Niazgah نیازگاه
مدیركل دفتر امور صید سازمان شیلات عنوان كرد

امکان استفاده بیش از تون ماهیان در مصارف غیرکنسروی

امکان استفاده بیش از تون ماهیان در مصارف غیرکنسروی

به گزارش نیازگاه، مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات اظهار داشت: قسمتی از محصول تون ماهیان روانه کارخانجات کنسرو تن می شود اما این محصول ظرفیت دارد که با فرآوری مناسب و ارتقاء ارزش افزوده برای مصرف تازه خوری و صادرات نیز استفاده گردد.



به گزارش نیازگاه به نقل از ایسنا، رضا عباسپور نادری در نشست خبری همایش"ماهیگیری مسئولانه با تأکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان" با اعلان اینکه میزان صید سال قبل از دریای عمان و خلیج فارس۷۵۱ هزار تن بوده است، اظهار داشت: از این مقدار صید ۳۴۵ هزار تن به انواع ماهیان سطح زی درشت اختصاص پیدا می کند.

وی با اشاره به این که حدود ۲۹۰ هزار تن از حجم صید ماهی در کشور مربوط به خانواده تون ماهیان و شبه تون ماهیان می شود، اظهار داشت: اقتصاد و معیشت بخش زیادی از مردم محلی و ساحل نشینان در سواحل جنوبی کشور به صید تون ماهیان وابسته است، اضافه کرد: وضعیت ایران در بهره برداری از تون ماهیان در دریای عمان و صیدگاه اقیانوس هند در وضعیت مناسبی بوده و این فرصتی را برای ما به وجود آورده است. این فرصت برای ما به طوری رقم خورده که ۱۰۰۰ فروند از شناورهای صیادی امکان حضور در صیدگاه های غرب اقیانوس هند را دارند.

مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات افزود: میزان صید کشور در تون ماهیان در جایگاه بالایی است و همین طور جایگاه اول در صیدگاه این ماهی در غرب اقیانوس هند و جایگاه دوم را در کل اقیانوس هند در این بخش داریم.

وی اشاره کرد: از حیث روش های صید در این زمینه نیز رویکرد های مناسبی داریم که منجر به ارزش افزوده و حفظ کیفیت بیشتر ماهیان می شود.

به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد بیشترین گونه صید شده در تون ماهیان از گونه های گیدر و هوور است.

مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات با اعلان اینکه بخش زیادی از این آبزیان به سبب شرایط کیفی امکان صادرات دارند، اظهار داشت: می توان با فرآوری مناسب از این محصولات در راه صادرات و ارزآوری برای کشور استفاده نمود. همین طور بدنبال این هستیم که ارزش افزوده بیشتری در این بخش ایجاد نماییم تا مسیر مصرف تون ماهیان متفاوت از کنسرو هم باشد.

نادری با اشاره به اینکه ظرفیتهای خوبی در کارخانجات کنسرو داریم، اظهار داشت: قسمتی از محصول تون ماهیان روانه کارخانجات کنسرو تن می شود اما این محصول ظرفیت دارد که با فرآوری مناسب و ارتقاء ارزش افزوده برای مصرف تازه خوری و صادرات نیز استفاده گردد.

مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات همین طور به همایش ماهیگیری مسئولانه با تأکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان اشاره نمود و اظهار داشت: در این همایش می خواهیم که ضمن توجه به رویکرد های اساسی ماهیگیری مسئولانه که راندمان پایدار و بلندمدت را با حفظ منافع بهره بردار در نظر می گیرد فرصت های ارزش افزوده و ارتقاء راندمان از این محصول را مورد توجه قرار دهیم. همین طور موانع و مشکلات را با کمک مسئولان مرتفع نماییم.

در این همایش از مسئولان مربوطه، سفرای کشورهای خارجی، دبیر کمیسیون تون ماهیان اقیانوس هند دعوت به عمل آمده است. این همایش به مدت یک روز در تاریخ دوم بهمن ماه سال جاری برگزار می گردد.

نادری در ادامه به روش های صید اشاره نمود و اظهار داشت: بیشتر صید ما با روش صید گوش گیر به انجام می رسد این روش به سبب ملاحظات فنی ممکنست شرایط مناسبی را برای آبزیان ایجاد نکند. بدنبال این هستیم که از روش های دیگری مانند رشته قلاب طویل، قلاب چوبی و دستی و قلاب کششی برای حفظ کیفیت تون ماهیان استفاده گردد. همین طور بدنبال این هستیم که شرایط مناسب تری را برای حمل و نقل آبزیان فراهم نماییم که در این جهت نیازمند همکاری بهره برداران یعنی صیادان نیز هستیم.

وی همین طور به قیمت تون ماهیان نیز اشاره نمود و اظهار داشت: اگر بتوانیم از ظرفیت صید تون ماهیان استفاده مناسبی داشته باشیم و همین طور تون ماهیان را در مقایسه با سایر آبزیان با شرایط قیمتی مناسب تری عرضه نماییم نگرانی درباب بالابودن قیمت این ماهی بصورت تازه وجود نخواهد داشت.




1402/10/27
15:47:17
5.0 / 5
211
تگهای خبر: اقتصاد , بهره برداری , سفر , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Niazgah
niazgah.ir - حقوق مادی و معنوی سایت نیازگاه محفوظ است

نیازگاه

نیازمندیهای اینترنتی