونا بورس های جهانی را به هم ریخت!

جان گرفتن باردیگر كرونا بورس های جهانی را به هم ریخت!

به گزارش نیازگاه بیشتر شاخصهای بورسی در معاملات امروز با ریزش بسته شدند.


به گزارش نیازگاه به نقل از آسوشیتدپرس، ویروس كرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می كند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان كماكان رو به افزایش است. با این وجود كاهش مرگ و میرها در ایتالیا و اسپانیا كه كانون های اصلی درگیر با كرونا در جهان هستند، خبر خوبی به حساب می آید. این دو كشور قرنطینه سراسری را بار دیگر تمدید كردند اما بعضی از فعالیتهای تولیدی با عنایت به كاهش سرعت شیوع بیماری از سر گرفته شده اند. از طرفی اما سرعت انتشار كرونا در بعضی از مناطق دیگر باردیگر افزایشی شده تا جایی كه نرخ مرگ و میر روزانه در آمریكا و انگلیس ركورد زده و شمار مبتلایان در فرانسه و چین باردیگر صعودی شده است.
در آسیا پیشبینی می شود رشد اقتصادی كشورها برای اولین بار در طول ۶۰ سال گذشته وارد محدوده منفی شود. در چین بخش بزرگی از فعالیتهای تولیدی در استان های مختلف از سر گرفته شده هر چند هنوز پوشیدن ماسك در این كشور الزامی اعلام شده است. در اتریش و دانمارك هم بخش قابل توجهی از ممنوعیت های كرونایی رفع شد. با این وجود برخی كشورها همچون نیوزلند گفته اند محدودیت ها به قوت خود باقی خواهند ماند.
در شرایطی كه معلوم نیست بازگشت به كار چه زمانی عادی خواهد شد، رشد اقتصادی كشورهای اروپایی بخصوص در اقتصادهای بزرگ تر با كاهش محسوس روبرو شده، بخصوص در ایتالیا كه حالا میزان تولیدات صنعتی به كمترین سطح خود در طول ۱۱ سال گذشته رسیده و طبق پیشبینی صندوق بین المللی پول اقتصاد این كشور حدودا یك دهم نسبت به اندازه سال قبل خود كوچك تر خواهد شد.
صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود پیشبینی كرده است كه رشد اقتصادی سال جاری بیشتر كشورهای جهان تحت تأثیر انتشار كرونا و تعطیلی كسب و كارها منفی شود. به قول صندوق بین المللی پول، متوسط رشد اقتصادی سال جاری جهان منفی سه درصد خواهد بود كه بسیار پایین تر از متوسط رشد ۳.۳ درصدی پیشبینی شده در زمان قبل كرونا است.
آخرین بار در جریان ركود مالی بزرگ سال ۲۰۰۸ متوسط رشد اقتصادی كشورها منفی و آن هم به تنها منفی ۰.۱ درصد رسیده بود و همین مسئله نشان دهنده جدی بودن ریسك كرونا برای اقتصاد جهانی است.
ناریتا هایاكی، كارشناس بازار سرمایه در بانك میزوهو اظهار داشت: صندوق بین المللی پول پیشبینی كرده است اقتصاد جهانی با یك زمستان طولانی مواجه خواهد بود و این كاملا متفاوت از برآورد قبلی این نهاد است كه متوسط رشد سه ماهه اول سال را ۵.۸ درصد پیشبینی كرده بود.
تداوم بسته نگه داشته شدن واحدهای اقتصادی در سرتاسر جهان سبب شده است تا شركت های بزرگ از بانك ها و خودروسازها گرفته تا شركت های هواپیمایی زیان های سنگینی را در صورت سود و زیان سه ماهه نخست سال جاری خود اعلام كنند و خیلی از كسب و كارهای كوچك و متوسط هم با خطر ورشكستگی و اخراج نیروهایشان مواجهند.
یلی دلویچ، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه ' بیرد' اظهار داشت: شركت ها واقعا نمی دانند كه ماه های آینده چه پیش خواهد آمد. آنها هیچ چشم اندازی از میزان تقاضا در سه ماه یا شش ماه آینده ندارند.
با عنایت به محدود بودن ابزارهای در اختیار بانك مركزی اروپا پیشبینی می شود رشد اقتصادی كشورهای اروپایی با كاهشی محسوس همراه شود. بانك مركزی اروپا كه پیش از این به علت نداشتن حضور پررنگ در بازارها با انتقادات شدیدی روبرو شده بود، بزودی از اقدامات محرك خود رونمایی خواهد نمود با این وجود بین كشورهای عضو منطقه یورو بر سر راهكارهای مشترك اختلاف نظر زیادی وجود دارد.
ماسایوكی كیشیگاوا، كارشناس بازار در موسسه «سامومیتو میتسویی» اظهار داشت: نشانه هایی از این كه در حال ورود به پیك بیماری هستیم، در حال نمایان شدن است اما هنوز باید خیلی مراقب باشیم، چون كه كرونا یك بحران زیستی است، نه یك بحران مالی و همین كار و پیشبینی پذیر بودن را دشوار می سازد.
تابحال بیشتر از دو میلیون و ۸۴ هزار و ۲۲ مورد مبتلا شدن به كرونا گزارش شده است كه در این بین ۱۳۴ هزار و ۶۶۹ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان كشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریكا با ۲۸ هزار و ۵۵۴ نفر، ایتالیا با ۲۱ هزار و ۶۴۵ نفر، اسپانیا با ۱۸ هزار و ۸۱۲ نفر، فرانسه با ۱۷ هزار و ۱۶۷ نفر و انگلیس با ۱۲ هزار و ۸۶۸ نفر بوده است.
بانك مركزی انگلیس به دنبال مشكلات مالی پیش آمده دولت اعلام نموده است كه به صورت موقت مخارج دولت را تأمین خواهد نمود. دولت انگلیس آخرین بار در بحران مالی سال ۲۰۰۸ مبادرت به استقراض مستقیم از بانك مركزی كرده بود و بیشتر از راه انتشار اوراق قرضه مبادرت به تأمین مالی مخارج خود می كند.
مقرر است بانك مركزی انگلیس حدود ۲۰۰ میلیارد پوند منابع مالی در اختیار دولت قرار دهد اما دولت علاوه بر استقراض از بانك مركزی به عملیات انتشار اوراق قرضه در بازارهای مالی هم ادامه خواهد داد. پیش از این هم وزیر خزانه داری از برنامه ریزی برای رساندن میزان مخارج دولت به بالاترین سطح ۶۵ سال گذشته اطلاع داده بود. در فرانسه هم دولت این كشور اعلام نمود اعتبار بسته حمایتی خود از اقتصاد در مقابل كرونا را ۱۰ میلیارد یورو دیگر بالا می برد و به ۱۱۰ میلیارد یورو می رساند.
بورس آمریكا
در وال استریت، بیشتر شاخص ها نزولی بودند تا جایی كه هر سه شاخص مهم بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۸۶ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۵۰۴.۳۵ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۲.۲ درصد كاهش تا سطح ۲۷۸۳.۸۶ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریكا یعنی «نزدك كامپوزیت» با افت ۱.۴۴ درصدی در سطح ۸۳۹۳.۱۸ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
از سوی دیگر به نظر می آید كه انگلیسی ها قصد عقب نشینی از مواضع خود برای روابط پسابرگزیت را ندارند و نخست وزیر این كشور هم با درخواست ها برای تعویق مهلت مقرر توافق با اتحادیه اروپا به علت انتشار كرونا مخالفت كرده است. مقامات اتحادیه اروپا بار دیگر از انگلیسی ها خواسته اند به علت شیوع ویروس كرونا، مهلت مذاكرات را تا آخر سال تمدید كنند.
هم اكنون ۱۱ سرفصل كلیدی مورد مذاكره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاكره كننده ارشد انگلیس در برگزیت از آمادگی كشورش برای به اشتراك گذاشتن بیشتر اطلاعات مالی با اتحادیه اروپا برای حصول توافق مقدماتی اطلاع داده است.
انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه كانادا با اتحادیه اروپا شده است؛ هر چند كه طرف اروپایی تابحال از خود اشتیاقی برای این مسئله نشان نداده است. انگلیس حالا در حال مذاكره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می رود مذاكره با آمریكا هم برای امضای پیمانی بزرگ بزودی آغاز شود. در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۳.۳۴ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۵۹۷.۶۵ واحد بسته شد.
شاخص "دكس ۳۰" بورس فرانكفورت در آلمان با افت ۳.۹ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۲۷۹.۶۷ واحدی به كار خود خاتمه داد و شاخص "كك ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۳.۷۶ درصدی در سطح ۴۳۵۳.۷۲ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبكس ۳۵" ۳.۷۹ درصد پایین رفت و به ۶۸۳۹.۵۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملكرد بدی داشتند؛ تا جایی كه شاخص "نیك كی ۲۲۵" بورس توكیو ژاپن با افت ۱.۳۳ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۲۹۰.۲۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ كنگ ۰.۷۷ درصد پایین رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۹۵۹.۴۱ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای كامپوزیت" افت ۰.۱ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۳۷۹۳.۴۰ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایكس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۹۲ درصد كاهش و ایستادن در سطح ۵۴۱۶.۳۰ واحدی به كار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیكس" ژاپن نزولی بود.
نفت
روند معاملات بازار نفت تحت تأثیر توافق كشورهای صادركننده نفت برای كاهش تولیدات نفتی قرار گرفت. در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشكه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۲۵ درصد صعود به ۱۹.۹۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۷۹ درصدی به ازای ۲۷.۹۴ دلار در هر بشكه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با جهش ۰.۷۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۲۰.۵۰ دلار معامله شد. هر اونس نقره با جهش ۱.۳۲ درصدی به ازای ۱۵.۸۷ دلار مبادله شد.



1399/01/28
14:40:19
5.0 / 5
2814
تگهای خبر: ابزار , افزایش , اقتصاد , اوراق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی