Niazgah نیازگاه

دولت سرما می خورد، اقتصاد تب می كند!

دولت سرما می خورد، اقتصاد تب می كند!

نیازگاه: یك اقتصاددان با اشاره به سهم دولت در اقتصاد كشور اظهار داشت: تا زمانی كه اقتصاد گرفتار سوداگری باشد و از این راه كسب درآمد كند، هیچ عقل سلیمی در زمینه های مولد سرمایه گذاری نخواهد كرد؛ بدین سبب مهمترین اقدام واگذاری امور به مردم است.


مهدی طغیانی - استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان - در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ركود موجود در اقتصاد كشور، اظهار نمود: دولت بعنوان گرداننده اصلی اقتصاد ایران، نقش آفرینی جدی در این عرصه و سهم بزرگی در آن دارد؛ به تعبیری وقتی كه دولت سرما می خورد، اقتصاد ایران تب می كند!
وی ادامه داد: دولت باید با تمام قوا برای انتقال نقش خود به مردم تلاش كند تا مردم در عرصه اقتصاد فعال تر شوند. مثلاً اگر سرمایه گذاری دولت در امور اقتصادی كم شد، باید سرمایه گذاری مردم زیاد شود.
طغیانی با اعتقاد بر اینكه با حجم بالای نقدینگی كه حالا وجود دارد، می توان به چنین چشم اندازی دست یافت، اظهار نمود: البته این مساله مشروط به سیاستگذاری های درست است تا دولت بتواند وزنه های سوداگری و منفعت را بكاهد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه در صورت واگذاری سهم دولت در اقتصاد به مردم، فعالان اقتصادی به سراغ عرصه های تولیدی خواهند رفت، اظهار نمود: تا زمانی كه اقتصاد ایران گرفتار سوداگری باشد و از این راه كسب درآمد كند، هیچ عقل سالمی در زمینه های مولد سرمایه گذاری نخواهد كرد؛ بدین سبب مهمترین اقدام كه منجر به رونق تولید می شود، تشویق و حركت به سمت بخش سرمایه گذاری است.

برداشت از صندوق ذخیره ملی؛ نه!
طغیانی درباره مسئله برداشت از صندوق توسعه ملی به منظور جبران خسارات سیل اخیر كه از طرف دولت عنوان شد، اظهار نمود: صندوق توسعه ملی از ابتدا به این منظور به وجود آمد تا هرسال بخش بیشتری از درآمد نفت به آن واریز شود و از اتكای دولت به نفت در بودجه بكاهد.
او اضافه كرد: همین طور قرار شد از منابع این صندوق به سرمایه گذاران بخش خصوصی كه قصد وارد كردن تجهیزات دارند، وام بدهد تا در واقع ثروتی كه زیرِ زمین بوده به ثروتی در روی زمین تبدیل گردد.
این كارشناس اقتصادی تاكید كرد: در سال های اخیر به سبب اعمال تحریم ها و شوك های مختلف داخلی و خارجی، دولت عملاً درصد افزایشی سهم واریزی به صندوق توسعه ملی را متوقف كرده و به بهانه های مختلف از صندوق برداشت كرده است.
وی با اشاره به اینكه این اقدامات به مذاق بعضی از نمایندگان و مسئولان خوش می آید، اظهار داشت: وقتی به بهانه توسعه روستایی از صندوق برداشت می شود، بعضی از نمایندگان و مسئولان مناطق محروم استقبال می كنند.
طغیانی افزود: باید پرسید این برداشت چقدر به خیر و صلاح بلندمدت اقتصاد كشور است و آیا اساساً در روستاها دلار سرمایه گذاری می شود یا ریال؟ اگر ریال سرمایه گذاری می شود پس دلار باید به ریال تبدیل گردد كه این كار به پایه پولی اضافه كرده و در نهایت منجر به تورم خواهد شد و سرمایه گذاری در روستا را نابود خواهدنمود.
این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اینكه مشكلات و معضلات كشور تمامی ندارد و نباید این مسائل را بهانه ای برای برداشت از صندوق قرار داد، تاكید كرد: دولت باید سراغ منابع جدید برود و راهكارهای بلندمدت عرضه نماید.



1398/02/05
15:31:37
5.0 / 5
5077
تگهای خبر: افزایش , اقتصاد , بودجه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی