Niazgah نیازگاه

اخطار فائو درباره تأثیر كرونا بر زنجیره تأمین غذایی

اخطار فائو درباره تأثیر كرونا بر زنجیره تأمین غذایی

به گزارش نیازگاه سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) با اشاره به تاثیر ویروس كرونا بر زنجیره تأمین غذا، اخطار داد: خانوارهای صدمه پذیر، بیشترین تاثیرپذیری را در این حوزه دارند.


به گزارش دوشنبه سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو)، برپایه گزارش این سازمان خیلی از كشورهای جهان، كارگران غیر رسمی، جمعیت های صدمه پذیر شهرنشین و دیگر اقشاری كه وابستگی زیادی به فعالیت بازارها دارند احیانا در معرض صدمه های تأثیرات منفی ویروس كرونا و بیماری كووید -۱۹ قرار خواند گرفت.
تاثیرات كامل بیماری كووید - ۱۹ و ویروس كرونای جدید كه عامل این بیماری است بر امنیت غذایی و سیستم های غذایی و كشاورزی همچنان در حال آشكار شدن است، تصریح می كند كه این شیوع، تأثیرات منفی قابل توجهی بر تمامی افراد دخیل در سراسر زنجیره تأمین غذا دارد.
گزارش فائو نشان داده است در شرایطی كه مواد غذایی كافی برای تغذیه تمامی افراد وجود دارد و دلیلی جهت احتكار مواد غذایی وجود ندارد، شیوع بیماری كووید -۱۹ به صورت بالقوه می تواند زنجیره های حیاتی تأمین مواد غذایی را هم ما بین كشورها و هم درون كشورها بین مناطق روستایی و شهری به شكل شدیدی مختل كند.
طبق این گزارش، اعمال محدودیت بر واردات و صادرات می تواند چالش هایی را برای حمل و نقل مواد غذایی و دسترسی به واحدهای فرآوری مواد غذایی و همینطور بازارهای مواد غذایی ایجاد كند. در این شرایط، هم تولیدكنندگان و هم مصرف كنندگان تأثیرات این اختلال را تجربه خواهند كرد و در نهایت این مساله می تواند به كاهش درآمد كشاورزان، ناپایداری قیمت های مواد غذایی و كمبود موقتی مواد غذایی بیانجامد.
براساس گزارش فائو، این وضعیت احتمالاً تأثیرات منفی قابل توجهی خصوصاً بر گروه های صدمه پذیر خواهد داشت، گروه هایی همچون كارگران غیر رسمی، جمعیت های صدمه پذیر شهری و دیگر گروه هایی كه برای تأمین نیازهای غذایی خود تا حد زیادی به بازار متكی هستند و كاهش یا از دست دادن درآمد به همراه قیمت های ناپایدار می تواند تأثیراتی جدی بر (وضعیت حاد) امنیت غذایی و سطح سوءتغذیه این جمعیت ها داشته باشد.
مجموع تأثیرات فوق می تواند به صورت بالقوه خانوارهای صدمه پذیر را به سمت اتخاذ ساز و كارهایی سوق دهد كه تأثیراتی ماندگار بر حیات و معیشت آنها خواهد داشت، سازوكارهایی همچون كاهش شمار وعده های غذایی، افزایش نرخ ترك تحصیل، كاهش امكانات در دسترس برای پوشش هزینه های در رابطه با سلامت و پزشكی، خشونت های جنسیتی، فروش ابزارآلات تولیدی (كار و پیشه) و غیره.
در این شرایط، فائو برنامه های جاری خود در كشورهای مختلف را كه متمركز بر تقویت تاب آوری و عرضه كمك های بشردوستانه هستند را بازنگری و تأثیرات بالقوه این ویروس را تحلیل كرده است تا از تداوم حمایت ها از صدمه پذیرترین گروه ها و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه برای رسیدگی به تأثیرات ثانویه این ویروس اطمینان حاصل كند.
بر این اساس، فائو تلاش دارد تا در مناطقی كه از پیش شاهد نیازهای زیادی بوده اند، فرایند تأمین كمك های ضروری را همچنان برقرار نگه داشته و در عین حال بتواند نیازهای جدید ناشی از تأثیرات ویروس كرونا را تأمین كند.
در چارچوب این طرح، تلاشهای فائو بر چهار حوزه متمركز خواهد بود: ایجاد مركزی برای (جمع آوری) داده های جهانی جهت پشتیبانی از تحلیل داده ها و كمك به انجام ارزیابی ها و برنامه ریزی های آگاهانه تر در محیط هایی كه نیازمند كمك های بشردوستانه هستند. پایدار كردن درآمد جمعیت هایی كه به شكل وخیمی از عدم امنیت غذایی رنج می برند، همراه با تضمین دسترسی پایدار آنها به مواد غذایی، پشتیبانی از معیشت های فعال و عرضه كمك در جهت تولید مواد غذایی به آنها. تضمین تداوم زنجیره حیاتی تأمین مواد غذایی برای جمعیت های صدمه پذیر. تضمین این نكته كه افراد دخیل در مراحل مختلف زنجیره تأمین غذا در معرض خطر انتقال و ابتلاء به ویروس كرونا نباشند؛ از راه فعالیتهای آگاهی بخشی در مورد سلامت غذا و مقررات بهداشتی همچون حقوق، نقش ها و مسئولیت های كارگران.


1399/01/25
16:29:47
5.0 / 5
2871
تگهای خبر: ابزار , افزایش , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی