Niazgah نیازگاه
رییس اتاق بازرگانی تهران اعلام كرد

انباشت ۱۳۹ هزار كانتینر كالا در بنادر كشور

انباشت ۱۳۹ هزار كانتینر كالا در بنادر كشور

نیازگاه: رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام نمود: ۱۳۹ هزار كانتینر در بنادر كشور رسوب كرده كه شامل هفت میلیون تن كالا و ۲.۵ میلیون تن كالای اساسی می گردد كه هزینه دموراژ، انبارداری و... آنها ناشی از تغییرات دستورالعمل های دولت همچون دریافت مابه التفاوت ارزی است كه تولیدكنندگان را دچار مشكل كرده و كارخانه ها یكی بعد از دیگری در حال تعطیلی یا تعدیل نیرو هستند.


به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، مسعود خوانساری امروز (سه شنبه) در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران با اشاره به وضعیت كنونی اقتصاد ایران اظهار داشت: از ۲۱ فروردین تا ۲۲ مردادماه سال جاری، بیش از ۳۳ بخشنامه از جانب دولت در مورد مسائل ارزی صادر شده كه به تبع آن، گمرك مجبور به صدور دستورالعمل هایی شد كه تعداد آنها ۱۵۰ تا ۱۶۰ دستورالعمل بوده است. همین امر سبب شده تولیدكنندگان، واردكنندگان و صادركنندگان دچار سردرگمی شوند و عدم قطعیت و بی اعتمادی، كلاف سردرگمی را برای تولیدكننده و مصرف كننده بوجود آورده است.
وی اضافه كرد: سه شنبه هفته گذشته بیش از ۲۰۰ فعال اقتصادی به اتاق بازرگانی تهران رجوع كردند كه عمده اعتراض آنها در ارتباط با بخشنامه ۱۶ مردادماه سال جاری است كه پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز را برای واردكنندگان تكلیف كرده؛ این در شرایطی است كه همین امر سبب بروز مشكلات جدی شده و باید گفت این تصمیم از جانب دولت درست نبود. در صورتی كه فروردین ماه دولت قاطعانه ارز ۴۲۰۰ تومانی را اعلام نمود و همه گشایش اعتبار كردند؛ ازاین رو دریافت مابه التفاوت مشكلات زیادی بوجود آورده است.
خوانساری خاطرنشان كرد: توجیه سرمایه گذاری بسیار مهم می باشد و قیمت ریالی و ارزی حائز اهمیت به حساب می آید. این در شرایطی است كه برخی مواد اولیه خویش را پیش فروش كرده اند و الان با اجبار برای پرداخت مابه التفاوت، دچار مشكلات بسیار شده اند. در صورتی كه عرضه مابه التفاوت با عنایت به مشكلات نقدینگی بنگاه های اقتصادی، كار ساده ای نیست.

۹.۵ میلیون تن كالا در بنادر مانده است
رییس اتاق بازرگانی تهران افزود: تعدادی از اقلامی كه در گمرك باقی مانده، در سال قبل ثبت سفارش شده و امسال به علت اینكه بخشی از كالا ممنوع شده، برخی دچار مشكل شده اند؛ ازاین رو باید اظهار داشت كه ۱۳۹ هزار كانتینر در بنادر كشور رسوب كرده كه شامل هفت میلیون تن كالا و ۲.۵ میلیون تن كالای اساسی است. هزینه دموراژ، انبارداری و برخی مواردی كه ناشی از تغییرات دستورالعمل های دولتی است، تولیدكنندگان را دچار مشكل كرده و كارخانه ها یكی بعد از دیگری در حال تعطیلی یا تعدیل نیرو هستند.
وی با اشاره به رتبه بندی اتاق های بازرگانی از جانب اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: اتاق بازرگانی تهران توانست در این رتبه بندی در گروه A قرار گیرد كه بر این اساس تنها اتاقی است كه با فاصله بسیار زیاد در این گروه قرار گرفته است.

۱۲ دستگاه مسئول مسائل كنونی اقتصادی هستند اما كسی پاسخگو نیست
رئیس اتاق بازرگانی تهران اضافه كرد: ۱۲ شخص، ارگان یا دستگاه در دولت مسئول مسائل كنونی اقتصادی می باشد اما كسی پاسخگو نیست. این در شرایطی است كه باید یك گروه در دولت مشخص شود كه فعالان اقتصادی مسائل را به آن گوشزد كند. این دستگاه ها همگی بخشنامه صادر می كنند؛ اما هیچ یك پاسخگو نیستند.
وی اظهار نمود: حیف است كه از بخش خصوصی كمك گرفته نمی گردد. این در شرایطی است كه فعالان اقتصادی در جلسه با شورای عالی امنیت ملی مسائل را بازگو كرده و اتفاقا گزارش هم به مقام معظم رهبری اعلام شده است، بر این اساس ایشان در جلسه با هیات دولت، توجه دولت را به این جلب كردند كه چرا با بخش خصوصی مشورت نمی گردد.



1397/06/20
16:06:44
5.0 / 5
4834
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی