Niazgah نیازگاه
مهر منتشر كرد:

جزئیات تورم دهك های درآمدی در بهمن ماه

جزئیات تورم دهك های درآمدی در بهمن ماه

نیازگاه: بر مبنای جدیدترین گزارش نرخ تورم در بهمن ماه، شاخص برای دهك های درآمدی حكایت از آن دارد كه نرخ تورم دهك اول درآمدی ۹.۲ درصد و نرخ تورم دهك دهم ۷.۷ درصد است.



به گزارش نیازگاه به نقل از مهر، بیش از یك ماه است كه مركز آمار ایران گزارش شاخص تورم را برای دهك های درآمدی استخراج كرده است. بر این اساس جدیدترین گزارش ها حكایت از آن دارد كه نرخ تورم دهك های بالای درآمدی همچنان كمتر از نرخ تورم دهك های پایین درآمدی است و همین امر، حكایت از آن دارد كه فقرا فقیرتر و اغنیا غنی تر شده اند.
در واقع، مقایسه قیمت سبد كالاهای مصرفی خانوارهای كم درآمد حكایت از آن دارد كه نرخ تورم دهك های پایین درآمدی ۹.۲ درصد و نرخ تورم دهك های بالای درآمدی ۷.۷ درصد در بهمن ماه امسال بوده است.
جواد حسین زاده، معاون مركز آمار ایران در این رابطه اعلام نموده بود كه دو دستاورد بزرگ در مركز آمار ایران به دست آمده كه تغییر سال پایه تورم از ۹۰ به ۹۵ در حوزه تورم همچون آن بوده و دیگری تورم دهكی است. این در شرایطی است كه شاخص قیمت درصد تغییر میانگین موزون قیمت كالا و خدمات در مقایسه با سال پایه است كه سال پایه به ۹۵ تغییر یافته است.
وی گفته بود كه تورم شهری، روستایی و كل كشور بر مبنای سال پایه ۹۵ محاسبه می گردد كه بر این اساس علت تغییر سال پایه به علت تغییر تكنولوژی تولید كالا، حذف برخی اقلام از سبد مصرفی و افزودن برخی دیگر، تغییر در وزن كالاها و مواردی از این دست علت تغییر سال پایه است؛ ضمن اینكه افزایش درآمد خانوارها الگوی مصرف را تغییر می دهد و همین امر تغییر سال پایه را رقم می زند.
به گفته حسین زاده، اقلامی كه برای محاسبه تورم در سبد قرار می گیرند باید دارای خصوصیت های خاصی باشند كه شاخص های آن از جانب مركز آمار لحاظ شده است؛ ضمن اینكه مرحله بعد جمع آوری آمار مربوط به قیمت است كه این طرح هم به صورت ماهانه اجرایی می گردد و از فروردین سال ۹۵ شروع شد؛ البته بین سال ۹۰ تا ۹۵ تعداد ۲۶ قلم حذف و ۳۰ قلم اضافه شده است و پایش در ۴۷۵ قلم كالا در مناطق شهری و روستایی صورت می گیرد.
وی به این نكته هم اشاره كرده بود كه سهم دخانیات و خوراكی و آشامیدنی در سبد مصرفی خانوار كم شده و سهم مواد غیرخوراكی بیشتر شده است. اما این كه سهم خوراكی كم شده را ما تحلیل نمی نماییم ولی وقتی سهم خوراكی كم می گردد و غیرخوراكی بیشتر می گردد نشان داده است كه خانوارها نیازشان به كالاهای خوراكی كمتر شده است.
حسین زاده در مورد تورم دهكی و دلایل محاسبه آن اعلام نموده بود كه برای تجزیه و تحلیل دقیق علت ها و معلول هایی كه منجر به تغییر تورم در هر یك از دهك ها می گردد نیاز است تورم دهكی را مورد محاسبه قرار دهیم به خصوص در حوزه مباحث در رابطه با فقر مورد نیاز است بر این اساس نتایج محاسبات نشان داده است تورمی كه اقشار پردرآمد جامعه با آن مواجهند كمتر از كم درآمد است؛ در واقع این تورم نشان داده است كه اقلام سبد مصرفی دهك های كم درآمد باید مورد حمایت واقع شود این در شرایطی است كه تورم برای كم درآمدها كمتر از تورم پردرامدها است كه دولت می تواند برنامه ریزی لازم را در این حوزه داشته باشد.
جزئیات تورم دهك های درآمدی در بهمن ماه
اكنون نتایج شاخص قیمت مصرف كننده « كل خانوارهای كشور» بر مبنای دهك های هزینه ای در بهمن ماه ۱۳۹۶ مبین آن است كه بیشترین عدد شاخص كل برابر ۱۱۱، ۶ مربوط به دهك دوم و كمترین عدد شاخص كل برابر ۱۱۰.۹ در دهك دهم است. كمترین تغییر ماهانه شاخص كل برابر ۰.۱ درصد در دهك اول و بیشترین تغییر ماهانه شاخص كل برابر ۰.۵ درصد در دهك دهم بوده است. بیشترین درصد تغییرات شاخص در دوازده ماه منتهی به بهمن ۱۳۹۶ (تورم سالانه) ۹.۲ درصد در دهك اول و كمترین نرخ تورم ۷.۷ درصد در دهك دهم بوده است.
نتایج شاخص قیمت مصرف كننده در گروه عمده «خوراكی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» بر مبنای دهك های هزینه ای در این ماه نشان دهنده آن است كه بیشترین عدد شاخص این گروه در بهمن ماه ۱۳۹۶ برابر ۱۱۵، ۹ در دهك دهم و كمترین آن برابر ۱۱۴.۳ در دهك اول اتفاق افتاده است. در حالیكه بیشترین تغییر ماهانه شاخص این گروه ۰.۵ درصد در دهك سوم و كمترین تغییر آن برابر ۰.۲ درصد در دهك دهم است. بیشترین درصد تغییرات شاخص این گروه در دوازده ماه منتهی به بهمن ماه ۱۳۹۶ (تورم سالانه) ۱۳.۴ درصد در دهك دهم و كمترین نرخ تورم ۱۱.۹ درصد در دهك اول است.
نتایج شاخص قیمت مصرف كننده در گروه عمده «كالاهای غیرخوراكی و خدمات» بر مبنای دهك های هزینه ای در این ماه مبین آن است كه بیشترین عدد شاخص در این گروه برابر ۱۰۹، ۸ در دهك دهم و كمترین عدد شاخص در این گروه برابر ۱۰۹.۴ در دهك دوم است. در حالیكه بیشترین تغییر ماهانه شاخص این گروه برابر ۰.۵ درصد در دهك دهم و كمترین تغییر آن برابر ۰.۲ درصد كاهش در دهك اول است. بیشترین درصد تغییرات شاخص این گروه در دوازده ماه منتهی به بهمن ماه ۱۳۹۶ (تورم سالانه) ۷.۲ درصد در دهك اول و كمترین نرخ تورم ۶.۶ درصد در دهك دهم است.

1396/12/08
22:40:57
5.0 / 5
4509
تگهای خبر: خدمات , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی