Niazgah نیازگاه

اخطار كارشناسی نسبت به گسترش ركود تورمی

اخطار كارشناسی نسبت به گسترش ركود تورمی

به گزارش نیازگاه كسادی بازار فعالیت های مولد از سویی و از جانب دیگر بروز تورم در اقتصاد سبب ایجاد شرایط ركود تورمی شده است؛ امری كه یك اقتصاددان با پیش بینی گسترش این پدیده به سایر بازارها در سال آینده، علت آنرا وابستگی به منابع نفتی ارزیابی كرد، چون این منابع درآمدی سبب می شود مدیران به جای برنامه ریزی اقتصادی بیشتر به پول پاشی مشغول شوند.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، بروز هم زمان دو پدیده ركود و تورم در اقتصاد سبب ایجاد شرایطی می شود كه اقتصاددانان اصطلاحاً به آن "ركود تورمی" می گویند. در این شرایط به علت نبود سرمایه گذاری در حوزه های مولد اقتصادی ركود فراگیر می شود و از جانب دیگر تورم هم می تواند به راحتی تولیدكنندگان را تحت تأثیر قرار دهد و ركود را عمیق تر كند؛ تورمی كه به زعم اقتصاددانان به علت تمركز روی فعالیت های مالی، نه مولد به وجود آمده است.
قدرت الله امام وردی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت ركود تورمی حاكم در اقتصاد با پیش بینی گسترش این پدیده در سایر بازارها در سال آینده، اظهار نمود: واقعیت این است كه راهكارهای حل مشكلات اقتصاد ایران دیگر از قدرت اقتصاددانان خارج است، چراكه ریشه این مشكلات در سال های گذشته به تدریج به وجود آمده است كه این مساله به شكلی از حیطه كاری اقتصاددانان خارج است.

باز هم پای نفت در بین است!
او با اشاره به وجود درآمدهای نفتی بالا در سال های گذشته افزود: این منابع درآمدی سبب می شود مدیران به جای برنامه ریزی اقتصادی بیشتر به پول پاشی مشغول شوند. همین مساله سبب شده در شرایط فعلی هم ریشه مشكلات اقتصادی به درآمدهای نفتی برگردد. این مساله سبب شده راهكار حل مسائل اقتصادی (نفتی) به حوزه مسائل سیاسی بازگردد.
این اقتصاددان با اشاره به لزوم سرمایه گذاری های داخلی و خارجی برای حل مسائل اقتصادی اظهار نمود: این در شرایطی است كه در شرایط فعلی سرمایه گذاران خارجی و حتی داخلی برای سرمایه گذاری احساس امنیت نمی كنند. در چنین شرایطی باید تلاش نماییم به سمت حوزه هایی در اقتصاد برویم كه كمتر متأثر از مبادلات بین المللی هستند.

ضرورت سرمایه گذاری در مزیت های داخلی
امام وردی با تاكید بر لزوم سرمایه گذاری در حوزه هایی كه در آن دارای مزیت داخلی هستیم، افزود: گردشگری یكی از حوزه هایی است كه می توان آنرا با سرمایه گذاری اندك توسط مردم تقویت كرد. برای مثال خیلی از روستاهای كوچك می توانند با ایجاد كلبه ای روستایی جذب توریست كنند. همینطور استارت آپ ها یا كسب وكارهای مبتنی بر اینترنت هم حوزه های بسیار خوبی برای ایجاد رونق در اقتصاد داخلی هستند.
به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، بانك مركزی در تازه ترین گزارش خود، تورم تولیدكننده را تا آخر دی ماه امسال ۳۴.۲ درصد و تورم نقطه به نقطه را با یك درصد كاهش ۵۲.۹ درصد اعلام نمود. این آمار از این جهت حائز اهمیت می باشد كه معمولاً بعنوان شاخصی پیش نگر شناخته می شود؛ به این معنا كه تغییرات در نرخ تورم حوزه تولید پس از چند ماه به حوزه مصرف هم سرایت می كند و تورم مصرف كننده را تعیین می كند. همینطور این نرخ بالای تورم شرایط سخت تولیدكنندگان و احتمال تعمیق ركود را به وضوح نشان داده است.



1397/11/27
14:58:38
5.0 / 5
4285
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی