Niazgah نیازگاه

چرا روند گسترش پرداخت های الكترونیك یكباره متوقف شد؟

چرا روند گسترش پرداخت های الكترونیك یكباره متوقف شد؟

به گزارش نیازگاه توسعه بانكداری الكترونیك و استفاده از پرداخت های الكترونیكی در كشور روندی افزایشی دارد؛ به صورتی كه در یك سال قبل بیشتر از ۲۴ درصد رشد داشته است؛ این روند به دلیل قطعی اینترنت در آبان ماه، یك دفعه مبتلا به اختلال شد.


نظام بانكی دنیا در حال گذار از بانكداری سنتی به بانكداری نوین، دیجیتال و الكترونیك است كه یكی از شاخصه های آن، استفاده از پرداخت های الكترونیك به جای استفاده از پول فیزیكی و رفتن به شعب بانكی به حساب می آید.
بر این اساس، نظام بانكی ایران هم در این راه حركت كرده و آمار هم حكایت از روند رو به رشد تراكنش های اینترنتی دارد.
بررسی آمار یك سال گذشته تراكنش های شبكه پرداخت الكترونیك كشور نشان داده است كه شمار و ارزش این تراكنش ها روندی افزایشی داشته به جز آبان ماه كه یك دفعه این روند متوقف گردید و افت كرد.
جزییات تراكنش های پولی الكترونیك در كشور
بررسی آمار شبكه پرداخت الكترونیك كشور نشان می دهد، در آبان امسال حدود ۲ میلیارد و ۲۲۷ میلیون تراكنش به ارزش ۲۵۲ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان در شبكه الكترونیك پرداخت انجام شده كه نشان دهنده رشد ۲۴.۱ درصدی از نظر تعداد و افزایش ۱۳.۹ درصدی از نظر ارزش است.
میزان تراكنش شبكه پرداخت الكترونیك كشور در آبان سال گذشته یك میلیارد و ۷۹۴ میلیون تراكنش به ارزش ۲۲۱ هزار و ۳۶۷ میلیارد تومان بوده است.
البته شمار تراكنش های بانكی الكترونیك در آبان امسال نسبت به ماه قبل خود (مهر) از نظر تعداد ۱.۵۸ درصد كاهش و از نظر ارزش۰.۴۹ درصد افت داشته است.
در مهر ۹۸ حدود ۲ میلیارد و ۲۶۳ میلیون تراكنش به ارزش ۲۵۳ هزار و ۴۹۶ میلیارد تومان ثبت شده بود.
آمار بانكی نشان داده است كه بیشترین سهم در بین ابزارهای پرداخت در دوره مورد بررسی به كارتخوان های فروشگاهی با سهم ۷۶.۸۹ درصد تعلق داشته است.
ابزار پذیرش اینترنتی هم در آبان ماه ۱۰.۷ درصد و ابزار پذیرش تلفن همراه هم ۱۲.۳۷ درصد از مجموع تراكنش ها را به خود مختص كرده است.
قطعی اینترنت، عامل افت پرداخت های الكترونیك در آبان ماه
پیگیری ایرنا از نهادهای مسوول نشان داده است كه علت افت میزان تراكنش های الكترونیكی در كشور به اختلالات و قطعی چند روزه اینترنت باز می گردد.
پس از سهمیه بندی بنزین، در بعضی شهرها اعتراضاتی شكل گرفت كه منجر به قطعی اینترنت برای مدتی محدود شد.
اگرچه در آن دوران، زیرساخت های بانكی برای انجام تراكنش ها فراهم بود اما به علت فقدان دسترسی برای برخی شهرها و مردم، شمار تراكنش های اینترنتی و موبایلی كاهش پیدا كرد.
البته بعد از آخر اعتراضات و برقرار مجدد اینترنت، وضعیت تراكنش ها به حالت عادی بازگشت.


1398/10/13
12:44:36
5.0 / 5
4340
تگهای خبر: ابزار , افزایش , اینترنت , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی