Niazgah نیازگاه
اهم اخبار اقتصادی ایسنا در 23 آبان ماه

مالیات ها می توانند جای درآمدهای نفتی را پر كنند؟

مالیات ها می توانند جای درآمدهای نفتی را پر كنند؟

نیازگاه: با كاهش درآمدهای نفتی حالا درآمدهای مالیاتی بیشتر از گذشته مورد توجه دولت قرار گرفته است؛ درآمدهایی كه این دفعه نه با افزایش نرخ مالیات، بلكه با جلوگیری از فرار مالیاتی می توانند محقق شوند.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، تاكید مكرر وزیر امور اقتصادی و دارایی بر لزوم استفاده حداكثری از ظرفیت مالیات ها در اقتصاد سبب شده دوباره مسائل مربوط به فرارهای مالیاتی مورد توجه قرار گیرد كه در این باره یك اقتصاددان معتقد است هرچه تكیه دولت بر درآمدهای مالیاتی بیشتر باشد اقتصاد هم كمتر دستخوش تلاطمات مختلف میگردد و در این راستا دولت باید جلوی فرارهای مالیاتی كه حدود ۴۰ درصد است گرفته شود.
مقوله مالیات در اقتصاد كشور از آن دسته مباحث حساسی است كه با اینكه وجودش برای كسب درآمد و بودجه بندی دولت اهمیت اساسی دارد، نحوه و میزان ستاندن آن از واحدهای مختلف اقتصادی نیازمند در نظر گرفتن حساسیت هایی است. در وضعیتی كه تولیدكننده ایرانی برای ادامه مسیر تولید خود باید انواع و اقسام محدودیت های مقرراتی، كاغذبازی های اداری، رقابت با نمونه های قاچاق روبرو است اگر ستاندن مالیات هم موجب احداث فشاری مضاعف بر تنه نحیف تولید ملی شود می تواند این حوزه مهم اقتصادی را با اختلالاتی جدی مواجه كند. احیانا بنا بر این هم فرهاد دژپسند، وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی، تمركز خودرا بر احداث پایه های جدید مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی در اقتصاد گذاشته است.

شكی در رفتن "تاج" از فدراسیون فوتبال نیست
در حالی رایزنی ها برای ماندن "مهدی تاج" در ریاست فدراسیون فوتبال با وجود مشمولیت وی در قانون منع بكارگیری بازنشسته ها ادامه دارد كه سازمان امور اداری و استخدامی تاكید كرده هیچ شكی در رفتن و خروج تاج از فدراسیون فوتبال بعنوان یك بازنشسته غیرمشمول وجود ندارد و او باید پس از ۲۶ آبان ماه فدراسیون را ترك كند.
روز شنبه همزمان با ۲۶ آبان ماه آخرین مهلت برای خروج بازنشسته های فعال در سازمان ها و دستگاه های مشمول قانون منع بكارگیری بازنشسته ها است. این در شرایطی است كه با وجود فرصت كوتاه باقی مانده، همچنان خروج برخی افراد در برخی از سازمان ها با اما و اگرهایی همراه بوده و رایزنی ها برای ماندن آنان در جریان است. فدراسیون فوتبال یكی از سازمان هایی است كه در مدت اخیر حواشی بسیاری برای ماندن یا رفتن مهدی تاج داشته است.
اما در آستانه اختتام مهلت تعین شده برای خروج بازنشسته ها، پیگیری ایسنا از سازمان امور اداری و استخدامی در ارتباط با ماندن یا رفتن رییس فدراسیون فوتبال با توضیحاتی همراه و اعلام گردید كه دلیلی برای ماندن تاج وجود ندارد و او باز باید بعنوان یك بازنشسته شاغل، از فدراسیون خارج شود.

روند كاهشی سهام در بورس تهران
بر خلاف روز گذشته بیشتر سهم ها امروز با كاهش قیمت روبرو شده اند، ارزش معاملات بورس به رقم ۵۴۵ میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات فرابورس رقم ۳۵۵ میلیارد تومان را رد كرد.
امروز شاخص كل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۱۲۱۷ واحد افت كرد و تا رقم ۱۸۱ هزار و ۹۹۴ واحدی پایین رفت. شاخص كل هم وزن باز با ۱۳۰ واحد افت به رقم ۲۸ هزار و ۵۴۴ واحدی رسید.
شاخص آزاد شناور با ۱۴۵۹ واحد كاهش رقم ۱۹۴ هزار و ۱۴۳ واحدی را تجربه نمود و شاخص بازار اول و دوم هر یك به ترتیب ۹۵۳ و ۲۱۵۳ واحد افت كردند. امروز بار دیگر نمادهای پتروشیمی و پالایشی از گروه های نفت و محصولات شیمیایی بیشترین تاثیر كاهنده را روی شاخص های بازار سهام داشتند. به طوریكه پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی پارس و پالایش نفت تهران هر یك به ترتیب ۱۹۲، ۱۲۵ و ۱۰۷ واحد تاثیر كاهنده روی نماگرهای بازار داشتند.

خروج سه صندوق مادر از لیست شركت های قابل واگذاری
محمدحسین مقیسه، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك در گفت وگو با ایسنا، از خروج سه صندوق مادر از لیست شركت های قابل واگذاری به بخش خصوصی آگاهی داد و اظهار داشت: صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك، صندوق ضمانت صادرات ایران، صندوق پشتیبانی از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته؛ سه صندوقی هستند كه از فهرست شركت های قابل واگذاری به بخش خصوصی توسط هیات دولت خارج شده اند.

وی افزود: سپس انجام كارهای كارشناسی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همكاری این صندوق ها بر این مساله تاكید شد كه رسالت و ذات فعالیت صندوق ها به گونه ای است كه قابل واگذاری به بخش خصوصی نیستند و در نهایت این مساله در كمیسیون فرعی اقتصاد و كمیسیون اصلی اقتصاد هیات دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفته و پذیرفته شد. در شرایط فعلی سه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك، صندوق ضمانت صادرات ایران و صندوق پشتیبانی از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به صورت دولتی نمایش خدمت می كنند و شرایط واگذاری آنها به بخش خصوصی میسر نیست.


جزئیاتی از برخی تغییرات در شرایط پیمان سپاری ارزی
عدنان موسی پور، رئیس كمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران، با بیان جزئیاتی از برخی تغییرات در شرایط پیمان سپاری ارزی صادركنندگان اظهار نمود: بتازگی جلساتی برگزار گردید و این سوژه در دستور كار شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی قرار گرفت كه كارگروهی با مشاركت وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانك مركزی و اتاق بازرگانی در ارتباط با شرایط پیمان سپاری ارزی تشكیل گردد. این كارگروه دو روز پیش تشكیل شد و با این حال كه نظرات وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت باز به نظر بخش خصوصی بسیار نزدیك بود، اما قانع كردن رییس كل بانك مركزی برای رسیدن به هدف بخش خصوصی، خیلی مشكل بود.


پنج میلیارد یورو ارز صادراتی پتروشیمی ها وارد بازار شد
بررسی آمار و ارقام نشان می دهد در طول ۲۳۱ روز نخست امسال حدود پنج میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در بازار داخلی عرضه شده است. سپس آن كه دستورالعمل ارزی جدید از طرف دولت ابلاغ گردید، پتروشیمی ها ملزم شدند ارز خودرا با نرخ ۴۲۰۰ تومانی در سامانه نیما وارد كنند. البته پس از آن كه از بسته جدید ارزی رونمایی گردید، شركت های پتروشیمی ابتدا ارز خودرا با نرخ ۸۰۸۰ تومانی وارد سامانه كردند كه این نرخ به مرور زمان كم شد و به ۷۵۰۰ تومان هم رسید.طبق جدیدترین اخبار، نرخ ارزی (دلار) كه پتروشیمی ها طبق سیاست های مذكور باید در سامانه نیما وارد كنند، بین ۷۵۰۰ تا ۷۸۰۰ تومان است.
بر این اساس در طول ۲۳۱ روز نخست امسال یعنی از اول فروردین تا ۱۵ آبان ماه در مجموع نزدیك به پنج میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی از طرف شركت های پتروشیمی متناسب با سیاست های ارزی دولت روانه بازار داخلی شده است. در این مدت و در قالب چهار بازه زمانی در مجموع چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون یورو ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری توسط شركت های پتروشیمی روانه بازار داخلی شده است

راهكارهایی برای نجات بازار مسكن
در شرایطی كه بازار مسكن در ركود تورمی قرار گرفته كارشناسان پنج راهكار را برای بهبود اوضاع این بخش ارائه كرده اند كه همچون آنها می توان به افزایش سقف تسهیلات به ۲۰۰ میلیون تومان، هم افزایی دولت و بخش خصوصی در جهت تقویت انبوه سازی، فسادزدایی، اجرای قوانین موثر و تلاش برای اجرای بازآفرینی پایدار اشاره نمود.
بخش مسكن پس از ركود سال ۱۳۹۱ از اواخر سال ۱۳۹۶ به تدریج در حال خروج از ركود بود تا این كه نوسانات نرخ ارز بر روی این بازار تاثیر گذاشت و باردیگر دچار ركود تورمی شد؛ به صورتی كه قیمت مسكن شهر تهران در مهرماه سال جاری با جهش ۸۳ درصدی نسبت به سال قبل به هشت میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید كه موجب شد معاملات نسبت به زمان مشابه سال قبل ۳۲ درصد كم شود. از طرف دیگر طبق طرح جامع مسكن، سالیانه باید یك میلیون واحد مسكونی راه اندازی شود؛ در حالیكه بررسی ها نشان داده است به علت ركود حاكم بر این بخش و پایین بودن توان طرف تقاضا، تولید سالیانه حدود ۳۲۰ هزار واحد است.

مرهمی كوچك بسته های حمایت غذایی بر زخم بزرگ كارگران
نماینده كارگران در شورای عالی كار با تشریح جزئیات جلسه شورای عالی كار از نظر مثبت وزیر كار برای ترمیم دستمزد و اختصاص بسته حمایت غذایی به كارگران آگاهی داد.
ابوالفضل فتح الهی با تشریح جزئیات نشست امیدوار كننده شورای عالی كار اظهار نمود: در این جلسه كه با حضور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی، نمایندگان كارگران و كارفرمایان و نمایندگان وزارتخانه های امور اقتصاد و دارایی و صنعت، معدن وتجارت برگزار شد، موضوعات و مباحث مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. البته به بحث ترمیم دستمزد كارگران هم ورود كردیم و گزارش كاملی هم از نحوه تعیین مزد و آمار و ارقام مربوط به آن از سالهای گذشته تا كنون و اتفاقاتی كه برای دستمزد كارگران افتاده توسط معاون روابط كار به وزیر و اعضای شورا نمایش شد.

تحربم های آمریكایی غذا و دارو را هم هدف قرار داده اند
آمریكا تحریم های یكجانبه و غیرقانونی خود بر ضد مردم ایران را به گونه ای طراحی نموده كه واردات غذا و دارو باز دچار مشكل شود. از زمان خروج آمریكا از برجام و اعمال تحریم های یكجانبه مقابل ایران، مقامات این كشور بارها اعلام نموده اند كه غذا و دارو مشمول تحریم ها نمی گردد و در نتیجه هدف تحریم ها، مردم ایران نیستند. این ادعاها در حالی مطرح میگردد كه تحریم های بانكی فرآیند واردات همه كالاها همچون غذا و دارو را باز شامل میگردد. در واقع بااینكه روی كاغذ واردات كالاهای ضروری تحریم نشده، اما در عمل، فروشندگان خارجی این كالاها نمی توانند پول خودرا از واردكنندگان ایرانی دریافت نمایند و این مسئله می تواند موجب بروز مشكلاتی در واردات محصولات شود.
در این رابطه فرهاد احتشام زاد - رئیس فدراسیون واردات اتاق بازرگانی ایران، اظهار نمود: ترس برخی بانك های خارجی از جریمه شدن سبب شده در همكاری و تجارت با ایران با منشاء مالی یا تقاضا، بسیار محتاطانه رفتار كنند و به علت این كه مبادلات با ایران را ریسك آمیز می دانند، تن به مراوده با ایران نداده و در حقیقت پرونده ها را طوری بررسی نمی كنند كه آیا این پرونده، جزو كالاهای مجاز، غیرمجاز، كالاهای در فهرست تحریم ها یا شركت های مورد تحریم هست یا خیر.




1397/08/24
00:08:15
5.0 / 5
4667
تگهای خبر: احداث , افزایش , اقتصاد , اوراق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی