Niazgah نیازگاه

اختیارات شورای ملی زعفران افزایش می یابد

اختیارات شورای ملی زعفران افزایش می یابد

به گزارش نیازگاه مدیركل دفتر هماهنگی صادرات محصولات كشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: این سازمان در جمع بندی چند ماه اخیر به دنبال این است كه اختیارات شورای ملی زعفران را افزایش دهد كه پیش بینی می شود مجوز آن تا چند ماه آینده از دولت ستاندن شود.


محمود بازاری روز چهارشنبه در میز ملی توسعه صادرات محصولات زعفران، زرشك و عناب در اتاق بازرگانی بیرجند گفت: برخی بندهای این مجوز درباب قیمت گذاری، كارت اهلیت، نیم درصد ارزش صادرات و غیره است.
وی با تاكید بر اینكه از هر فرصتی برای فروش زعفران در شرایط تحریم باید استفاده گردد اظهار داشت: از آنجائیكه دسترسی به برخی بازارها بسته شده، باید از مبادی دیگر ورود پیدا كرده و محصول استراتژیك را حمایت نماییم.
وی اعلام نمود: یكی از برنامه های حمایتی دفتر صادرات بخش كشاورزی در سازمان توسعه تجارت این است كه صادركنندگان بتوانند آخرین بازار مصرف كننده نهایی را هدف قرار دهند.
مدیركل دفتر هماهنگی صادرات محصولات كشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت از طراحی یك بسته تشویقی جدید برای زعفران آگاهی داد و اظهار داشت: یارانه در حوزه های مختلف ثبت برند و فرهنگ سازی از ماموریت های سازمان بوده پس موظف به كمك هستیم.
وی با ابراز امیدواری از اینكه اقدامات حوزه فراوری محصول زعفران در كشور افزایش یابد گفت: بیشتر از ۸۵ درصد زعفران كشور و دنیا در ۲ استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی تولید می شود و میز صادرات برای محصولات استراتژیك زرشك، عناب و زعفران كار خوبی است.
بازاری اظهار داشت: انتظار می رود گل محمدی نیز با عنایت به تقاضای موجود در بازارهای جهانی به این میز اضافه شود.

وی افزود: سازمان توسعه تجارت ایران زعفران را جزو اولویت های اول خود قرار داده و حداقل ۱۰ درصد وقت برنامه ریزی ها مربوط به این محصول است.

بازاری با اشاره به اینكه تمركز روی معرفی، بازاریابی زعفران و كمك به حضور تاجران در بازارها است اظهار داشت: ۸۰ درصد محصول زعفران كشور باید صادر شود و فعلا برای این میزان هیچ مصرفی در كشور وجود ندارد.

وی از برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی بین المللی خشكبار، گیاهان دارویی و زعفران آگاهی داد و اظهار داشت: این نمایشگاه ۲۸ آبان در تهران برگزار می گردد كه صادركنندگان ممتاز در آن حضور خواهند داشت.

وی با اشاره به اینكه ثبت برندهای محصولات راهبردی را حمایت می نماییم اضافه كرد: سال های قبل هزینه ثبت برندها پرداخت می شده و امسال ۷۸۰ میلیارد بودجه برای سازمان پیش بینی شده كه تابحال یك ریال تخصیص نیافته است.
مدیركل دفتر هماهنگی صادرات محصولات كشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: در معرفی زرشك و عناب همكاری می نماییم تا تجار با شركت در نمایشگاه های مهم بین المللی به معرفی این محصولات بپردازند.

وی با اشاره به اینكه تامین منابع برای اقدامات حمایتی سخت تر شده است اظهار داشت: پیشنهاد داده ایم از شروع سال آینده ۲ درصد از افزایش سود بازرگانی واردات گیاهان دارویی و فرآورده های آن تا اختتام برنامه ششم جذب شود تا درآمد آنرا برای توسعه صادرات زعفران و گیاهان دارویی هزینه نماییم.
بازاری اشاره كرد: با هر گونه خرید توافقی درباب محصولات راهبردی همچون زعفران، پسته و خرما مخالف هستیم به خصوص محصولاتی كه بخش عمده آن باید صادر شود البته بورس بسیار مكانیزم خوبی است به شرط آن كه تولیدكنندگان و صادركنندگان بتوانند به صورت شفاف در این محیط خرید و فروش انجام دهند.
وی با اشاره به ابهام به وجود آمده درباب خام فروشی زعفران اظهار داشت: مرز محصول خام یا غیرخام صنعتی شدن است یعنی زعفران یك گرم هم كه فروخته می شود خام بوده و فقط به لحاظ بسته بندی ارزش افزوده بالاتری دارد.
مدیركل دفتر هماهنگی صادرات محصولات كشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: در حوزه زعفران از مجموع بیشتر از ۴۵ كشوری كه صادرات انجام می شود كمتر از ۱۰ درصد این صادرات به صورت بسته بندی است و عموما صادرات به صورت بسته بندی بزرگ تر (فله) انجام می شود.
وی با اشاره به ورود برخی رسانه ها به سوژه فله فروشی زعفران گفت: این طور نیست كه زعفران در گونه ریخته و صادر می شود بلكه باید بر طبق استاندارد الزامی گواهی دریافت كند و به صورت رسمی اظهار گمركی شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینكه بیشتر از ۷۰ درصد زعفران این استان صادر می شود اظهار داشت: این در حالیست كه برای محصول زرشك و عناب كمتر از ۲ درصد صادرات داریم.

داود شهركی اضافه كرد: صادرات زعفران در استان سبب درآمدزایی برای استان هایی بوده كه خاستگاه آن هستند و یك مزیت نسبی همچون برای خراسان جنوبی شمرده می شود.

وی با اشاره به حضور برخی برندها در حوزه فراوری زعفران اظهار داشت: علاوه بر این محصولات راهبردی، خراسان جنوبی در حوزه مواد معدنی نیز شاخص است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ایجاد واحدهای فراوری را راهكاری برای ارزش افزوده محصولات راهبردی استان دانست و بیان كرد: با عنایت به ضرورت توسعه صادرات نگاه ویژه ای به بازارهای خارجی داریم.
خراسان جنوبی رتبه نخست تولید زرشك و رتبه دوم تولید زعفران را در كشور دارد.



منبع:

1398/08/22
19:43:03
5.0 / 5
4160
تگهای خبر: استاندارد , افزایش , بازار , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی