Niazgah نیازگاه
گزارشی از بازدهی بازار ارز، سكه و بورس

دلار بخریم یا سكه یا سهام؟!

دلار بخریم یا سكه یا سهام؟!

نیازگاه: بررسی بازده سرمایه گذاری در بازارهای مالی از آن حكایت می كند كه خریداران دلار و سكه در اولین فصل سال با ضرر مواجه گشتند، اما سهامداران عموما سود خوبی به دست آوردند.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، خیلی از افراد زمانی كه پولی بیشتر از نیاز روزمره شان به دست می آورند یا جمع می كنند، به فكر ایجاد سرمایه گذاری، حفظ ارزش پول و ایجاد ارزش افزوده از آن می افتند كه هر كس به فراخور درك و علاقه خود از اقتصاد، مبادرت به سرمایه گذاری می نماید.
در بین موقعیت های مختلف سرمایه گذاری، در شرایطی كه كشور در معرض جریانات سیاسی و اقتصادی خاصی قرار می گیرد، علاقه مردم به بازارهای مالی و اسكناس و سكوك افزایش پیدا می كند؛ همانطور كه در سال قبل خیلی از افراد به دنبال افزایش قیمت دلار برای خرید این ارز به بازار هجوم بردند و حتی خرید ارز توسط مردم امسال نیز ادامه یافت.
حال آن كه بررسی روند سرمایه گذاری در بازارهای مالی، نشان داده است كسانی كه تحت تاثیر این هیجانات قرار نگرفتند و بجای دلار و سكه در بازار بورس سرمایه گذاری كردند، سود خوبی به جیب زدند، اما خریداران دلار و سكه ناكام ماندند.

دلار پایین كشید
به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، در ایام پایانی سال گذشته، صرافی های مجاز بانك مركزی هر دلار آمریكا را به قیمت ۱۲ هزار و ۸۹۰ تومان و هر یورو را ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان می خریدند.
اما در همان ماه های ابتدایی امسال، قیمت ارز باز هم با افزایش همراه شد؛ بطوریكه در ابتدای اردیبهشت ماه، قیمت هر دلار آمریكا در صرافی های مجاز بانك مركزی به ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان و یورو به ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.
یك ماه بعد، قیمت ارز در همان حدود باقی ماند و این صرافی ها، دلار آمریكا را به قیمت ۱۳ هزار و ۹۵۰ تومان و یورو را ۱۵ هزار و ۸۵۰ تومان فروختند.
اما بعد از آن قیمت ارز رفته رفته كم شد تا جایی كه در ایام ابتدایی تیرماه قیمت هر دلار آمریكا در صرافی های مجاز بانك مركزی ۱۲ هزار و ۵۵۰ تومان و یورو ۱۴ هزار و ۴۵۰ تومان است.
این در شرایطی است كه بعضی از دلالان بازار ارز معتقد بودند كه نرخ دلار امسال با رشد قابل توجهی همراه خواهد بود، اما با كنترل بازار توسط نهادهای مربوطه این امر اتفاق نیفتاد.
بررسی قیمت ارز از شروع سال جاری تا تیرماه نشان از آن دارد كه افرادی كه در این مدت مبادرت به سرمایه گذاری در این بازار كرده اند، نه تنها سودی شامل حالشان نشده، بلكه اندكی نیز ضرر كرده اند.
با عنایت به قیمت ۱۲ هزار و ۸۹۰ تومانی دلار در ابتدای سال نسبت به قیمت ۱۲ هزار و ۵۵۰ تومان امروز، قیمت این ارز در این مدت كاهش سه درصدی داشته و عملاً بازدهی این بازار برای سرمایه گذاران آن منفی سه درصد بوده است.

وضع سكه ای ها تغییری نكرد
از طرف دیگر، در ایام پایانی سال قبل قیمت هر سكه بهار آزادی طرح جدید به چهار میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید و هر سكه طرح قدیم با قیمت چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد؛ نیم سكه و ربع سكه نیز به ترتیب، دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و یك میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شد.
با ورود به ماه دوم سال جاری، قیمت سكه با افزایش همراه بود و هر سكه طرح جدید چهار میلیون و ۸۵۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت خورد.
از طرف دیگر نیم سكه نیز به قیمت دو میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و ربع سكه هم یك میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد.
قیمت سكه در ایام اولین ماه سوم سال، تغییر چندانی نسبت به اردیبهشت ماه نداشت؛ به طوریكه قیمت هر سكه طرح جدید چهار میلیون و ۸۱۰ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود؛ نیم سكه و ربع سكه نیز با نرخ های دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و یك میلیون و ۷۴۰ هزار تومان خرید و فروش شدند.
اما از روزهای پایانی خردادماه قیمت دلار و سكه كم شد و در اولین روز تیر ماه، هر سكه طرح جدید به قیمت چهار میلیون و ۶۴۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید.
قیمت نیم سكه در این روز دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و ربع سكه یك میلیون و ۵۸۰ هزار تومان بود.
قیمت سكه در ابتدای سال جاری و بعد از گذشت سه ماه نیز، ثابت بود و عملا سرمایه گذاران در این بازار چیزی عایدشان نشد، از طرف دیگر قیمت سكه در ادامه نیز كاهشی بود و ضرر بیشتری را متوجه خریداران كرد.

سود ۳۲ درصدی صاحبان سهام
اما اوضاع بورس در این مدت متفاوت از سایر بازارهای مالی بود؛ به طوریكه در آخرین روز كاری سال قبل شاخص كل بورس با رشد پر شتاب قیمت ها تا رقم ۱۷۸ هزار و ۶۵۹ واحدی رسیده بود و در ادامه امسال نیز این شاخص توانست با سرعت بالایی رشد كند و برای نخستین بار در تاریخ كانال ۲۰۰ هزار واحدی را پشت سر بگذارد.
در آخرین روز كاری فصل بهار امسال نماگر اصلی بورس توانست تا ۲۳۴ هزار و ۸۷۹ واحد پیش رود كه این رقم ركورد جدیدی بشمار می رود اما این ركورد نه به سبب رشد تولید شركت ها بلكه به سبب ارزش جایگزینی دارایی ها بود.
در نتیجه در مدت سه ماه بهار امسال شاخص بازده نقدی و قیمتی بورس تهران ۵۶ هزار و ۲۲۰ واحد رشد كرد و سبب شد كه سرمایه گذاران بورسی بطور متوسط ۳۲ درصد رشد داشته باشند.
البته طبیعی است كه بازده های عنوان شده متوسط بازده هاست و خیلی از سرمایه گذاران غیر حرفه ای بورسی كه بطور مستقیم وارد معاملات شدند، زیان كردند.
به این ترتیب، افرادی كه در سه ماهه نخست سال با اطلاعات درست نسبت به خرید سهام بورسی اقدام نمودند، توانستند در این بازار سود خوبی كنند، اما برای خریداران دلار و سكه درامدی حاصل نشد و حتی ضرر هم كردند.
این موضوعی است كه بارها مسئولان تاكید كرده بودند كه بازار ارز و سكه ریسك بالایی دارد و محل خوبی برای سرمایه گذاری نیست، اما برخی افراد بی تفاوت نسبت به این قضیه وارد این بازار شده و طبیعتا ضرر كردند.




منبع:

1398/05/26
23:12:54
5.0 / 5
4441
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی